Legg til huskeliste
  70
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Den gamle sætra i Åstdalen innbyr til lek og aktivitet og er en særdeles trivelig plass å være hele året for både store og små. Plassen er delvis tilrettelagt for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Sauer og kyr gresser rett utenfor gjerdet, og de tar mer enn gjerne imot kos på sommeren. Pass på å lukke portene så dyrene ikke går inn på området.

  BELIGGENHET: Åkersætra ligger i Åstdalen i Ringsaker kommune, 3 km sør for Kvarstadsætra. Hytta ligger ved helårsvei.

  Hytte 1 er en ubetjent hytte for vandrere og låses med DNT standardlås. Den er derfor ikke en del av utleiedelen av leirstedet. Den er forbeholdt vandrere hele året, bortsett fra uke 26 (mandag – fredag), da Turistforeningen arrangerer Turboleir på Åkersætra for 36 barn mellom 9 og 11 år. Under disse leirene brukes alle hyttene.

  På Åkersætra leirsted er det en vannpumpe ved hytte 4. Vannet har litt farge og bør kokes før det brukes til mat og drikke. Dette gjelder også vannet fra elva. 

  UTSTYR: Åkersætra består av fire tømmerhytter, utedo og to seterhus. Hytte 1 er ubetjent hytte. Bruk DNTs standardnøkkel. Denne er for vandrere og er utstyrt som en vanlig ubetjent hytte med kjøkkenutstyr, propan, solcelleanlegg og vedovn. Skriv deg inn i protokollen.

  • Hytte 1 har 8 sengeplasser. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst) på ene rommet og to køyeplasser (1 køyeseng med to 90 cm senger) på andre rommet. På dette rommet er det også en sittesofa. Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. NB! Sovepose er nødvendig ved overnatting. Det er puter, men ikke dyner i sengene. 
  • Utedo med brede dører og rullestolrampe (rett ved hytte 1).  

  AKTIVITETER: Eventyrsti, natursti langs Åkersæterrunden, fotturer, sykkelturer, skilek, snøhulegraving. I Åkersætertjernet (300 m etter man har gått over hengebrua) er det fint å fiske og bade.  

  Fiskeregler og kjøp av fiskekort: http://www.rjfo.no/fiske/ . Det er fredet for all fiske i perioden 15. september – 15. oktober.

  Ute er det en stor bålplass med gode sittebenker rundt samt langbord m/benker, et lite tjern og en bekk hvor det er populært å leke for de minste. 

  Siden august 2014 har vi kunnet krysse elva Åsta i hengebru, og derfra er det merkede stier opp til Nysæteråsen og videre til Rondanestien. 

  HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter, men denne hytta har ingen spesiell tilrettelegging for hunden. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

  BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

  HISTORIKK: Åkersætra er en gammel seter som ble overdratt fra Hamar kommune til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) i 2002, blant annet for bruk til leirsted samt for medlemmer i HHT/DNT og andre.

  Oversikt over hyttetilsyn for HHTs hytter 

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

  Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Hedmarken og Hedmarksvidda

  Adkomst mulig med

  • Bil hele året

  Adkomst sommer

  Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).

  Adkomst til fots: Birkebeinerstien mellom Rena og Lillehammer krysser Åsta i bru ved Åkersætra.

  Adkomst vinter

  Helårsvei. 35 km fra Brumunddal via Brumundsaga (betale veiavgift), Hamarseterhøgda til Åkersætra. (3 km før Kvarstadsætra).
  Nærmeste jernbanestasjon er Hamar (Brumunddal ved bruk av Intercity-tog).

  SjekkUT | Åkersætra ubetjent

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  70

  SjekkUT-besøk