Goldahytta

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 22 sengeplasser
  • Åpen hele året

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Goldahytta ligger nord i Indre Troms, ikke langt fra treriksrøysa og grensa mot Sverige og Finland. I vest ligger Gappohytta og østover finner du E8 sør for Helligskogen. Her kan man ta en spesiell tur ned Stordalen langs sørsida av elva. Den går nedover mot vest i et skogkledd landskap forbi flere gode fiskekulper. Enkelte steder går elva dypt nede i juv, og andre steder ser det ut som jøtulen har slengt fra seg byggeklosser rundt om. Under krigen gikk det en flyktningrute gjennom denne dalen, som var perfekt å gjemme seg bort i. Det er 20 km fra Goldahyttene til Signaldalen i vest. Hytta ligger langs E1-ruta som strekker seg gjennom hele Europa fra Nordkapp til Sicilia

  Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon på vår hjemmeside.

  Beliggenhet

  Gálggojávri/Galgogubba - Goldahytta:
  Del av Grensesømmen. 14 km, ca. 5 timer. Stien starter fra E8 ca. 700 m N for grensa til Finland, fra høyeste passering på E8 (Gálggogubba), Her går stien i NV retning og går N for Bossovarri, en markert rund topp, som ligger på grensa mot Finland. Stien dreier etterhvert mot SV til passering av Bossojohka på bru og videre mot S opp skaret mellom Goallároianibba og Goallároaivi. Drei deretter mer mot SV igjen og passèr mellom vannene 832(Nilppanjárgajavri) og 843, og fortsett framover mot N-siden av Goldabákti og ned til Goldahytta. Den ligger like ovenfor reingjerdet ca. 700 m N for Goldajávri i posisjon 802 626, 527 m.o.h.

  Det er også mulig å nå hytta fra Treriksrøysa: 3 km, 1 time. Fra selve røysa går du litt inn på finsk side, før du tar til venstre gjennom reingjerdet og inn på sti, som følges langs N-siden av Goldajávri til hytta i lettgått terreng.

  Et tredje alternativ er å gå på sti, (ikke T-merket), som begynner noen hundre meter sør for tollstasjonen, gjennom Malla nasjonalpark til Treriksrøysa og videre til Goldahytta. Beregn ca 4 timer.

  Rom

  Hyttetunet består av flere hytter. Gamle Golda (1972), Nye Golda (1992), og eget hundeanneks i tilknytning til sjåen (1963).

  Tilsammen er det 22 sengeplasser på Goldahyttene
  Gamle Golda har 10 sengeplasser fordelt på 2 soverom( 4 i hver) og 2 sengplasser i stue.
  Nye Golda har har 10 sengeplasser fordelt på 2 soverom(4 i hver) og 2 sengplasser i stue.
  Hundeannekset har 2 sengeplasser.

  Utedo.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

  Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Vann

  Det er tilgang på vann hele året i egen vannbrønn. Brønnhuset ligger omtrent 25 meter på øversia av vedskjulet og er lett synlig.
  Det er også skiltet og merket hvor Brønnhuset ligger.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund i eget hundeanneks for de med hund i reisefølge. Er i tilknytning til uthuset. Her er det gassapparat, kokeutstyr og 2 senger. Ingen hundebur. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

  Det er mulig å ha hund i yttergangen på Nye og Gamle Goldahytte.
  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT - medlemsskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Treriksrøysa
  En tur til Trekriksrøysa som markerer grensen mellom Norge, Sverige og Finland er en fin dagstur på ca. 3 km en vei. Dette er verdens nordligste Treriksrøyse. Dette er også den eneste i Norge der du kan gå fritt inn i alle tre land.

  Topptur
  Topptur til Golddabakti 894 moh er et fint alternativ til dagstur. Følg den merkede ruten til Gálggojávri og ta av til toppen ved ca. 800 moh.

  Annet

  Mobildekning
  Hytta har mobildekning via det finske nettet.

  Kartoversikt
  Norge, 173S, Skibotn Sør Nordeca, 10149, Skibotn. Turkart Storfjord, 1:50000, Ishavskysten friluftsråd Indre Troms, Turkart 1:75000, Midt-Troms friluftsråd. Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet svensk.

  Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Indre Troms

  Adkomst sommer

  1. Fra høyeste passering på E 8 (Galgugobba) på merket sti til Goldahytta, 4-5 timer.

  2. På sommerstid båt (kontaktinfo og rutetider ) fra kaia rett nedenfor Kilpisjärven Retkeilykeskus (Kilpisjärvi vandrersentrum) til Koltaluokta på svensk side av vatnet. Defra på god sti til Treriksrøysa og videre til Goldahytta, 1, 5 timer.

  3. På sti som begynner noen hundre meter sør for tollstasjonen, gjennom Malla nasjonalpark til Treriksrøysa og videre til Goldahytta. Beregn ca 4 timer. Raskeste atkomst sommerstid er med båt (kontaktinfo og rutetider ) fra Kilpisjärvi i Finland til Koltaluokta i Sverige og på merket rute derfra forbi Treriksrøysa. Alternativt kan man gå T-merket rute fra Gálggojávri/Galgugobba ved E8 i Norge.

  BUSSFORBINDELSE TROMSØ-FINLAND: https://www.eskelisen.fi/eskelinen/arctic-route/

  Adkomst vinter

  1. Over fjellet fra Galgugobba ved E 8, ca 4 timer.

  2. På isen fra Kilpisjärvi til nordenden av vatnet mot Treriksrøysa og videre til Goldahytta. 3-4 timer.

  SjekkUT | Goldahytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk