Høgevarde nye

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Alle våre selv- og ubetjente hytter leies kun ut i sin helhet frem t.o.m. 01. juni 2022. Alt opphold må forhåndsbestilles.Høgevarde nye leies ut per etasje.

Høgevarde er ei flott og moderne hytte, som ble åpnet i 2017. Beliggende på Norefjellplatået over tregrensen, med fantastisk vid utsikt.

BELIGGENHET: Hytta ligger på 1400 moh på Norefjellryggen, kun 50 meter fra den gamle Høgevardehytta. Hytta er ubetjent (har ikke mat). Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer. Norefjellryggen er en høytliggene og smal fjellrygg, og er dermed vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene. .

UTSTYR: Hytta har totalt 52 sengeplasser. 1. etasje har 7 soverom fordelt på fem 4-mannsrom, to 3-mannsrom (et med vedovn) samt et hunderom med vedovn på rommet. 2. etasje har 6 avlukker med to senger i hver, samt 18 ekstra madrasser til bruk i åpen sovesal/på gulvet. Det er kjøkken/oppholdsrom i hver etasje, utstyrt med det du trenger for matlaging og spising. I 1.etg er det også et tørkerom og to doer. Det er ikke strøm, men vedovner til oppvarming, gassbluss til matlaging og solcelle til belysning, og USB-uttak for lading av mobiltelefon.. Alle soveplassene har dyner og puter, men du skal legge på eget trekk, eller bruke lakenpose. Hytta skal vaskes før avreise.  Ved finner du på tørkerommet inne på hytta.

VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta, vinterstid må man smelte snø. 

HUND: Det er et soverom med hundebur i 1.et , og 4 små hundebur i gangen. Hunder skal ikke inn i hytta ellers.

AKTIVITETER: Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der. 

På Høgevarde gamle, som ligger 50 meter unna, er det en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11 - 16 i vinter- og høstferie, samt påske og i helger i høst- og vintersesong. Enkel servering, varm mat. Kortbetaling er mulig. Værforbehold. Se hyttas Facebookside "Høgevardehytta" for oppdatert info. om kafeteriaen. Les mer om Høgevarde gamle her.

BESTILLING: Hytta leies foreløpig ut i sin helhet per etasje og den må forhåndsbestilles. Man disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedag.

HISTORIE: Nye Høgevarde turisthytte åpnet i mars 2017. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter. Derfra to timers gange/ca 6km på merka sti oppover til Høgevarde.

Bil til Bøseter/Quality Hotell. Derfra på merket sti opp lia og videre til Høgevarde, ca 12km.

Adkomst vinter

Buss til Norefjellstua, eller egen bil som parkeres ved Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde.

 Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta. 

Fra Gulsviksetran er det kjørt skispor opp til hytta.

 OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

Annonse

SjekkUT | Høgevarde nye

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
45

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Høgevarde nye ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT