Høgevarde nye

  Legg til huskeliste
  146
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Høgevarde er ei flott og moderne hytte, som ble åpnet i 2017. Beliggende på Norefjellplatået over tregrensen, med fantastisk vid utsikt.

  BELIGGENHET: Hytta ligger på 1400 moh på Norefjellryggen, kun 50 meter fra den gamle Høgevardehytta. Hytta er ubetjent (har ikke mat). Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer. Norefjellryggen er en høytliggende og smal fjellrygg, og er dermed vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene.

  KAFE PÅ HØGEVARDE GAMLE: Enkel, varm mat og drikke serveres på kafeen (100m fra nye Høgevarde). Se åpningstider på Facebooksiden til Høgevarde turisthytte. I høyfjellet varierer været om det er mulig å holde åpent, og Jarle Huseby som driver Kafeen oppdaterer alltid facebooksiden, om han holder åpent. Siden oppdateres sporadisk, gjerne fredag kveld eller lørdag morgen samme helg. Kontant- og kortbetaling i kafeteriaen, dessverre ikke Vipps. God tur og nyt en sikkerlig høyfjellskafe!😊

  UTSTYR: Hytta har totalt 52 sengeplasser. 1. etasje har 7 soverom fordelt på fem 4-mannsrom, og to 3-mannsrom, det ene med vedovn, og det andre med 2 hundebur og vedovn. 2. etasje har 5 avlukker med to senger i hver, samt 18 ekstra madrasser til bruk i åpen sovesal/på gulvet. Det er kjøkken/oppholdsrom i hver etasje, utstyrt med det du trenger for matlaging og spising. Det er vaskemidler, bøtter og kluter for rengjøring etter bruk.

  I 1.etg er det også et tørkerom og to doer. Det er ikke strøm, men vedovner til oppvarming, 2 gass stekeovner i 1. etg og gassbluss i 2. etg, til matlaging, og solcelle til belysning, og USB-uttak for lading av mobiltelefon.. Alle soveplassene har dyner og puter, men du skal legge på eget trekk eller bruke lakenpose. Hytta skal vaskes før avreise. Ved finner du på tørkerommet inne på hytta.

  VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta, vinterstid må man smelte snø.

  HUND: Det er ett soverom med hundebur i 1.etasje. I gangen er det tre avlukker med hundebur. Hunder skal ikke inn i hytta ellers. På gamlehytta kan du ha hund i hele ubetjentdelen.

  BESTILLING: Hytta leies på sengebasis og kan forhåndsbestilles. Ved uanmeldt besøk, gjør man opp for seg gjennom appen "DNT Hyttebetaling". Du disponerer hytta fra kl. 14 ankomstdag til kl. 13 avreisedagen.

  AKTIVITETER: Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der.

  På Høgevarde gamle, som ligger 50 meter unna, er det en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11 - 16 i vinter- og høstferie, samt påske og i helger i høst- og vintersesong. Enkel servering, varm mat. Kortbetaling er mulig. Værforbehold. Se hyttas Facebookside "Høgevardehytta" for oppdatert info. om kafeteriaen. Les mer om Høgevarde gamle her.

  HISTORIE: Nye Høgevarde turisthytte åpnet i mars 2017.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Skoleklasser
  Annonse
  Norefjell og Eggedalsfjella

  Adkomst sommer

  Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter. Derfra to timers gange/ca 6km på merka sti oppover til Høgevarde.

  Bil til Bøseter/Quality Hotell. Derfra på merket sti opp lia og videre til Høgevarde, ca 12km.

  Adkomst vinter

  Buss til Norefjellstua, eller egen bil som parkeres ved Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde.

   Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta. 

  Fra Gulsviksetran er det kjørt skispor opp til hytta.

   OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

  SjekkUT | Høgevarde nye

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  146

  SjekkUT-besøk