Gaskashytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  18 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Det er to hytter ved Gaskas, gamle fra 1970 og nye fra 2002. De ligger ved Altevatnet/Aldddesjávri sør i Indre Troms. Her passerer Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen. Hyttene kan brukes hele året med DNT-nøkkel.

Den eldste hytten har 10 sengeplasser samt soveplass til 3 stk på sofa. Den nyeste hytta har 8 sengeplasser og sofa med soveplass til 2 stk.

Fra Gaskashytta er det nok av ruter som tar deg gjennom de flotteste høyfjellspartiene i Troms. Ett eksempel er turen til Vuomahytta, hvor du også passerer gjennom dalsøkk og bjørkeskog på din vei. Eller du kan ta turen herfra til Kirkesdalen, en lite brukt rute med store oplevelser. Ferden går opp den vakre Luodnavaggi, gjennom Altevasskaret og ned til Sæterdalen hvor du følger elven til Kirkesdalen. Herfra går både drosjer og bussruter.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er bur i yttergangen for våre firbente venner.

Det er god mobildekning ved hytta.

Trykk link her for å se vår besøkskalender . Den viser skoleklasser som har planlagt turer, fellesturer i regi av Troms Turlag samt planlagte dugnader.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Dividalen 10144"

Turkart: Bardu 1:100 000 fra Nordeca.

Fasiliteter

 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra E6 på Setermoen tar du av og kjører 40 km til Innset. ( Her er parkeringsautomat for parkering oppe ved Altevatnet). Ved demningen tar man til venstre opp veien og følger den til veislutt (stor parkeringsplass). På merket sti fra Altevasshytta like ved veien i ca 3 timer til Gaskashytta. Kan spare en halv times gåing ved å kjøre rett fram ved demninga og kjøre innover veien så langt den går. Derfra noen hundre meter før en kommer inn på stien fra Altevasshytta.

Adkomst vinter

Ved demningen tar man til venstre opp veien, og følger den til veislutt(stor parkeringsplass). NB! Parkeringsautomat på Innset. Gå så via Altevasshytta. Når isen er sikker kan en gå over Altevatnet, men vær oppmerksom på at vatnet er regulert, og noen steder er vanskelig å komme ut på vatnet.

Papirkart

Kartblad: 158 Leinavatnet og 163 Altevatnet

Annonse