Legg til huskeliste
    119
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 6 sengeplasser
    • Selvbetjent i perioden 11. juni - 30. april

    Hytta holdes stengt i villreinens kalvingsperiode fra 1. mai - 10. juni hvert år.

    Øyungshytta er ei selvbetjent HHT-hytte som åpnet i 2018. Den ligger rett utenfor Hemmeldalen naturreservat og innenfor villreinområde Rondane sør.

    BELIGGENHET: Øyungshytta ligger idyllisk til ved det vakre fjellvannet Øyungen i Ringsakerfjellet. Her er du over skoggrensa, og det myke, snille viddelandskapet åpner seg opp i løpet av turen inn til Øyungshytta.

    SE FILM FRA ØYUNGSHYTTA HER

    UTSTYR: Hytta er låst med DNT standardlås som alle medlemmer i DNT kan deponere på. Den som har nøkkel kan ta med seg ikke-medlemmer uten nøkkel (de betaler bare forskjellig pris). Det er dyner til sengene på Øyungshytta, så det holder å ha med seg lakenpose til denne HHT-hytta. Utedo. Pumpebrønn (man må bære vann inn og ut) utenfor nordvestre hjørne av hytta. . Peis og vedovn. Solcelleanlegg til lys og lading av mobil. På den aller mørkeste tiden på vinteren (nov-jan) kan det være lite strøm på batteriet grunnet lite sol på denne årstida. Et tips kan derfor være å ha med seg hodelykt og evt batteribank til mobillading. Hytta har gasskomfyr med stekeovn, pluss det meste av utstyr til matlaging og spising. Veranda med utemøbler (aktuell å bruke også på dagsturer). Mobildekningen er dårlig akkurat i hytta, så det anbefales å gå opp på haugen bak. Det er tørkeruller, doruller, stearinlys/telys og fyrstikker på hytta.

    Hytta glir godt inn i terrenget med stavlaft og torvtak, gråbrun beis og tilsvarende farge på vindusinnramming, svært praktisk løsning med 4 soverom (2 doble og 2 enkle) og ett hunderom. Lekre interiørløsninger og gjennomført bruk av farger innvendig.

    SELVBETJENT MATLAGER: Det er matskap i stua (se proviantliste her) og du må registrere matuttak på et eget ark som du etterlater i postkasse på hytta. Betal via Hyttebetalingsappen eller ta med lapp med beløp og kontonummer hjem og betal enten via nettbank eller Vipps. Dette gjelder overnattingen også hvis du mot formodning ikke har bestilt og betalt denne på forhånd. Husk å skrive hva betalingen gjelder.

    AKTIVITETER: Fra sommeren 2023 har vi ikke lenger robåt til utlån. Den tålte ikke snøbelastningen denne vinteren. Vi beklager.

    Fiskeregler og kjøp av fiskekort: http://www.rjfo.no/fiske/ . Det er fredet for all fiske i perioden 15. september – 15. oktober.

    TURFORSLAG: Slik anbefaler vi at du går inn til Øyungshytta sommerstid: Turforslag på ut.no. Merk at adkomst om vinteren følger en helt annen rute, se adkomstbeskrivelse og enkelt kart på et av bildene. Det er noen akebrett i boden til utlån på vinteren.

    Rondanestien nordover til Lyngbua er en ganske lang dagsetappe, derfor kan vi foreslå følgende alternativer nordover: Øyungshytta - Skolla og så videre fra Skolla - Hornsjø. Det er ikke vintermerket skiløype inn til hytta.

    HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter. På denne hytta er det et eget rom med to innebygde hundebur.

    BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

    HISTORIKK: Hamar og Hedemarken Turistforening bygde ei ny selvbetjent hytte som åpnet 8. juli i jubileumsåret 2018. Riving av den gamle, private hytta HHT kjøpte og alt med byggingen av den nye hytta ble utført av Oppland bygg og anlegg fra Etnedal. Det ble etablert "vinter/snøvei" ved hjelp av beltevogn, gravemaskin og løypemaskin, og denne ble brukt for alt materiale både ut og inn. Hytta ble åpnet søndag 8. juli med 300 personer tilstede, og påtroppende fylkesmann Knut Storberget klippet snora. Vi hadde som vanlig svært godt samarbeid med grunneier Pihl as som har støttet og fulgt dette prosjektet fra første dag.

    Øyungshytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping. I tillegg har Sparebankstiftelsen Hedmark, alle de fire kommunene i Hamarregionen og Knud A Rasmussens legat gitt svært rause gaver for å få til dette unike hytteprosjektet. Tusen takk!

    VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

    Øyungshytta er stengt i villreinens kalvingsperiode (1. mai - 10. juni). Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Hold deg til stiene og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk, så hold deg i ro til dyrene har passert.

    Velkommen til Øyungshytta!

    Kontaktinformasjon til hyttetilsyn.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Peis
    • Mobildekning
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund

    Lenker

    Annonse
    Hedmarken og Hedmarksvidda

    Adkomst sommer

    Kjør fra Brumunddal via Brumund sag (veiavgift/bom) og innover mot Åstdalen. Du passerer Hamarseterhøgda, Åkersætra, Kvarstadsetra - og der tar du til høyre skiltet mot Øyungen. Det er ca. 42 km fra Brumunddal til parkeringsplassen på Øyungen. Parker bilen på vinterparkeringsplassen og følg skilt og merking 2,7 km inn til hytta - dvs. 400 meter lenger inn enn Rondanestien. Hytta ligger vest for sjøen Øyungen der det er fint å fiske og bade.

    Adkomst vinter

    Det er ikke merket skiløype til hytta. Det kjøres skiløype i hytteområdet Øyungen og østover retning Mortenshøgda (Åstdalen turløyper). Følg dette skisporet fra parkeringen og oppover og gjennom hyttefeltet og østover i ca 1,6 km. Ta av til venstre før elva Øyungsåa og tråkk ditt eget spor (event. følg skuterspor hvis det er) nordover langs elva opp til sjøen og hold venstre side av sjøen til du kommer til hytta (ca. 1,2 km fra skiløypa). Se enkel kartskisse på et av hyttebildene.

    Åstdalen turløyper kjører skiløyper i området og kan følges på skisporet.no.

    SjekkUT | Øyungshytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    119

    SjekkUT-besøk