Legg til huskeliste
    77
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Stallen ligger like nord for Østmarka naturreservat, og har en helt fantastisk beliggenhet helt nede ved vannkanten til Røyrivann. Her kan du virkelig nyte lange og varme sommerdager, med kanoturer, bading og fisking.

    Gjennom Røyrivann gikk fløtetraseen i Losbydalen og hytta har fungert som husvære for tømmerhoggere. Hytta er lett tilgjengelig med kano, og et godt utgangspunkt for padleturer sørover og nordover.

    Bestilling

    Hytta må forhåndsbestilles.

    Stallen er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14:00 ankomstdagen til kl. 14:00 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

    Stengt bom ved Losby Gods.

    Utstyr

    Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du ta med selv. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen ren lakenpose og putevar, eller eget rent sengetøysett (sovepose ikke tillatt). Ta gjerne med hodelykt.

    Hver enkelt må gjøre rent etter seg. Hovedregelen er at du bør forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, eventuelt litt bedre enn da du kom.

    Beskrivelse av hytta

    Hytta består av ett stort rom med kjøkkenkrok, en liten sofakrok og køyesenger. DNT Oslo og Omegn leier hytta av Losby Bruk.

    Vannkilde

    Vann hentes i Røyrivann rett nedenfor hytta.

    Kano

    Om sommeren er det 3 kanoer til utlån på hytta for dem som overnatter på hytta. Vester finnes inne i Røyrivannskoia. Kode til hengelåsen på kanoene mottas i ordrebekreftelsen ved bestilling. Beboere på Stallen og Røyrivannskoia deler bruken av kanoene.

    Vi har noen junior flytevester og noen flytevester for voksne. Det er ikke sikkert vi har vester som passer til dere. Si gjerne i fra dersom vestene er utslitte/ikke holder ønsket standard.

    Hytte til hytte

    Hytta er godt egnet for hytte-til-hytte-tur i Marka. Øvresaga ligger 9 km sør for Stallen/Røyrivannskoia.

    Aktuelle kart

    Norges-serien fra Nordeca: bl.a. "Indre Oslofjord 10027" Turkart: Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Oslo Østmark (2008) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, Østmarka 1:25 000 fra Østmarkskartet AS og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm Oppsal IF. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

    Fasiliteter

    • Booking
    • Kano
    • Vedovn

    Lenker

    Annonse
    OslomarkaØstmarka

    Adkomst sommer

    Buss:

    Enten til "Hammer bru" (9 km) og følg den idylliske, trafikksikre gang/sykkelveien som hovedsakelig følger vestsiden av Losbyelva, de 3,6 kilometrene inn til Losby gods.
    Stengt bom ved Losby Gods.

    Eller ta buss til "Fjell (rv 155) (Ski)" (9,5 km fra hytta) og gå til Bysetermåsan langs grusvei (ca. 3 km.) og videre ca. 7 km til hytta.

    Eller ta buss til "Krokhol (Ski)" (12 km fra hytta) om du vil gå hele veien på sti.

    Bil: Losby bruk (6 km) - Bysetermåsan (7 km) - Krokhol (12 km)

    SjekkUT | Stallen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    77

    SjekkUT-besøk