Gammelhuset i Skipsfjorden

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon på vår hjemmeside

Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. Utedo.

Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose. 

Dette er stedet for å få nyte midtnattsolens vandring over havoverflaten eller om du bare vil være nært sjøen.

På Vannøya i Skipsfjorden ligger Gammelhuset, som Troms Turlag har leid av grunneierne. Opprinnelig sto det som nå kalles Gammelhuset på Nordfugløya, men ble flyttet til Skipsfjorden. På nittitallet ble huset pusset opp med økonomisk støtte fra fylkeskommunen, og er nå et flott, gammelt hus på en fantastisk plass.

Gammelhuset ligger i et grønt, vennlig landskap, omringet av høye, mektige fjell - enkelte strekker seg 1000 meter over havet. Her er fine turmuligheter, både på sletta og på fjellryggene. Vi oppfordrer dere til å følge merkede turløyper og å holde dere til stiene. Skipsfjorden er landskapsvernområde, og har sårbare sanddyner som raser ut hvis folk trår på dem. Dette gjelder også når dere har passert brua og nærmer dere hytta. Følg pilene. Det skal ikke gås opp nye stier i området.

Der er 230 V innlagt strøm, og følgelig også lys og varme. Det er både kaffetrakter og mikrobølgeovn. Det er sommervann i kran inne, utedo utenfor. Ellers er huset utstyrt med alt det nødvendige: Ved og vedovn; en liten komfyr, gryter og kjøkkenutstyr; dekketøy og bestikk.

På hemsgulvet er det seks soveplasser, alle med dyner og puter, men lakenpose eller egen sovepose er obligatorisk. Rundt huset er det plass til flere telt, og det er attpåtil to ekstramadrasser på hemsen.

Ruta til hytta: Se adkomst.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er mulig å ha hund i yttergangen. Det er IKKE bur der for dette. 

KARTOVERSIKT:

Norge, 182S Tromsø sør Nordeca, 10152, Tromsø 3010, Tromsø, Topo 3000, 1:50000 30042 TROMSØ OG LYNGEN 1:100 000/1:50 000 CAPPELEN

 Hund er ikke tillatt inne i hytta, kun i yttergangen.

Vær så snill og ta hensyn til grunneiere og beitedyr i området. Husk båndtvang - det beiter både sau og rein i Skipsfjorden! I mai er det reinkalving, og vi ber alle turgåere holde god avstand og ikke forstyrre reinen. Simla kan støte fra seg kalven hvis hun blir forstyrret.

Fisking i elva og elvemunningen er kun tillatt med gyldig fiskekort, kjøpt på J. Mikalsen, Matkroken på Vannareid. Vær obs på fredningsbestemmelser.

NB! Kun dekning på telenor-abonnement i Skipsfjorden, noe variabel dekning.

Fasiliteter

 • 220v
 • Kortbetaling
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Tromsø til Vannøya kommer du ved å kjøre til Hansnes på Ringvassøya og så ta ferge. Rutetabell finner du HER. På Vannøya følges veien mot Vannareid (til venstre fra fergekaien). Total reisetid med bil er cirka to timer, alternativt kan du ta bussrute nummer 430 fra Tromsø.

For å komme frem til Gammelhuset kan dette gjøres enten via sjøveien eller fottur fra Hamre. Uansett veivalg - følg merkede løyper. Skipsfjorden er et sårbart landskapsvernområde.

ALTERNATIV 1: Den enkleste fotturen starter på Hamre, cirka 16 km fra fergekaien, og der er det parkeringsplass like ved idrettsanlegget. Parkeringsplassen er på venstre side og godt merket. Fra Hamre er det en godt merket sti over fjellet i veldig lett terreng. De første 800 metrene følger stien lysløypa. Stien går slakt oppover mot Hamreeidet, høyeste punkt på på stien over. Flott utsikt over deler av landskapsvernområdet, før det går noe brattere ned i selve Skipsfjorddalen. Etter nedstigningen er det merket sti i så godt som helt flatt terreng nesten helt frem til hytta. Totalt er fotturen omtrent åtte kilometer, 2,5-3 timer.

ALTERNATIV 2: Det er også mulig å følge sti fra forsamlingshuset i Skåningsbukta, 700 meter fra fergeleiet. Det står et enkelt T-merket skilt med kart og teksten "Skipsfjorden" 5 meter til høyre for vegen der man skal ta opp lia. Stien er godt merket hele veien, men det er en mye lengre tur med adskillig tøffere terreng og stigning enn den som starter fra Hamre. Cirka 19 kilometer å gå og opp 350 høydemeter. Velger du denne ruten, er du ikke avnehgig av bil, men kan gå fra fergeleiet.

MED BÅT: For å komme til Gammelhuset sjøveien må en være godt kjent eller ha med lokal kjentmann. Skipsfjorden ligger utsatt til, har mange grunner, skjær og store steiner som ligger rett under havoverflaten. I tillegg er det ofte sterke fallvinder ned fra fjellene. Fra Burøysund tar det normalt 20 minutter med båt inn til Skipsfjorden.

Adkomst vinter

Vinterruta går fra Olkeidet, 4 km nord for Hamre, litt etter Sandbukta. Parkering på venstre side i svingen etter elva, eller på høyre side av veien i Sandbukta hvis det er brøytet plass. Vis hensyn ved parkering, og ikke forlat bilen slik at den er til hinder for øvrig trafikk. Turen langs Olkelva går i flott terreng, og løypa er delvis merket over eidet. Når man kommer fram og får utsikt ut over havet er det bratt nedkjøring til Skipsfjorden. 

Sommertraseen fra Hamre anbefales ikke vinterstid, da det er svært bratt ned mot fjorden, og dette området er skredutsatt.  

SjekkUT | Gammelhuset i Skipsfjorden

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gammelhuset i Skipsfjorden ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT