Nansenbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Tek du turen over Gråsida er ein av vegane om den monumentale steinen – Timaglaset – som er bakgrunnen for logoen til Voss Utferdslag. Omlag 1,2 km på merka sti frå denne ligg Nansenbu, ei lita og koseleg hytte i tråd med det enkle friluftslivet. Hytta ligg på ca 1200 moh i eit vilt og vakkert høgfjellsterreng.

Nansenbu er ei ubetjent hytte som er open heile året, plassert ved den gamle steinhytta, satt opp av Jon Lid i 1917 i Torfinnsdalen. Det Hytta har stove, kjøken, 10 senger, samt to sofaer og plass til madrasser på golvet.

Stova i hytta er eit kjøkenrom henta frå eit over 100 år gamalt hus ved fjorden. Tatt ned, pussa på og satt opp igjen i fjellet. Tømmer og fargar er av gamal tid, og ein møbelsnekker har laga interiør i gamal tradisjon for å gjenskape den rette kjensla..Hytta ligg ved Stora Torfinnsdalsvatnet, der det også er gode fiskemuligheter. Namnet Nansenbu var eit naturleg val då det verserer historiar om at Fridjov Nansen har hatt opphald i området. Han skal mellom anna ha delteke på jakt med lokale grunneigarar i området og ha trena til si ferd over Grønland her. Som grunnstein har prosjektet fått ein murstein frå Nansen sin bustad på Lysaker i gåve fra Fridtjof Nansens Institutt i Oslo.

Hytta er godt eigna som utgangspunkt for flotte turar i røft høgfjellsterreng heile året. 

I snørike vintrar kan utedoen vera nedsnøa og må gravast fram. Sjå oppslag på hytta for henvisning til kor utdeoen står. I denne er det ved og ekstra gass.

Det er ikkje tilrettelagt for hund i Nansenbu! Hund eventuelt i steinhytta.

Fasiliteter

  • Kortbetaling
  • Teltplass
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fylg T-merkt sti over Gråsida frå Rong, Gjelle eller Hodnaberg. Legg ruta der du går om Timaglaset. Frå Stikrysset her er det omlag 1,2 km til hytta.

Adkomst vinter

Frå Gjelle / Voss er beste trase over Pili - passere Torfinnshorgi på vestsida og ned til Nansenbu. Frå Hodnaberg  litt til høgre for Timaglaset og ned slakaste veg til Nansenbu.

Frå påsketider er ruta over Gråsida, mellom Torfinnsheim og Gjelle vanlegvis kvista. Dette gjeld ikkje i 2021, då det er for lite snø til å kviste.

SjekkUT | Nansenbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Nansenbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT