Høgevarde Nye

Annonse

Om hytta

Høgevarde er ei flott og moderne hytte, som ble åpnet i 2017. Beliggende på Norefjellplatået over tregrensen, med fantastisk vid utsikt.

VIKTIG INFORMASJON:

Pga coronarestriksjoner, er antall senger for utleie for tiden redusert.  Hytta er for tiden kun tilgjengelig for de som har booket.

Vi oppfordrer alle gjester til å følge de anbefalte smittevernregler fra Folkehelseinstituttet. Dette innbærer blant annet å være nøye med vask og hygiene av både hytte og gjester. Viktig med god håndvask og bruk av Antibac jevnlig. Det skal være minimum 1 meters avstand mellom gjester som ikke er fra samme husstand.

Hytta skal vaskes med klorvann, som du finner på hytta. (1,25 dl på 5 liter vann). Vær nøye med å vaske alle berøringspunkter. Oppvask skal etter vask skylles med kokende vann og lufttørke. 

BELIGGENHET: Hytta ligger på 1400 moh på Norefjellryggen, kun 50 meter fra den gamle turisthytta.Hytta er ubetjent (har ikke mat). Norefjellryggen er en høytliggene og smal fjellrygg, og dermed vær- og skredutsatt. Om vinteren bør man derfor holde seg til de permanent stikka løypene. Norefjell er en fin blanding av høyfjell, skog og seterområder, og det er mye interessant å se for en vandrer.

UTSTYR: Det er et kjøkken i hver etasje, utstyrt med det du trenger for matlaging og spising. Her er ikke strøm men vedovner til oppvarming og gassbluss til matlaging. 1. etasje har 7 soverom fordelt på fem 4-mannsrom, to 3-mannsrom (et med vedovn), oppholdsrom og tørkerom. Et hunderom med vedovn på rommet. Tre små hundebur i den ene gangen. 2. etasje har 6 avlukker med to senger i hver, samt 18 ekstra madrasser til bruk i åpen sovesal/på gulvet. Det er også kjøkken, sofaer og to peisovner her. Totalt har hytta 52 sengeplasser. Alle soveplassene har dyner og puter, du må legge på eget trekk eller bruke lakenpose. Hytta skal vaskes før avreise. Dagsbesøk er ikke tillatt nå under koronaepedemien. 

VANN: Vann hentes i tjernet nedenfor hytta, vinterstid må man smelte snø. 

AKTIVITETER: Ved Høgevardtjenn nedenfor hytta er det tre dyregraver (brukt til å fange reinsdyr i), og ved stien nordvestover mot Toveseter er det flere dyregraver og en buestilling. Disse er avmerket på turkart Norefjell-Eggedalsfjella 1:50 000. På Høgevardetoppen, 1459 moh, like nordøst for hytta, er det en sikteplate som forteller hvilke fjell man ser i alle himmeretninger. Fra toppen er det den videste utsikten i Sør-Norge nest etter Gaustatoppen. Man ser drøyt 40 000 kvadratkilometer på en klar dag! Gråfjell noen kilometer lenger nordvest rager imidlertid høyere med 1466 moh. Utsikten derfra er ikke like vid, men det er absolutt verdt å ta turen oppom. Sagnet sier det skal finnes sølv der. Kafeen på Høgevarde I den Høgevarde gamle, som ligger 40 meter unna, er det en kafeteriadel som vanligvis er åpen med servering kl. 11 - 16 i vinter- og høstferie, samt i påsken og i helger i høst- og vintersesong. Enkel servering, varm mat. Kortbetaling er mulig. Værforbehold. Les mer om Høgevarde gamle her.

HUND: Det er et soverom med hundebur, og 4 hundebur i gangen. hunder skal ikke inn i hytta ellers.

OVERNATTING: må bestilles på forhånd. Se egen knapp for bestilling lenger opp på denne siden.

HISTORIE: Nye Høgevarde turisthytte åpnet i mars 2017. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter eller egen bil til Tempelseter, to timers gange på merka sti oppover til Høgevarde.
Bil til Bøseter/Quality Hotell og på merket sti opp lia og videre til Høgevarde.

Adkomst vinter

Buss til Norefjellstua, eller egen bil som parkeres ved Norefjellstua, på ski i permanent staka løype til Høgevarde.

 Buss til Eggedal og taxi til Tempelseter, eller egen bil til Tempelseter, på ski i permanent staka løype til hytta. 

Fra Gulsviksetran er det kjørt skispor opp til hytta.

 OBS! Norefjellryggen er værutsatt, været skifter raskt og det kan være skredfare. Følg derfor staka løyper.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 36 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: