Blåvatnhytta

Annonse

Om hytta

Blåvatnhytta ligger i et vilt og storslått fjellområde mellom Tjeldsundbrua og Øse. Med sine 570 moh er den Harstad Turlags høyest beliggende hytte. Du finner den like ved utløpet av Blåvatnet/Seamulvákkejávri i Skånland kommune. Anlegget består av to hytter og utedo/vedskjul. Hovedhytta med 6 sengeplasser og sikringshytta med 4 sengeplasser. Begge hyttene har vedfyring og gass for koking. Booking av overnatting på våre hytter for 2020 åpner 1. desember 2019 når nytt system er på plass. Det er for tiden bare mulig å booke frem til 31.12.2019.

I sikringshytta er det innredet et rom med vedfyrt badstueovn og benker for 4 personer. Trengs det avkjøling så er Blåvatnet 30 m unna, iskaldt - alltid.

Hytta har høye fjell rundt seg. Naturen i området kan gi turgåere flotte fjellopplevelser. Niingen (1073 moh) er nærmest og nås fra ruta østover mot Skoddeberghytta. Litletinden/Seamulvákkečohkka (1134 moh) er en lett dagstur som nås fra ruta vestover langs Blåvatnet. Fantastisk utsikt! Skittendalstinden/Nástečohkka (1306 moh) er den høyeste i området. Dagsturen dit bør kun gjennomføres under gode værforhold.

Det er og verdt å nevne at ved vind fra sørvest kan det virkelig bli ruskete ved Blåvatnet/Seamulvákkejávri. Vann finner du i utløpet av Blåvatnet/Seamulvákkejávri, ca. 100 meter sørøst for hovedhytta. Det er åpent vann der det meste av vinteren.

Nøkkel: Hytta er låst med DNT-standardnøkkel. Informasjon om hvor du kan låne denne i Harstadområdet finner du her.

Hund: Tillatt på sikringshytta/anekset. Hundebur og matskåler er tilgjengelig.

Hyttestyre: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Fasiliteter

  • Fiske
  • Badstu

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra vest:
På Harstad Turlags rute fra Tjeldsundbrua, rute tro34 og tro33. Det er også mulig å kjøre til Tovik og videre opp til Blåfjellvatnet/Sáttiidvuomjávri og gå til Vilgesvárri/Blåfjellet og følge den T-merka ruta derfra.

Fra sør:
Fra Bogen i Ofoten. Du kommer fram med bil, eller Narvik/Bjerkvik til Bogen. Gå til kraftstasjonen ved Strandvatnet, følg kjerrevegen innover langs vatnet og merket sti (vist som umerket på kart) opp til Buvatnet. Herfra følger du T-merka rute tro61 og tro32 forbi Niingshytta.

Fra øst:
På Harstad Turlags rute fra Skoddeberghytta eller Øse, rute tro32 og tro31. Dersom utgangspunktet er Øse, bruker du bil dit, eller tar bussen fra Narvik/Bjerkvik nordover, eller fra Harstad/Sortland/Lødingen med bytte i Bjerkvik. Ruteopplysninger får du hos Nordtrafikk i Harstad eller Sortland, hos Ofotens bilruter i Narvik, eller hos reisebyråer og turistkontor.

Papirkart

Kartblad: 161 Harstad

Annonse