Målia serveringshytte

Annonse

Om hytta

Serveringshytta åpner igjen 22. august, og holder åpent alle søndager til og med uke 41 (17. oktober).

Målia er selve knutepunktet, enten man er fotturist på sommerstid eller skiløper vinterstid. Hytta ligger langs Rondanestien, og herfra kan man gå sørover til Savalsætra og videre til Svartskogkoia. På Målia skifter merkinga av Rondanestien fra blått til røde T-er. Fra HHT-hytta på Målia fortsetter Rondanestien nordøstover på rødmerket sti mot Hemberget, Brennsetra og de neste HHT-hyttene er Snippkoia (3t) og Sandfløten (6t). Underveis har vi utsikt til de store myrområdene Killingkjølen og Lavsjømyrene som nå er fredet som naturreservat. På Killingkjølen skimtes noen skogkledde rygger. Det er eskere eller geitrygger som ble dannet på slutten av siste istid. 

Menyen består av vafler, skillingsboller, brus, kaffe, te, havresuppe, sjokolade osv.

Serveringen på hytta drives av Vang skolekorps. Kontakt: Kari Svelle Reistad, tlf 916 26 268. Telefon på hytta når den er åpen: 477 01 860

Serveringshytta på Målia er ikke åpen for overnatting.

HYTTETILSYN

Historie

Målia er en gammel seter. På det meste var det 12 gårdsbruk som hadde seter her. Hva navnet kommer av, er man ikke helt enige om. Noen steder kan man lese at navnet sannsynligvis er avledet fra gammelnorsk av malm-lia. Funn av slagg tyder da også på at det er drevet med jernutvinning i området. Andre steder kan man lese at Målia har navn etter rovdyret mår, og at navnet i eldre kilder også ble skrevet Mårlia.

Målia var HHTs første støttepunkt på Hedmarksvidda. I 1933 ble hytta HHTs eiendom, da Georg Stousland (HHTs første formann) egenhendig kjøpte den av Per Øxeth og overrakte den til turistforeningen som julegave på lille julaften. Samme sesong hadde Målia 2000 besøkende.

Fasiliteter

  • 220v
  • Kortbetaling
  • Servering
  • Mobildekning
  • Vann

Tilpasset for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

Adkomst sommer

Om sommeren kan man gå på blåmerkede stier fra Budor (Rondanestien via Svaen), Kveådammen, Brumund eller Gåsbu. Det er bilvei fra Brenneriroa via Budor og Ruskåsen. Målia har gateadresse Måliavegen 590. Bomveg sør for Budor.

Adkomst vinter

Hytta er tilknyttet løypenettet på Hedmarksvidda se http://skisporet.no/hedmark/hedmarksvidda.
Parkering ved Budor (15 km fra rv25), flere skiløyper til Målia (5-7 km). Alternativ parkering ved Kveådammen (13 km nord for Gåsbu), 3 km skiløype til Målia. Løyper også fra Gåsbu, St.Olav og Brumund. Rondanestiens stiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Fra vinterferien blir Sjusjøløypa (Lavlia-Hamarsæterhøgda)oppkjørt. Denne er forbindelse til traséen Lillehammer-Rondane

SjekkUT | Målia serveringshytte

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

150

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Målia serveringshytte ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT