Savalsætra

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fra 1. november 2021 kan man ikke lenger bestille hele hytta. Styret i HHT har besluttet at halvparten av sengekapasiteten fortsatt kan bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dagsbesøk er også tillatt på HHTs hytter.

SE FILM FRA SAVALSÆTRA HER 

Det er god seterstemning i hytta og den har en fantastisk utsikt utover hele Hedmarken! Vi kan røpe at dette er "Løtens hemmelige perle"!

Den nye ubetjente hytta åpnet 4. oktober 2018. Vi har skrevet avtale om å leie setra til Grindereng gård - på Savalsætra! Nå blir den lange etappen på nesten 30 km fra Svartskogkoia i Mosjømarka til Målia mulig å dele i to like store etapper istedet! Hurra!

HHT i Løten har i mange år vært på utkikk etter en løsning som ville gjøre det lettere for vandrere langs Rondanestien. Nå kan man altså overnatte i den nevnte setra som ubetjent hytte med 8 sengeplasser. Våre dugnadfolk i Løten krets har gjort en enorm dugnadsinnsats så denne hytta har fått et skikkelig løft! De har rettet opp hjørnet, restaurert taket over stua, byttet endel panel, malt både utvendig og innvendig, byttet ovner, montert solcelleanlegg, ryddet og kastet og innredet funksjonelt for ei DNT-hytte, vasket og klargjort slik at hytta nå kan ønske vandrere velkommen hele året.

Sengene fordeler seg slik: 5 på soverommet, 1 i stua og 2 på kjøkkenet (kombinert med sofa på dagtid). Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare tepper.

Det er brønn ute på setervollen (innenfor gjerdet) for sommerbruk. Om vinteren må du smelte snø. Hvis du anser det nødvendig å koke vannet før det drikkes, skal det fosskoke i ett minutt (da drepes eventuelle bakterier, virus og parasitter).

Utedo med do og vedskjul på tunet.

Hytta er lett tilgjengelig - den ligger faktisk helt inntil Rondanestien - og den ligger også ved helsårsvei. Løtenløyper har skiløyper like ovenfor hytta.

Les mer om Rondanestien (fra Lysjøen til Lyngbua)

Turforslag i nærheten

Fasiliteter

  • 12v

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beite.

Adkomst vinter

Elverumsveien (RV 25/3) til Ebru (evnt ta av allerede på Ånestad bru). Kjør til Jønsrud (Nordbygdvegen) og så videre oppover Savalsætervegen i ca 5 km til Savalsætra (NB betaling i veibom, Løiten almenning). Hytta ligger midt i seterområdet og helt inntil veien, der Rondanestien kommer inn fra skog og forbi beiter.

SjekkUT | Savalsætra

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
76

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Savalsætra ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT