Rondvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  128 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 27. sep. - 3. mars
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Rondvassbu er midtpunktet i Rondane og er en meget populær hytte med fristende topper på alle kanter. Hytta ligger vakkert til i sørenden av Rondvatnet. Rett bak hytta ruver Svartnuten og bakom der igjen strekker den ene rondekjempen etter den andre seg mot skyene - Vinjeronden, Storronden og sjefen selv, Rondslottet (2178 moh.).

Rondvassbu er DNT Oslo og Omegns største hytte i Rondane. Rondvassbu ble bygd i 1903 og kjøpt av DNT i 1929. Siden har hytta blitt utvidet og ombygd en rekke ganger.

Åpningstider

Rondvassbu er vanligvis åpen fra begynnelsen av mars til og med påsken og fra midten av juni til midten av september. Åpningstidene for 2022 finner du lenger opp på siden. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Rondvassbu.

Vi viderefører ordningen med forhåndsbooking av senger på de betjente hyttene, men hyttene er nå også åpne for dem som kommer uten å ha bestilt.Her finner du DNTs oppdaterte informasjon om hytter og aktiviteter i forbindelse med smittevern.

Bestilling av overnatting 

Du bestiller online her: rondvassbu.dnt.no/overnatting

Selvbetjent kvarter

Rondvassbu har selvbetjent kvarter som er tilgjengelig hele året unntatt når Rondvassbu er betjent og i reinkalvingen fra 1.5. - 10.6. Husk DNT-nøkkel. Les mer/bestill på Rondvassbu Selvbetjent .

Turtips

Rondane byr på mange fine toppturer, og med Rondvassbu som base kan du rekke mange 2000-metertopper som dagsturer. I tillegg er Rondvassbu et naturlig overnattingssted på rundturer gjennom Rondane.

Klassisk rundtur i Rondane (Trekanten) Har du fire-fem dager til rådighet, og lyst til å oppleve Norges første nasjonalpark, bør du prøve deg på denne klassiske rundturen gjennom Rondane. Turen tar deg rundt Rondanes største sammenhengene fjellparti adskilt av Rondvatnet, Illmanndalen og Langglupdalen.

Rondane fra Nord til Sør Gå fra Hjerkinn og nærm deg Rondanes stortopper dag for dag, blant annet gjennom Dørålglupen, av mange kalt "Porten til Rondane". Så fortsetter turen blant de majestetiske topper og ut på andre siden, ned mot myke stier på Ringebu.

Båt over Rondvatnet Vi må dessverre innstille alle planlagte avganger med Rondejenta i sommer, grunnet Covid-19 utbruddet.

Toppturer:

Storronden (2138 moh.) 

Rondslottet (2178 moh.) 

Veslesmeden (2015 moh.) 

Åpningstider Rondvassbu er betjent første helgen i mars til påskeferien, og i sommersesongen. Resten av året er det selvbetjent overnatting (30 senger) i helt nybygd hytte. Hytta er ellers låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. MERK: Rondvassbu er stengt i perioden 1.5 - 10.6 hvert år på grunn av villreinkalving i Rondane. Dette gjelder også selvbetjeningskvarteret.

Les mer om turer og aktiviteter på Rondvassbu og i området rundt.

Bestyrer:

Øystein Gården Kontaktinfo i sesong: Adr: Pb 137, 2675 Otta Tlf: 61 23 18 66 e-post: rondvassbu@dnt.no Kontaktinfo utenom sesong: Adr: Våkvegen 7, 2680 Vågå Tlf: 90 50 53 76 e-post: rondvassbu@dnt.no

Fasiliteter:

Rondvassbu har 128 senger. Disse er fordelt på 2-sengsrom og, 4-sengsrom og sovesaler. I alle senger er det dyner og puter med varetrekk. Vennligst bruk egen lakenpose. Det er også mulig å legge til side dynen og bruke egen sovepose. Lakenpose eller sengetøy kan også leies i resepsjonen.

Hytta har varmt og kaldt vann i hallen i servicebygget, og har aggregatstrøm (220v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. Det er en egen bygning med utedo, dusjer og tørkerom. Rondvassbu har bevilling for øl, vin og brennevin.

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort.

Selvbetjeningskvarteret på Rondvassbu 

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.

Les mer og bestill overnatting

Skoleklasser og lignende grupper:

Rondvassbu tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte eller DNT Oslo og Omegn, tlf. 22822800.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg finnes det båt med vester, fiskestenger, pilkeutstyr, reinsskinn og kikkerter. Et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. Mulighet for naturfaglige foredrag/veiledning, bl.a. der man ser på de gamle fangstanleggene som finnes i Rondane.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Lær mer om hytta og DNT ved å se på dette morsomme filmklippet :)

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Sykkelutleie
 • Båt
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport
 • Sykkel

Adkomst sommer

Du kan kjøre bil til Otta. Like sør for Otta tar du av E6 til Mysuseter. På Mysuseter kjører du gjennom bommen til Tjønnbakken og videre inn til Spranget. (kr. 10,-) Herfra er det 6 km å gå inn til Rondvassbu (ca 1,5 t). Du kan også ta tog og buss til Otta. I skoleferien om sommeren går det buss (rute 05-658) til Spranget. Trenger du taxi fra Otta ringer du tlf 61 23 05 01 eller maxitaxi mob 90 90 30 24.

Adkomst vinter

Du kan kjøre bil til Otta. Like sør for Otta tar du av E6 til Mysuseter. Parkering på Mysuseter. Herfra er det 12 km på ski, langs kvisteløyper. Flott tur inn til hytta, beregn ca 2-3 timer. Du kan også ta tog eller buss til Otta. I påsken går det buss (rute 05-658) til Mysuseter. Trenger du taxi fra Otta ringer du tlf 61 23 05 01 eller maxitaxi mob 90 90 30 24.

Annonse

SjekkUT | Rondvassbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
262

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Rondvassbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT