Gappohytta

  Legg til huskeliste
  6
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 24 sengeplasser
  • Åpen hele året


  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Gappohytta ligger åpent og flott til langs E1-ruta nord i Indre Troms, helt opp til svenskegrensa og inviterer til spennende turer i nabolandets natur. Et flott alternativ er å følge den merkede ruta til Pältsastugan, Sveriges nordligst beliggende hytte. Dette er en spennende tur som blant annet tar deg over et interessant landskap med høye morenerygger.

  Hyttetunet består av flere hytter. Gamle Gappo fra 1973, Nye Gappo fra 1984, og siste del er hundeanneks fra 2008.

  Beliggenhet

  Rognli-Gappohytta: 11 km, 3-4 timer

  Fra parkeringsplassen nedenfor Rognli gård følges kjerrevei langs Paraselva innover Parasdalen. Der veien slutter skrår du på tørr sti oppover NØ-sida av dalen til flatene S for Barras. Etter at øverste del av Paraselva er passert, fortsetter du i samme retning under NØ-skråningene til Njearrelahku i svakt stigende terreng fram til Gappohytta. Vinterstid bør en følge snøscooterløype opp fra Rognli, men ta av mot Gappo når du kommer over skoggrensa.

  Rom

  Nye Gappo har 10 sengeplasser fordelt på 2 soverom(4 i hver) og 2 sengeplasser i stue.
  Gamle Gappo har 10 sengeplasser fordelt på 2 soverom(4 i hver) og 2 sengeplasser i stue.
  Hundeannekset har 4 sengeplasser.

  Det er utedo på hyttetunet.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging og nødvendig kjøkkenutstyr. Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Gamle Gappo har solcelleanlegg og 12V for lys og USB-lading via solcellepanelet.

  Vann

  Drikkevann henter man i elva. Følg stien mot Golda til elva.

  Vinterstid må man være forsiktig så man ikke går igjennom isen. Gå helst to i følge.

  Hund

  Det er tilrettelagt for hund i eget hundeanneks med 4 senger for de med hund i reisefølget. Det er 3 hundebur i yttergangen. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

  Det er mulig å ha hund i yttergangen på nye Gappo, men gangen er liten.

  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Gamle Gappohytta er hundefri.

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Fra Gappohytta kan du ta rusleturer i nærområdet eller bruke hytta som overnattingssted på lengre ruter. Fra Gappo er det sommermerket rute til Golda hyttene i øst, og til Rostahyttene i sørvest (gjennom Isdalen). Turen gjennom Isdalen er en flott tur. Stien til Pältsa stugen fra Gappo går på toppen av det som er Nord-Europas lengste morenerygg, en flott sti med mye utsikt. Det er videre 11 km fra Gappo til Rognli og nærmeste bilvei.

  Annet

  Mobildekning
  Ingen dekning ved hytta. Dekning via finsk nett når du går ca. 1,5 km fra hytta ned mot Rognli. Da har du dekning frem til du kommer til Piggsteinen eller Nåla, som er ca 2,6 km nedover mot Rognli. Du passerer den første bekkedalen og følger stien opp på den neste haugen, da har du fri sikt til masta på Saanafjellet, som ligger i Finland like nord for Kilpisjærvi. Ellers er det dekning på steder hvor du har fri sikt til Saanafjellet.

  Kartoversikt
  Norge, 173S, Skibotn Sør Nordeca, 10149, Skibotn. Turkart Storfjord, 1:50000, Ishavskysten friluftsråd Indre Troms, Turkart 1:75000, Midt-Troms friluftsråd. Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet svensk.

  Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "10149 Skibotndalen"

  Turkart: Fjällkartan BD1 Treriksröset-Rostojavri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Indre Troms

  Adkomst sommer

  Ta av fra E6 ved Hatteng og kjør inn Signaldalen. Følg FV321 fra Hatteng cirka 15 kilometer, så tar du til høyre over Signalnesbrua og følger kommunal vei cirka sju kilometer til parkeringsplassen ved Rognli. Det er et veikryss omtrent 300 meter før Rognli, i dette krysset skal du kjøre til høyre. Parker på plassen ved siden av garasjen og gapahuken.

  Adkomst vinter

  Som adkomst sommer.

  SjekkUT | Gappohytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  6

  SjekkUT-besøk