Setertjønnhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Overnattingsmulighet ved norges geografiske midtpunkt.

BELIGGENHET

Så midt i Norge som det er mulig å komme finner du den trivelige Setertjønnhytta i Ogndalen i Steinkjer kommune, med Norges Geografiske midtpunk kun 600 m fra hytta! Steinkjer kommuneskoger har tilrettelagt med svillesti fra Lustadvatnet , gapahuker og bålplasser langs stien og Varde ved selve Midtpunktet.

Setertjønnhytta ligger innenfor Skjækra landskapsvernområde ved Skjækervatnet. Hytta ligger midt i et område med rike kulturminner fra tidlig bosetning og i kanten av en fantastisk villmark med storslagen natur.

BESTILLING 

Ut 2021 må alle som benytter seg av vårt tilbud booke hytteovernatting på forhånd. Det er nå mulig med dagsbesøk og drop-in, samt teltere kan benytte fasilitetene ved hyttene. Overnatting skal bestilles på forhånd her. For gruppebestillinger eller enkeltpersoner vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no.

UTSTYR 

Hytta har 12 sengeplasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER 

Hytta ligger i kanten av en fantastisk villmark med rike jakt- og fiskemuligheter. Setertjønnhytta er et utmerket utgangspunkt for toppturer eller som startpunkt for en lengre tur. 

HUND 

Hytta har en sikringsbod hvor hunden er velkommen.

BETALING 

Du betaler for overnattingen når du bestiller i bestillingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP 

Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra parkeringsplass på Gaulstad øverst i Ogndalen er det ca 16 km merket sti opp Damtjønndalen, langs Kvernhuselva og over Rabban. Fra parkeringsplass ved Lustadvatnet er det ca 12 km svillesti langs Finnhaugen og videre østover mot hytta. Fra Skjækerdalshytta er det 16 km merket sti. Fra Gaundalen er det ikke T-merket sti, men man kan følge den gamle ferdselsveien langs Fjellskjækerskaret eller Sukkertoppskaret.

Det er mulig å bestille offentlig kommunikasjon (taxi for buss) mellom Steinkjer stasjon og Lustadvatnet/Gaulstad to dager i uken. For mer informasjon, se www. 07417.no

Adkomst vinter

Den enkelste adkomsten er fra Lustadvatnet og langs svillestien. Ca 3 timer i forholdsvis lett terreng. Det er ofte kjørt opp skispor helt inn til hytta vinters tid.

SjekkUT | Setertjønnhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
3

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Setertjønnhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT