Gaskashytta

  Legg til huskeliste
  10
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 18 sengeplasser
  • Åpen hele året

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Det er to hytter ved Gaskas, gamle fra 1970 og nye fra 2002. De ligger ved Altevatnet/Alddesjávri sør i Indre Troms. Her passerer Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen. Hyttene kan brukes hele året med DNT-n...

  Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn
  Annonse
  Indre Troms

  Adkomst sommer

  Fra E6 på Setermoen tar du av og kjører 40 km til Innset. NB! Parkeringsautomat for parkering oppe ved Altevatnet (kort/kontant). Ved demningen tar man til venstre opp veien og følger den til veislutt (stor parkeringsplass). På merket sti fra Altevasshytta like ved veien i ca 3 timer til Gaskashytta.

  Alternativt parkering ved enden av bilvei nesten 3 km fra demninga på V-sida av Altevatnet. Du sparer ca.1/2 times gåing om du starter her. Stien kommer inn på ruta fra Altevasshytta ved Vasskarelva.

  Adkomst vinter

  Ved demningen tar man til venstre opp veien, og følger den til veislutt(stor parkeringsplass). NB! Parkeringsautomat på Innset (kort/kontant). Gå så via Altevasshytta. Når isen er sikker kan en gå over Altevatnet, men vær oppmerksom på at vatnet er regulert, og noen steder er vanskelig å komme ut på vatnet.

  Den alternative adkomsten(se adkomst sommer) vinterbrøytes ikke.

  SjekkUT | Gaskashytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  10

  SjekkUT-besøk