Furøya Forpakterboligen

    Legg til huskeliste
    22
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 8 sengeplasser
    • Ubetjent i perioden 26. april - 13. okt.

    Furøya er en øy med vakre, gamle bygninger i et gammelt kulturlandskap. Det er konserter og kystkulturaktiviteter på øya sommerstid og flotte turstier rundt hele øya og over til Hestøya. Forpakterboligen eies av Furøya Interkommunale Selskap og leies ut til Aust-Agder Turistforening.

    Alle bygningene på Furøya er fredet av Riksantikvaren. Les mer på Kulturminnesøk via lenken.

    I sommersesongen kan man bare leie hele hytta. Ønskes rimeligere leie vår- og høst for enkeltpersoner eller par, kontakt Aust-Agder Turistforening.

    Til sammen er det 8 sengeplasser fordelt på 3 sammenhengende soverom i 2.etg. Hytta er særlig godt egnet for barnefamilier.

    Nøkkelen til Forpakterboligen hentes i en nøkkelboks ved inngangsdøra. Leietaker disponerer hytta fra kl. 16.00 ankomstdagen til kl. 14.00 på avreisedagen.

    Furøya ligger midt i Tvedestrandsfjorden og det er adkomst med taxibåt fra Tvedestrand, Sagesund eller Hagefjordbrygga.Det gis 20% rabatt for DNT medlemmer ved fremvisning av medlemskort. Ring 41 45 41 45 for bestilling av taxibåt og avtale om oppmøtested.

    NB!! Fra 1. juli til 1. august kjører Badebåten til Furøya hver dag hver hele time fra kl. 11.00 til 17.00 fra brygga ved Rådhuset, via Furuholmen og til Furøya. Pris 75,- pr pers. NB Badebåten tar 5 personer og kan ikke forhåndsbestilles. Se mer info her: Ragg - Badebåt.

    På Fjordsenteret ved Sagesund (rett ved Furøya) er det mulig å leie parkeringsplass og båt (14 fot med 9,9 hk) tlf: 415 31 212. Båter kan også leies fra Kote Null tlf 456 71 742. Det er offentlig parkering i Tvedestrand sentrum eller på Hagefjordbrygga. Det er gratis parkering om sommeren i skolegårdene i Tvedestrand.

    Til hytta hører en rosjekte ‘Terje Vigen’. Den ligger i vika bak Forpakterboligen og kan brukes av våre gjester i begge hyttene. Det er mange muligheter for fortøyning av egen båt på øya.

    Det er innlagt sommervann fra kommunalt vannverk. Vannet er vanligvis på fra slutten av april til etter høstferien.

    Alle senger er utstyrt med dyner og puter. Ved overnatting må du ha med enten eget sengetøy, lakenpose eller sovepose. Det er fullt utstyrt kjøkken med varmt og kaldt vann, nødvendig dekketøy, komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er eget bad med dusj og toalett. Det er elektrisk oppvarming og vedovn i stua. Griller finnes i kjelleren og kan også brukes av gjestene i Gjestehuset.

    Det er gjestene som selv sørger for rydding og rengjøring. Nødvendig utstyr er tilgjengelig. Ta med kjøkkenhåndkle og oppvaskklut. Søppel kastes i de sorte containere som er plassert på brygga mot øst (ikke på brygga foran restauranten) eller kildesorteres og tas med tilbake på land. Det er innført et straffegebyr på inntil kr. 3000 ved mangelfullt renhold.

    Det er dessverre ikke tillatt å ta med kjæledyr.

    Restauranten er åpen i sommer-ukene og helger i juni og august.

    Hyttetilsyn: Dag Søraker (tlf 913 49 801) og May Zwilgmeyer

    Fasiliteter

    • 220v
    • Båt
    • Booking
    • Peis
    • Servering
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Dusj

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    Sørlandskysten

    Adkomst sommer

    Adkomst med egen båt eller taxibåt som bestilles på 4145 4145 god tid i forveien. Båt kan også leies hos Fjordsenteret i Sagesund tlf 415 31 212. Der kan det også leies parkeringsplass. 

    Det er offentlige parkeringsplasser i Tvedestrand og på Hagefjordbrygga. Det er også muligheter for gratis parkering i Tvedestrand by om sommeren.

    Badebåten til Furøya fra Tvedestrand går hver dag fra 01.07-01.08. fra kl 11.00 til 17.00. 

    Båten går hver hele time fra brygga ved Rådhuset, via Furuholmen og til Furøya. Retur fra renovasjonsbrygga på Furøya og samme rute hjem.

    Siste båt i rute går kl 17.30 fra Furøya.

    SjekkUT | Furøya Forpakterboligen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    22

    SjekkUT-besøk