Lageråkvisla serveringshytte

    Legg til huskeliste
    165
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Lageråkvisla er HHTs Barnas Turlags-hytte og er tilrettelagt for barnefamilier både innendørs og utendørs. 

    Lageråkvisla har nå stengt for sesongen.

    BELIGGENHET: Lageråkvisla ligger to kilometer nord for Gåsbu i Hamar kommune, og hit kan man gå på ski i preparerte skiløyper om vinteren, eller gå inn på beina på blåmerkede stier i barmarkssesongen.

    SE VIDEO HER 

    SERVERINGSDRIFT: Det er vi i Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) som driver serveringshytta med egne dugnadsfolk. Hvis du ønsker å ta en dugnad på Lageråkvisla, kan du ta kontakt med HHTs administrasjon på e-post hht@dnt.no eller telefon 62 52 28 48.

    MENY: Salg av bl.a. vafler, skillingsboller, sjokolade, kakao, kaffe, solbærtoddy og kald saft, sjokolademelk og juice. Betaling på serveringshytta kan skje ved kontanter, Vipps eller bankkort.

    AKTIVITETER: Lageråkvisla ligger langs lysløypa med preparerte skiløyper. Vinterstid er det en akebakke/ skileikbakke ved hytta. Rett utenfor koia er det en gapahuk og grillbålplass. Området foran koia har blitt gjerdet inn sommerstid for å holde beitedyra unna området for rast og hvile. Inne på serveringshytta er det bøker, brettspill, kortstokk og tegnesaker til barna.

    TURFORSLAG: På vinteren anbefaler vi småbarnsfamilier å starte turen på Monaplassen i stedet for Gåsbu. Da kan dere følge Turboløypa som er mindre kupert enn når man går fra Gåsbu (og man slipper Gåsbubakken). Turboløypa er ca. to km lang fra Monaplassen til Lageråkvisla. Monaplassen ligger ca. tre km innenfor veibommen på Gåsbu.

    NB! Det er ikke sommersti fra Monaplassen. Om sommeren må man gå fra Gåsbu, enten blåmerket sti eller den gamle vegen inn.

    Ta kontakt med HHT hvis det er ønske om å ha hytta åpen til skolenes skidager, barnehager m.m. som ønsker det eller leie av serveringshyttene til lignende arrangementer, private lag m.m. til rimelige priser.

    Kontaktinformasjon for hyttetilsyn. 

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Peis
    • Servering
    • Vedovn
    Annonse
    Hedmarken og Hedmarksvidda

    Adkomst mulig med

    • Bil om sommeren
    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Tog til Hamar, buss til Gåsbu (man-lør).

    Med bil: Skiltet fra E6 i Vienkrysset (første kryss nord for avkjøring Hamar-Elverum) til Gåsbu, 12 km

    Fra Gåsbu: Blåmerket sti eller skogsbilveg, ca. ¾ time (2,5 km).

    Adkomst vinter

    Skiløype fra Gåsbu eller Monaplassen. Det er smart å bruke http://www.skisporet.no/ for å se løypealternativene og om/når løypene er kjørt opp. Avgift vei ved passering Gåsbu for å komme inn til "Monaplassen" (ca 3 km innenfor Gåsbu).

    SjekkUT | Lageråkvisla serveringshytte

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    165

    SjekkUT-besøk