Legg til huskeliste
    13
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 20 sengeplasser
    • Stengt i perioden 16. sep. - 20. april

    Håøya er en idyllisk øy på vestsiden av Nøtterøy, nord for Veierland i Færder kommune. Det er to kystledhytter på Håøya som DNT Tønsberg og Omegn leier ut rom eller senger i. Dette er en skikkelig kystperle, med muligheter for bading, ballspill, lek i fjæra og båtliv. DNT leier ut båter og kajakker til de som ønsker det.

    Til Håøya kan du komme med egen båt eller kajakk. De to båtene som DNT leier ut har påhengsmotor og er: En Morgan 350 på 11 fot med en 9,9 hk (utleiebåt 1) og en Pioner 14 Aktive på 14 fot, også den med en 9,9 hk (utleiebåt 2). Utleiebåtene kan kun leies av de som leier overnatting på Håøya, og vil ligge i småbåthavna i Tenvik når de ikke er utleid. For leie av kajakker se lenke lengre ned.

    Håøya i Færder må ikke forveksles med Håøya innenfor Drøbak.

    Det vil være hyttevert på Håøya, i hvert fall i hovedsesongen - juni, juli og august som bl.a. kan være behjelpelig med å koordinere båttransport. Hytteverten har en egen hytte ("Skipperstua") til disposisjon.

    Se mer info om adkomst lengre ned på denne siden.

    Hver enkelt må selv sørge for mat, sengesett/lakenpose og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

    Hyttene vil dessverre ikke være åpne for dagsbesøkende, teltere eller andre som overnatter på øya.

    2024 er den andre sesongen DNT kan tilby utleie av kystledhytter på Håøya, og i år har vi utvidet tilbudet med 5 nye sengeplasser. Det er totalt 20 sengeplasser pluss et par barnesenger tilgjengelig.

    De to kystledhyttene på Håøya som vi leier ut rom eller senger i er "Godset" og "Oppsynsmannboligen".

    Rom
    "Godset" er det tre soverom:
    "Hummer'n" i første etasje med plass til fem personer: Én familiekøye med plass til tre og én køyeseng med plass til to. I tillegg er det én barneseng.
    "Krabba" i andre etasje med plass til fem personer: Én familiekøye med plass til tre og én køyeseng med plass til to.
    "Krepsen" i andre etasje med plass til tre personer i enkeltsenger.
    På "Krepsen" leier vi ut enkeltsenger, mens "Hummer'n" og "Krabba" leies ut rom for rom.

    I "Oppsynsmannboligen" leier vi ut to rom. Begge rommene er i andre etasje:
    "Blåskjellet" med plass til fem personer: Én familiekøye med plass til tre, én køyeseng i en sovealkove med plass til to. I tillegg er det én barneseng.
    "Østers'n" har én dobbeltseng med plass til to voksne.

    I begge hyttene er det kjøkken, bad med dusj og toalett, spiseplass og oppholdsrom til de som leier sengeplass.

    Utstyr
    Kjøkkene i begge hyttene er godt utstyrt med komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin, og "alt" av kjøkkenredskaper, servise og bestikk.

    I første etasje på "Godset" er det i tillegg til ett soverom et kjøkken, en spiseplass med spisebord med plass til 10 personer, stoler og skap, et oppholdsrom med sofaer og lenestoler og et bad med dusj og toalett.

    I "Oppsynsmannboligen" er det bad med dusj og toalett i andre etasje. I første etasje er det et kjøkken, et eget rom med spisebord med plass til 8-10 personer og et oppholdsrom med sofa og lenestoler.

    Hund
    Det er IKKE tillatt med hund inne på noen av hyttene. De kan selvfølgelig være ute. Men vi har "pusset opp" ei bu i nærheten av "Godset" til bruk som hunderom med to hundebur og en køyeseng for eieren(e). I sengene i "Hundebua" er det madrasser, dyner og puter så du trenger bare å ha med sengesett/lakenpose. Hunder skal ikke være i sengene. Siden det ikke er noen andre "fasiliteter" i "Hundebua" må de som ønsker å benytte hundebua bestille seng i en av hyttene, og bruke kjøkken, bad, toalett og andre fellesareal i denne hytta. Det er nøkkel til hundebua i begge hyttene. Det er ikke mulig å reservere plass i "Hundebua".

    Nøkkel
    De to kystledhyttene på Håøya er låst med en egen nøkkel som ligger i en kodeboks. Koden til kodeboksen får du når du har bestilt.

    Bestilling og betaling
    Soverommene og sengene på Håøya forhåndsbestilles via den grønne knappen til høyre.

    Leieperioden er begrenset til maks 7 døgn.

    Rommene (og sengene) er tilgjengelig fra kl. 14:00 ankomstdagen. På avreisedagen skal rommet og hytta være ryddet, rengjort og fraflyttet innen kl. 12:00.

    Avbestillingsregler
    Avbestilling frem til 5 døgn før oppmøtedag gir rett til full refusjon. (Eksempel: Et opphold fredag-søndag må da avbestilles senest kl. 23:59 på søndag.) Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Båt
    • Booking
    • Fiske
    • Strømovn
    • Mobildekning
    • Steikeovn
    • Dusj

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    • Barnevogn
    Annonse
    Oslofjorden

    Adkomst sommer

    Du kan komme til Håøya fra Tenvik på Nøtterøy eller fra Stokke-siden av Vestfjorden (fjorden inn til Tønsberg mellom Stokke og Nøtterøy/Tjøme). Det er kortest vei fra Tenvik. Her er det en avgiftsbelagt parkeringsplass som til tross for at den er ganske stor kan bli full på sommeren. Det går imidlertid rutebuss fra Tønsberg sentrum til Tenvik.

    Se info om parkeringsavgift og bussrutetider under "Lenker" lengre ned på denne siden.

    SjekkUT | Håøya

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    13

    SjekkUT-besøk