Blåvatnhytta

Annonse

Om hytta

STENGT: HYTTEN ER STENGT INNTILL VIDERE SOM FØLGE AV CORONA SMITTEN. CABIN IS CORONA CLOSED. HYTTEN SKAL KUN BENYTTES I NØD.

Blåvatnhytta ligger i et vilt og storslått fjellområde mellom Tjeldsundbrua og Øse. Med sine 570 moh er den Harstad Turlags høyest beliggende hytte. Du finner den like ved utløpet av Blåvatnet/Seamulvákkejávri i Skånland kommune. Anlegget består av to hytter og utedo/vedskjul. Hovedhytta med 6 sengeplasser og sikringshytta med 4 sengeplasser. Begge hyttene har vedfyring og gass for koking.

I sikringshytta er det innredet et rom med vedfyrt badstueovn og benker for 4 personer. Trengs det avkjøling så er Blåvatnet 30 m unna, iskaldt - alltid.

Hytta har høye fjell rundt seg. Naturen i området kan gi turgåere flotte fjellopplevelser. Niingen (1073 moh) er nærmest og nås fra ruta østover mot Skoddeberghytta. Litletinden/Seamulvákkečohkka (1134 moh) er en lett dagstur som nås fra ruta vestover langs Blåvatnet. Fantastisk utsikt! Skittendalstinden/Nástečohkka (1306 moh) er den høyeste i området. Dagsturen dit bør kun gjennomføres under gode værforhold.

Det er og verdt å nevne at ved vind fra sørvest kan det virkelig bli ruskete ved Blåvatnet/Seamulvákkejávri. Vann finner du i utløpet av Blåvatnet/Seamulvákkejávri, ca. 100 meter sørøst for hovedhytta. Det er åpent vann der det meste av vinteren.

Nøkkel: Hytta er låst med DNT-standardnøkkel. Informasjon om hvor du kan låne denne i Harstadområdet finner du her.

Hund: Tillatt på sikringshytta, men ikke i hovedhytta. Hundebur og matskåler er tilgjengelig.

Hyttestyre: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Badstu

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra vest:
På Harstad Turlags rute fra Tjeldsundbrua, rute tro34 og tro33. Det er også mulig å kjøre til Tovik og videre opp til Blåfjellvatnet/Sáttiidvuomjávri og gå til Vilgesvárri/Blåfjellet og følge den T-merka ruta derfra.

Fra sør:
Fra Bogen i Ofoten. Du kommer fram med bil, eller Narvik/Bjerkvik til Bogen. Gå til kraftstasjonen ved Strandvatnet, følg kjerrevegen innover langs vatnet og merket sti (vist som umerket på kart) opp til Buvatnet. Herfra følger du T-merka rute tro61 og tro32 forbi Niingshytta.

Fra øst:
På Harstad Turlags rute fra Skoddeberghytta eller Øse, rute tro32 og tro31. Dersom utgangspunktet er Øse, bruker du bil dit, eller tar bussen fra Narvik/Bjerkvik nordover, eller fra Harstad/Sortland/Lødingen med bytte i Bjerkvik. Ruteopplysninger får du hos Nordtrafikk i Harstad eller Sortland, hos Ofotens bilruter i Narvik, eller hos reisebyråer og turistkontor.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 161 Harstad

Annonse
Værvarsel for Blåvatnhytta. Vis på YR.no
Søn (29.03)Delvis skyet-10º0 mm
Laber bris (5.5m/s) Nordvest
Man (30.03)Delvis skyet-9º0 mm
Lett bris (5.3m/s) Vest-nordvest
Tir (31.03)Snø-3º2 mm
Liten kuling (11.9m/s) Vest
Ons (01.04)Lettskyet-3º0 mm
Lett bris (4.9m/s) Nord-nordvest
Tor (02.04)Skyet-5º0 mm
Lett bris (4.8m/s) Øst-sørøst
Fre (03.04)Snø-3º2 mm
Lett bris (5.1m/s) Sørvest
Lør (04.04)Skyet-4º0 mm
Frisk bris (8.2m/s) Sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt