Gammelhuset i Skipsfjorden

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Dette er stedet for å få nyte midtnattsolens vandring over havoverflaten eller om du bare vil være nært sjøen.

På Vannøya i Skipsfjorden ligger Gammelhuset, som Troms Turlag har leid av grunneierne. Opprinnelig sto det som nå kalles Gammelhuset på Nordfugløya, men ble flyttet til Skipsfjorden. På nittitallet ble huset pusset opp med økonomisk støtte fra fylkeskommunen, og er nå et flott, gammelt hus på en fantastisk plass.

Gammelhuset ligger i et grønt, vennlig landskap, omringet av høye, mektige fjell - enkelte strekker seg 1000 meter over havet. Her er fine turmuligheter, både på sletta og på fjellryggene. Vi oppfordrer dere til å følge merkede turløyper og å holde dere til stiene. Skipsfjorden er landskapsvernområde, og har sårbare sanddyner som raser ut hvis folk trår på dem. Dette gjelder også når dere har passert brua og nærmer dere hytta. Følg pilene. Det skal ikke gås opp nye stier i området.

Der er 230 V innlagt strøm, og følgelig også lys og varme. Det er både kaffetrakter og mikrobølgeovn. Det er sommervann i kran inne, utedo utenfor.
Ellers er huset utstyrt med alt det nødvendige: Ved og vedovn; en liten komfyr, gryter og kjøkkenutstyr; dekketøy og bestikk.

På hemsgulvet er det seks soveplasser, alle med dyner og puter, men lakenpose eller egen sovepose er obligatorisk. Rundt huset er det plass til flere telt, og det er attpåtil to ekstramadrasser på hemsen.

For å leie Gammelhuset må det tas kontakt med kontoret i Troms Turlag for bestilling og opplysninger om nøkkel. Dersom dere ønsker å ha hytta for dere selv, er det mulig. Dere må da gi beskjed om det, og også betale for minimum fire sengeplasser.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er mulig å ha hund i yttergangen. Det er IKKE bur der for dette.

KARTOVERSIKT:

Norge, 182S Tromsø sør
Nordeca, 10152, Tromsø
3010, Tromsø, Topo 3000, 1:50000
30042 TROMSØ OG LYNGEN 1:100 000/1:50 000 CAPPELEN


I besøkskalenderen kan du se om hytta er ledig eller ikke: https://troms.dnt.no/beskskalender/

OBS! Gammelhuset er IKKE låst med standard DNT-nøkkel. Vanlige priser for overnatting på TT-hytter gjelder også her. Hund er ikke tillatt inne i hytta, kun i yttergangen.

Vær så snill og ta hensyn til grunneiere og beitedyr i området. Husk båndtvang - det beiter både sau og rein i Skipsfjorden! I mai er det reinkalving, og vi ber alle turgåere holde god avstand og ikke forstyrre reinen. Simla kan støte fra seg kalven hvis hun blir forstyrret.

Fisking i elva og elvemunningen er kun tillatt med gyldig fiskekort, kjøpt på J. Mikalsen, Matkroken på Vannareid. Vær obs på fredningsbestemmelser.

NB! Kun dekning på telenor-abonnement i Skipsfjorden, noe variabel dekning.

Fasiliteter

 • 220v
 • Kortbetaling
 • Fiske
 • Strømovn
 • Mobildekning
 • Steikeovn
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Fra Tromsø til Vannøya kommer du ved å kjøre til Hansnes på Ringvassøya og så ta ferge. Rutetabell finner du HER. På Vannøya følges veien mot Vannareid (til venstre fra fergekaien). Total reisetid med bil er cirka to timer, alternativt kan du ta bussrute nummer 430 fra Tromsø.

For å komme frem til Gammelhuset kan dette gjøres enten via sjøveien eller fottur fra Hamre. Uansett veivalg - følg merkede løyper. Skipsfjorden er et sårbart landskapsvernområde.

ALTERNATIV 1: Den enkleste fotturen starter på Hamre, cirka 16 km fra fergekaien, og der er det parkeringsplass like ved idrettsanlegget. Parkeringsplassen er på venstre side og godt merket. Fra Hamre er det en godt merket sti over fjellet i veldig lett terreng. De første 800 metrene følger stien lysløypa. Stien går slakt oppover mot Hamreeidet, høyeste punkt på på stien over. Flott utsikt over deler av landskapsvernområdet, før det går noe brattere ned i selve Skipsfjorddalen. Etter nedstigningen er det merket sti i så godt som helt flatt terreng nesten helt frem til hytta. Totalt er fotturen omtrent åtte kilometer.

ALTERNATIV 2: Det er også mulig å følge sti fra forsamlingshuset i Skåningsbukta, 700 meter fra fergeleiet. Det står et enkelt T-merket skilt med kart og teksten "Skipsfjorden" 5 meter til høyre for vegen der man skal ta opp lia. Stien er godt merket hele veien, men det er en mye lengre tur med adskillig tøffere terreng og stigning enn den som starter fra Hamre. Cirka 19 kilometer å gå og opp 350 høydemeter. Velger du denne ruten, er du ikke avnehgig av bil, men kan gå fra fergeleiet.

MED BÅT: For å komme til Gammelhuset sjøveien må en være godt kjent eller ha med lokal kjentmann. Skipsfjorden ligger utsatt til, har mange grunner, skjær og store steiner som ligger rett under havoverflaten. I tillegg er det ofte sterke fallvinder ned fra fjellene. Fra Burøysund tar det normalt 20 minutter med båt inn til Skipsfjorden.

Varsel

Papirkart

Kartblad: SE INFOTEKST

Annonse
Værvarsel for Vannøya. Vis på YR.no
Man (17.02)Lett snø-3º0 mm
Lett bris (3.9m/s) Sørvest
Tir (18.02)Lett snø-3º1 mm
Frisk bris (8.6m/s) Nord-nordøst
Ons (19.02)Delvis skyet-6º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Nord-nordvest
Tor (20.02)Skyet-5º0 mm
Laber bris (6.4m/s) Sør
Fre (21.02)Skyet-2º0 mm
Laber bris (7.8m/s) Sør
Lør (22.02)Skyet-1º0 mm
Laber bris (6.7m/s) Sør-sørøst
Søn (23.02)Skyet-2º0 mm
Laber bris (5.9m/s) Sør-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt