Arentzbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 15. okt.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Arentzbu ligger i Rausdalen og var den første hytta som ble bygget av midler fra lege Fredrik Arentz’ legat. Hytta stod ferdig i 1956 og sikringshytta er senere bygd ut og modernisert. Hovedhytta derimot er intakt med både interiør og eksteriør som da den var bygd i 1956. Dette har gjort at Riksantikvaren i kulturminneåret 2009 fredet bua som en godt eksempel på en hvordan en selvbetjeningshytte ble bygd og tankene bak utviklingen av et friluftsliv tilgjengelig for alle.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde.

Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01.2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Jostedalsbreen 10063"
Turkart: 1:50 000 Breheimen (2010)

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Du må minst regne med en sekstimers marsj for å nå Arentzbu. De tre mulighetene er:

Fåberg i Jostedalen - seks timer.

Mørkrisdalen via Dulsete - seks timer.

Mørkrisdalen via Åsetvatnet - sju timer.

Hytta ligger ellers en dagsmarsj unna hyttene Fast, Nørdstedalseter og Sprongdalshytta.

Adkomst vinter

Turen til Arentzbu vinterstid kan være krevende. Man bør være trygg på å vurdere forholdene og ha gode ferdigheter i vinterfjellet for å ta turen hit. Her er noen tips til turplanleggingen:

Fra Nørdstedalseter kan man definitivt ikke følge sommerruta, men derimot gå via Harbardsbreen og Rausdalen. En for så vidt krevende tur.

Fra Fast er det mulig å gå flere veier. Sommerruta kan ikke følges, og man bør velge trasé lenger vest og følge enkelte rygger, samt unngå et bratt parti fra Kvitene ned på nedre Rausdalsvann.

Fra Fåberg i Jostedalen er det mulig å følge sommeruta, men forsiktighet må vises ned i Martedalen.

Fra Sprongdalshytta går vinterruta via Greinbreen (rasutsatt i oppgangen, men her har folk gått i alle år spesielt den tiden det var større påsketrafikk i Breheimen) og ned i Tverrbotnen (bratt og krever sikt) og videre lett ned Rausdalen til hytta. Sommerruta opp fra Sprongdalshytta kan ikke følges.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 076 Breheimen

Annonse
Værvarsel for Arentzbu. Vis på YR.no
Lør (04.04)Snø-5º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Søn (05.04)Lett snø-1º1 mm
Lett bris (4.4m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Lettskyet2º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Sør
Tir (07.04)Skyet2º0 mm
Svak vind (3.3m/s) Vest-sørvest
Ons (08.04)Sludd3º3 mm
Laber bris (7.6m/s) Sør-sørvest
Tor (09.04)Skyet1º0 mm
Svak vind (2.5m/s) Sørvest
Fre (10.04)Sludd3º2 mm
Svak vind (2.9m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt