Øyungshytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

09.12.21: Med de nye nasjonale tiltakene som trådte i kraft 9. desember, så endres også smitteverninstruksen i DNT. Det betyr at nå er det obligatorisk forhåndsbestilling. Vi i HHT tilbyr halvparten av sengekapasiteten på hver hytte. Dagsbesøk er ikke tillatt.

Øyungshytta ligger idyllisk til ved det vakre fjellvannet Øyungen i Ringsakerfjellet. Her er du over skoggrensa, og det myke, snille viddelandskapet åpner seg opp i løpet av turen inn til Øyungshytta. Øyungshytta er ei selvbetjent HHT-hytte som åpnet i 2018. Den ligger rett utenfor Hemmeldalen naturreservat og innenfor villreinområde Rondane sør.

Hytta er låst med DNT standardlås som alle medlemmer i DNT kan deponere på. Den som har nøkkel kan ta med seg ikke-medlemmer uten nøkkel (de betaler bare forskjellig pris). Det er matskap i stua og du må registrere matuttak på et eget ark som du etterlater i postkasse på hytta. Betal via Hyttebetalingsappen eller ta med lapp med beløp og kontonummer hjem og betal enten via nettbank eller Vipps. Dette gjelder overnattingen også hvis du mot formodning ikke har bestilt og betalt denne på forhånd.

Sommeren 2019 fikk vi en egen robåt som kan brukes av de som har skrevet seg inn i protokollen på hytta (enten dagsbesøk eller overnatting). Se INFO OG BÅTREGLER. Husk at bruk av båten skjer på eget ansvar. Redningsvester henger i boden.

Fiskeregler og kjøp av fiskekort: http://www.rjfo.no/fiske/ eller i bommen på Brumund sag. Det er fredet for all fiske i perioden 15. september – 15. oktober.

Hamar og Hedemarken Turistforening bygde ei ny selvbetjent hytte i jubileumsåret 2018 som åpnet 8. juli. Hytta glir godt inn i terrenget, stavlaft og torvtak, gråbrun beis og tilsvarende farge på vindusinnramming, svært praktisk løsning med 4 soverom (2 doble og 2 enkle) og ett hunderom. Lekre interiørløsninger og gjennomført bruk av farger innvendig.

Det er dyner til sengene på Øyungshytta, så det holder å ha med seg lakenpose til denne HHT-hytta. Utedo. Pumpebrønn (man må bære vann inn og ut). Peis og vedovn. Solcelleanlegg til lys og lading av mobil. Vinterstid kan det være lite strøm på batteriet grunnet lite sol på denne årstida. Et tips kan derfor være å ha med seg hodelykt og evt batteribank til mobillading. Hytta har gasskomfyr med stekeovn, pluss det meste av utstyr til matlaging og spising. BRA 96 m2. Veranda med utemøbler (aktuell å bruke også på dagsturer). Låst med DNT standardnøkkel. Matlager (selvbetjent hytte). Se proviantliste her. Egen vannpost utenfor nordvestre hjørne av hytta. Mobildekningen er dårlig akkurat i hytta så det anbefales å gå opp på haugen bak. Det er tørkeruller, doruller, stearinglys/ telys og fyrstikker på hytta.

Slik anbefaler vi at du går inn til Øyungshytta sommerstid: Turforslag på ut.no. Merk at adkomst vinter følger en helt annen rute, se adkomstbeskrivelse og enkelt kart på et av bildene. Det er noen akebrett i boden til utlån på vinteren.

Rondanestien nordover til Lyngbua er en ganske lang dagsetappe derfor kan vi foreslå følgende alternativer nordover: Øyungshytta - Skolla og så videre fra Skolla - Hornsjø. Det er ikke vintermerket løype inn til hytta.

Riving av den gamle private hytta HHT kjøpte og alt med byggingen av den nye hytta ble utført av Oppland bygg og anlegg fra Etnedal .Det ble etablert "vinter/snøvei" ved hjelp av beltevogn, gravemaskin og løypemaskin og denne blir brukt for alt materiale både ut og inn. Hytta ble åpnet søndag 8. juli med 300 personer tilstede og påtroppende fylkesmann Knut Storberget klippet snora. Vi hadde som vanlig svært godt samarbeid med grunneier Pihl as som har støttet og fulgt dette prosjektet fra første dag.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping. I tillegg har Sparebankstiftelsen Hedmark, alle de fire kommunene i Hamarregionen og Knud A Rasmussens legat gitt svært rause gaver for å få til dette unike hytteprosjektet. Tusen takk!

Velkommen til Øyungshytta!

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Booking
  • Peis
  • Mobildekning
  • Vann
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør fra Brumunddal via Brumund sag (veiavgift/bom) og innover mot Åstdalen. Du passerer Hamarseterhøgda, Åkersætra, Kvarstadsetra - og der tar du til høyre skiltet mot Øyungen. Det er ca 42 km fra Brumunddal til parkeringsplassen på Øyungen. Parker bilen på vinterparkeringsplassen og følg skilt og merking 2,7 km inn til hytta - dvs 400 m lenger inn enn Rondanestien. Hytta ligger vest for sjøen Øyungen der det er fint å fiske og bade.

Adkomst vinter

Det er ikke merket skiløype til hytta. Det kjøres skiløype i hytteområdet Øyungen og østover retning Mortenshøgda (Åstdalen turløyper). Følg dette skisporet fra parkeringen og oppover og gjennom hyttefeltet og østover i ca 1,6 km. Ta av til venstre før elva Øyungsåa og tråkk ditt eget spor (evnt følg skuterspor hvis det er) nordover langs elva opp til sjøen og hold venstre side av sjøen til du kommer til hytta (ca 1,2 km fra skiløypa). Se enkel kartskisse på et av hyttebildene.

Åstdalen turløyper kjører skiløyper i området og kan følges på skisporet.no.

Annonse

SjekkUT | Øyungshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
79

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Øyungshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT