Skjellbreidhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  7 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
Bli DNT-medlem

NB! Av smittevernshensyn tar vi ikke imot besøkende som ikke har forhåndsbestilt. Dette gjelder inntil videre. Obligatorisk forhåndsbestilling gjelder ikke ved uvær eller risiko for liv og helse. Dato: 13. desember.

Skjellbreidhytta ligger i Lillehammer kommune, lengst nord i setergrenda Skjellbreida i Fåberg Vestfjell. Hytta har to soverom og hems.   På rom 1 kan 4 senger bookes (av 4). På rom 2 kan ingen senger bookes. 

Skjellbreidhytta ligger på ca 920 moh, ved foten av Prestkjerringa 1060 moh. Snaufjellområdet som Prestkjerringa er en del av, strekker seg videre inn i Gausdal Vestfjell.

Ved Skjellbreidvatnet like nedenfor hytta finner du en robåt som disponeres sammen med hytta. Skjellbreidvatnet er et rent ørretvann.

I tillegg til de faste sengene i de to soverommene er det hems med plass til 3-4 stykker.

Høsten 2020 ble det installert solstrømanlegg og god belysning i hytta.

Det er sommervann i kran rett vest for hytta. Om vinteren må du smelte snø.

Skjellbreidhytta er et av overnattingsstedene på Jotunheimstien. Samtidig er Skjellbreidhytta et selvstendig mål. Her kan du kjøre nesten helt fram til hytta med bil. Bli gjerne et par dager og utforsk området.

Det er obligatorisk å ta en tur på Prestkjerringa 1060 moh når du er på Skjellbreidhytta. Se turbeskrivelse. Start fra Flugstadsetra på Skjellbreia, som er den øverste setra like sør for Skjellbreidhytta.

På Fåberg vestside er det et nettverk av skogs- og seterveger der det er fint å sykle. Med Skjellbreidhytta som utgangspunkt er det mulig med flere fine turer. En rekke vann innbyr til fisking og bading

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

På sommeren er det bilveg nesten helt fram til hytta. Kjør E6 til Vingrom sør for Lillehammer, fortsett vestover på Fv250, Torpavegen, ca 15 km til Storlondammen. Ta av nordover på Svartdalsvegen (bomveg) og følg denne mot Bleiksetra og til Skjellbreida. Det er greit å sykle 13-14 km fra Storlondammen til Skjellbreidhytta. Da sparer du bompengene!

Offentlig transport: det går flere busser mellom Lillehammer og Dokka hver dag. Se rutetabell. Gå av ved Storlondammen, og fortsett til fots eller på sykkel til Skjellbreidhytta

Adkomst vinter

Vinterstid er Svartdalsvegen brøytet fra fylkesveg 250 ved Storlondammen til Bleiksetra. Veien fra Bleiksetra til Skjellbreida er ikke brøytet.

Skiløypene i området er å finne på Skisporet. Søk på Vingrom.

Ta deg opp på brøytekanten midt på parkeringsplassen på Bleiksetra og følg merking med staker et lite stykke bort til skiløypa. (Du kan også følge veien opp mot hyttene på Bleikesetra til skiløypa. Da vil turen starte med en ganske bratt bakke med en skarp sving nederst i bakken.) Følg løypa østover og nordover omtrent to km til løypekryss. Ta til venstre.

Etter omtrent 500 m. er det et nytt kryss der du fortsetter rett fram. Like etter dette krysset kommer du til bru ("veibru") over Skjelbreidsbekken, der det står en stolpe med mange skilt.

Ta så nordover mot Værskei. Det står et skilt ved siden av den oppkjørte skiløypa der det er praktisk å ta av fra den (ca 600 m fra Skjellbreidsbekken). Hytta ligger oppe i skogkanten på nordsida av seterkvea.

Annonse

SjekkUT | Skjellbreidhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
22

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skjellbreidhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT