Setertjønnhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Overnattingsmulighet ved norges geografiske midtpunkt.

På grunn av Covid-19 er det kun mulig å bestille hele hytten frem til 14. juni, fra 15. juni er det kun mulig å bestille hele rom. Vi ser oss nødt til å låse av sikringsbua på Setertjønnhytta i en perioden frem til pandemien er over. Dette er for å sikre at vi overholder smittevernsinstruksene og for å unngå av flere kohorter oppholder seg på hytta samtidig.

BELIGGENHET Så midt i Norge som det er mulig å komme finner du den trivelige Setertjønnhytta i Ogndalen i Steinkjer kommune, med Norges Geografiske midtpunk kun 600 m fra hytta! Steinkjer kommuneskoger har tilrettelagt med svillesti fra Lustadvatnet , gapahuker og bålplasser langs stien og Varde ved selve Midtpunktet.

Setertjønnhytta ligger innenfor Skjækra landskapsvernområde ved Skjækervatnet. Hytta ligger midt i et område med rike kulturminner fra tidlig bosetning og i kanten av en fantastisk villmark med storslagen natur.

SMITTEVERN For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud må alle booke hytteovernatting på forhånd og følge de gjeldende smittevernrådene. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt samt teltere kan ikke benytte fasilitetene ved hyttene på grunn av smittevernhensyn. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR Hytta har 12 sengeplasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER Hytta ligger i kanten av en fantastisk villmark med rike jakt- og fiskemuligheter. Setertjønnhytta er et utmerket utgangspunkt for toppturer eller som startpunkt for en lengre tur. 

HUND Hytta har en sikringsbod hvor hunden er velkommen.

BOOKING Overnatting skal bestilles på forhånd her 

BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bookingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra parkeringsplass på Gaulstad øverst i Ogndalen er det ca 16 km merket sti opp Damtjønndalen, langs Kvernhuselva og over Rabban. Fra parkeringsplass ved Lustadvatnet er det ca 12 km svillesti langs Finnhaugen og videre østover mot hytta. Fra Skjækerdalshytta er det 16 km merket sti. Fra Gaundalen er det ikke T-merket sti, men man kan følge den gamle ferdselsveien langs Fjellskjækerskaret eller Sukkertoppskaret.

Det er mulig å bestille offentlig kommunikasjon (taxi for buss) mellom Steinkjer stasjon og Lustadvatnet/Gaulstad to dager i uken. For mer informasjon, se www. 07417.no

Adkomst vinter

Den enkelste adkomsten er fra Lustadvatnet og langs svillestien. Ca 3 timer i forholdsvis lett terreng. Det er ofte kjørt opp skispor helt inn til hytta vinters tid.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 3 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: