Setertjønnhytta

  Legg til huskeliste
  8
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Overnattingsmulighet ved norges geografiske midtpunkt.

  BELIGGENHET

  Så midt i Norge som det er mulig å komme finner du den trivelige Setertjønnhytta i Ogndalen i Steinkjer kommune, med Norges Geografiske midtpunk kun 600 m fra hytta! Steinkjer kommuneskoger har tilrettelagt med svillesti fra Lustadvatnet , gapahuker og bålplasser langs stien og Varde ved selve Midtpunktet.

  Setertjønnhytta ligger innenfor Skjækra landskapsvernområde ved Skjækervatnet. Hytta ligger midt i et område med rike kulturminner fra tidlig bosetning og i kanten av en fantastisk villmark med storslagen natur.

  BESTILLING 

  Du bestemmer selv om du ønsker å bestille hytteovernatting på forhånd. Sengeplass kan bestilles på forhånd her. For gruppebestillinger vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no. Forhåndsbestilte senger disponeres fra kl. 14.00 ankomstdagen til kl. 14.00 avreisedagen. NB: bestilte senger som ikke er benyttet før 21.00 fristilles etter kl. 21.00. Hyttene er alltid åpen for drop-in selv om man har bestilt alle sengeplassene ved en hytte, og det må vises hensyn og legges til rette for andre besøkende. Her ser du hvordan du bruker våre hytter: Hyttebesøket fra A-Å .

  UTSTYR 

  Hytta har 12 sengeplasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

  AKTIVITETER 

  Hytta ligger i kanten av en fantastisk villmark med rike jakt- og fiskemuligheter. Setertjønnhytta er et utmerket utgangspunkt for toppturer eller som startpunkt for en lengre tur. 

  HUND 

  Hytta har en sikringsbod hvor hunden er velkommen.

  BETALING 

  Du betaler for overnattingen når du bestiller i bestillingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

  DNT MEDLEMSKAP 

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Fiske
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Nord-TrøndelagSkjækra landskapsvernområde

  Adkomst sommer

  Fra parkeringsplass på Gaulstad øverst i Ogndalen er det ca 16 km merket sti opp Damtjønndalen, langs Kvernhuselva og over Rabban. Fra parkeringsplass ved Lustadvatnet er det ca 12 km svillesti langs Finnhaugen og videre østover mot hytta. Fra Skjækerdalshytta er det 16 km merket sti. Fra Gaundalen er det ikke T-merket sti, men man kan følge den gamle ferdselsveien langs Fjellskjækerskaret eller Sukkertoppskaret.

  Det er mulig å bestille offentlig kommunikasjon (taxi for buss) mellom Steinkjer stasjon og Lustadvatnet/Gaulstad to dager i uken. For mer informasjon, se www. 07417.no

  Adkomst vinter

  Den enkelste adkomsten er fra Lustadvatnet og langs svillestien. Ca 3 timer i forholdsvis lett terreng. Det er ofte kjørt opp skispor helt inn til hytta vinters tid.

  SjekkUT | Setertjønnhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  8

  SjekkUT-besøk