Finnkruhøtta

  Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  I perioden 9.-22. september er Finnkruhøtta sperret for bestilling da den er utleid til jegere. Dette er en del av åremålskontrakten NTT har med Skorovas Bruk AS. Vi ønsker jegerne velkommen og håper de får fine opplevelser i fjellet. Ta kontakt med NTTs kontor eller leder i Namdal Turlag, Bjørg Ekker, om det er spørsmål knyttet til dette.

  Denne hytta ligger ved NTTs sti som går fra Skorovatn og Skorovashøtta til Berg i Sanddøladalen. Hytta ligger vest for Øvre Nesåvatnet og ikke langt fra Holmtjønna. Rikelig med fiskevann i hele fjellområdet. Hytta er forbeholdt jegere i to uker ifm fuglejakta i september.

  Beliggenhet 

  Hytta ligger i Skorovassfjellene. Dette er et landets flotteste villmarksområder med mange fiskevann og uberørt natur.

  Rom 

  Hytta har åpen løsning med stue, kjøkken og soverom. 

   

  Utstyr 

  Hytta har gass til matlaging, samt bestikk, tallerken og kopper. 

   

  Vann 

   Vann hentes i bekk/ tine snø på vinteren.

  Hund 

  Tilrettelagt for hund 

  Naturnvern 

  Ligger ikke i vernet område, men fjellområder som er godt egnet for jakt, fiske og generelt friluftsliv.

  Bestilling og betaling 

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. 

  DNT medlemskap: 

  Du bestemmer selv om du ønsker å bestille hytteovernatting på forhånd. Sengeplass kan bestilles på forhånd her . For gruppebestillinger vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no.

  Aktiviteter 

  Hytta har gode fiske og jaktmuligheter. 

   

  Historie og annet 

  NTT leier denne hytta på åremål i tre år fra Namdal Bruk.

  Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Nord-TrøndelagNamdalen

  Adkomst sommer

  Følg T-merket sti fra Skorovasshøtta opp Gruvfjellet. Ta vestover i ca. fire km. og vend nedover mot Nedre Jantjønna. Over vadet i sundet og fortsett sørover til stikryss Kroktjønna. Da er åtte km. tilbakelagt. Ta så østover (til venstre) i en km. langs Kroktjønna oppover høda og da ser du Finnkruhøtta. Totalt ni km. 

  Adkomst vinter

  Fra Skorovasshøtta opp til Gruvvatnet, over Gruvvatnet og ned til og over Nesåflyan, til venstre for elva ned tilØvre Nesåvatn. Kryss elva lidd nedi. Deretter kryss vestover Øvre Nesåvatnet opp mot Finnkruhøtta i ca. to km. Totalt 11 km. 

  SjekkUT | Finnkruhøtta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk