Gammelhuset i Skipsfjorden

    Legg til huskeliste
    0
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

    Det er innlagt strøm på denne hytta. Der er installert panelovner. Også mulighet for vedfyring.

    Ber om at vinduet på loftet, nærmest trappa, ikke åpnes, da det er vanskelig å få lukket!...

    Fasiliteter

    • 220v
    • Kortbetaling
    • Fiske
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Bade
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    Ytre TromsSkipsfjord landskapsvernområde med dyrelivsfredningTroms Turlag

    Adkomst sommer

    Fra Tromsø til Vannøya kommer du ved å kjøre til Hansnes på Ringvassøya og så ta ferge. Rutetabell finner du HER. På Vannøya følges veien mot Vannareid (til venstre fra fergekaien). Total reisetid med bil er cirka to timer, alternativt kan du ta bussrute nummer 430 fra Tromsø.

    For å komme frem til Gammelhuset kan dette gjøres enten via sjøveien eller fottur fra Hamre. Uansett veivalg - følg merkede løyper. Skipsfjorden er et sårbart landskapsvernområde.

    ALTERNATIV 1: Den enkleste fotturen starter på Hamre, cirka 16 km fra fergekaien, og der er det parkeringsplass like ved idrettsanlegget. Parkeringsplassen er på venstre side og godt merket. Fra Hamre er det en godt merket sti over fjellet i veldig lett terreng. De første 800 metrene følger stien lysløypa. Stien går slakt oppover mot Hamreeidet, høyeste punkt på på stien over. Flott utsikt over deler av landskapsvernområdet, før det går noe brattere ned i selve Skipsfjorddalen. Etter nedstigningen er det merket sti i så godt som helt flatt terreng nesten helt frem til hytta. Totalt er fotturen omtrent åtte kilometer, 2,5-3 timer.

    ALTERNATIV 2: Det er også mulig å følge sti fra forsamlingshuset i Skåningsbukta, 700 meter fra fergeleiet. Det står et enkelt T-merket skilt med kart og teksten "Skipsfjorden" 5 meter til høyre for vegen der man skal ta opp lia. Stien er godt merket hele veien, men det er en mye lengre tur med adskillig tøffere terreng og stigning enn den som starter fra Hamre. Cirka 19 kilometer å gå og opp 350 høydemeter. Velger du denne ruten, er du ikke avnehgig av bil, men kan gå fra fergeleiet.

    MED BÅT: For å komme til Gammelhuset sjøveien må en være godt kjent eller ha med lokal kjentmann. Skipsfjorden ligger utsatt til, har mange grunner, skjær og store steiner som ligger rett under havoverflaten. I tillegg er det ofte sterke fallvinder ned fra fjellene. Fra Burøysund tar det normalt 20 minutter med båt inn til Skipsfjorden.

    Adkomst vinter

    Vinterruta går fra Olkeidet, 4 km nord for Hamre, litt etter Sandbukta. Parkering på venstre side i svingen etter elva, eller på høyre side av veien i Sandbukta hvis det er brøytet plass. Vis hensyn ved parkering, og ikke forlat bilen slik at den er til hinder for øvrig trafikk. Turen langs Olkelva går i flott terreng, og løypa er delvis merket over eidet. Når man kommer fram og får utsikt ut over havet er det bratt nedkjøring til Skipsfjorden. 

    Sommertraseen fra Hamre anbefales ikke vinterstid, da det er svært bratt ned mot fjorden, og dette området er skredutsatt.  

    SjekkUT | Gammelhuset i Skipsfjorden

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    0

    SjekkUT-besøk