Åkersætra ubetjent hytte

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

09.12.21: Med de nye nasjonale tiltakene som trådte i kraft 9. desember, så endres også smitteverninstruksen i DNT. Det betyr at nå er det obligatorisk forhåndsbestilling. Vi i HHT tilbyr halvparten av sengekapasiteten på hver hytte. Dagsbesøk er ikke tillatt.

Hytte 1 er en ubetjent hytte for vandrere og låses med DNTs standardlås. Den er forbeholdt vandrere hele året, bortsett fra uke 9, 25 og uke 26, da Turistforeningen arrangerer leir på Åkersætra. Under disse leirene brukes alle hyttene.

NB! Vannet fra brønnen må kokes i noen minutter før bruk.

UTSTYR: Åkersætra består av fire tømmerhytter, utedo og to seterhus. Hytte 1 er ubetjent hytte. Bruk DNTs standardnøkkel. Denne er for vandrere og er utstyrt som en vanlig ubetjent hytte med kjøkkenutstyr, propan, solcelleanlegg og vedovn. Skriv deg inn i protokollen.

  • Hytte 1 har 8 sengeplasser. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst) på ene rommet og to køyeplasser (1 køyeseng med to 90 cm senger) på andre rommet. På dette rommet er det også en sittesofa. Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. Hyttene er utstyrt med kortstokk, brettspill og Yatzy.. NB! Sovepose eller lakenpose er nødvendig ved overnatting. Det er puter og tepper, men ikke dyner i sengene. 
  • Utedo med brede dører og rullestolrampe (rett ved hytte 1).  

AKTIVITETER: Eventyrsti, natursti langs Åkersæterrunden, fotturer, sykkelturer, skilek, snøhulegraving. I Åkersætertjernet (300 m etter man har gått over hengebrua) er det fint å fiske og bade. 

GENERELT: Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet og er en særdeles trivelig plass å være hele året for både store og små. Plassen er delvis tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

FREMKOMMELIGHET: Man kan nå Åkersætra ved å for eksempel kjøre innover veien fra Brumunddal via Brumund Sag. Fra Brumund Sag er det bompenger. Herfra går veien ca. 20 km innover i skogen. Etter 5 km kommer du til et veikryss, hold til høyre og følg skiltet til Åkersætra leirsted. Det går bilvei helt til gjerdet inn til hytteområdet, bilveien er åpen hele året. Bilen kan fint kjøres inn på området for av- og pålessing. Det er en stor parkeringsplass på utsiden av porten.

OMGIVELSER: Sauer og kyr gresser rett utenfor gjerdet, og de tar mer enn gjerne imot kos på sommeren. Pass på å lukke portene så dyrene ikke går inn på leirområdet. Ute er det en stor bålplass med gode sittebenker rundt samt langbord m/benker, et lite tjern og en bekk hvor det er populært å leke for de minste. Siden august 2014 har vi kunnet krysse elva Åsta i hengebru, og derfra er det merkede stier opp til Nysæteråsen og videre til Rondanestien. Se turforslag: Birkebeinerstien og Nysæteråsen. På Åkersætra leirsted er det en vannpumpe ved hytte 4. Vannet har litt farge og bør kokes før det brukes til mat og drikke. Dette gjelder også vannet fra elva.

HISTORIKK: Åkersætra er en gammel seter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002, blant annet for bruk til leirsted for Hamar Naturskole og øvrige skoler, samt for medlemmer i HHT/DNT og andre.

Oversikt over hyttetilsyn for HHTs hytter

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

Fasiliteter

  • 12v
  • Mobildekning
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Bil hele året

Adkomst sommer

Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).

Adkomst til fots: Birkebeinerstien mellom Rena og Lillehammer krysser Åsta i bru ved Åkersætra.

Adkomst vinter

Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).
Nærmeste jernbanestasjon er Hamar (Brumunddal ved bruk av Intercity-tog).

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Åkersætra ubetjent hytte

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
55

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Åkersætra ubetjent hytte ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT