Gappohytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon på vår hjemmeside .

Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging og nødvendig kjøkkenutstyr. Det er utedo på hyttetunet.

Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

Gamle Gappo har USB-uttak via solcellepanel. NB! Bruk strøm med måte i mørketida.

Gappohytta ligger åpent og flott til langs E1-ruta nord i Indre Troms, helt opp til svenskegrensa og inviterer til spennende turer i nabolandets natur. Et flott alternativ er å følge den merkede ruta til Pältsastugan, Sveriges nordligst beliggende hytte. Dette er en spennende tur som blant annet tar deg over et interessant landskap med høye morenerygger.

Hyttetunet består av flere hytter. Gamle Gappo fra 1959, Nye Gappo fra 1984, og siste del er hundeanneks fra 2008.

Fra Gappohytta kan du ta rusleturer i nærområdet eller bruke hytta som overnattingssted på lengre ruter. Fra Gappo er det sommermerket rute til Golda hyttene i øst, og til Rostahyttene i sørvest (gjennom Isdalen). Turen gjennom Isdalen er en flott tur. Stien til Pältsa stugen fra Gappo går på toppen av det som er Nord-Europas lengste morenerygg, en flott sti med mye utsikt. Det er videre 11 km fra Gappo til Rognli og nærmeste bilvei.

Ingen dekning ved hytta. Dekning via finsk nett når du går ca. 1,5 km fra hytta ned mot Rognli. Da har du dekning frem til du kommer til Piggsteinen eller Nåla, som er ca 2,6 km nedover mot Rognli. Du passerer den første bekkedalen og følger stien opp på den neste haugen, da har du fri sikt til masta på Saanafjellet, som ligger i Finland like nord for Kilpisjærvi. Ellers er det dekning på steder hvor du har fri sikt til Saanafjellet.

Rognli-Gappohytta: 11 km, 3-4 timer

Fra parkeringsplassen nedenfor Rognli gård følges kjerrevei langs Paraselva innover Parasdalen. Der veien slutter skrår du på tørr sti oppover NØ-sida av dalen til flatene S for Barras. Etter at øverste del av Paraselva er passert, fortsetter du i samme retning under NØ-skråningene til Njearrelahku i svakt stigende terreng fram til Gappohytta. Vinterstid bør en følge snøscooterløype opp fra Rognli, men ta av mot Gappo når du kommer over skoggrensa. Parasdalen kan være rasutsatt. Sjekk dette før turen. 

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er eget hundeanneks med 4 senger for de med hund i reisefølget.  Gamle Gappohytta er hundefri. Det er mulig å ha hund i yttergangen på nye Gappo, men gangen er liten.

KARTOVERSIKT:

Norge, 173S, Skibotn Sør Nordeca, 10149, Skibotn. Turkart Storfjord, 1:50000, Ishavskysten friluftsråd Indre Troms, Turkart 1:75000, Midt-Troms friluftsråd. Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet svensk. 

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "10149 Skibotndalen"

Turkart: Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ta av fra E6 ved Hatteng og kjør inn Signaldalen. Følg FV321 fra Hatteng cirka 15 kilometer, så tar du til høyre over Signalnesbrua og følger kommunal vei cirka sju kilometer til parkeringsplassen ved Rognli. Det er et veikryss omtrent 300 meter før Rognli, i dette krysset skal du kjøre til høyre. Parker på plassen ved siden av garasjen og gapahuken.

Adkomst vinter

Som adkomst sommer.

Annonse

SjekkUT | Gappohytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gappohytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT