Øvre Sandvatn-hytta

  Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Øvre Sandvatn-hytta er en ubetjent hytte som ligger ca.1000 moh i området mellom Sauda og Røldal. Hytte er åpen hele året og ligger fint til helt nede ved vatnet i den nordligste delen av Nedre Sandvatn. Øvre Sandvatn er rett ovenfor hytta, begge vatna er regulerte. Området er svært snørikt og gir derfor gode muligheter for toppturer på ski. ...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Etne- og Saudafjella

  Adkomst sommer

  Kjør riksvei 520 mellom Sauda og Røldal. Ved Kringletjørn tar man av inn på anleggsveien. Det er mulig å gå inn på begge sider av Nedre Sandvatn, enten ved å kjøre til P-plass i sørenden av vatnet, eller parkere ved tjernet (se skilting) litt tidligere for en skiltet rundtur. Fra parkeringen og inn til hytta er det omtrent like langt å gå uansett hvilken side av vatnet en velger. Det er imidlertid mindre kupert dersom man velger å gå fra sørenden av Nedre Sandvatn. Avstand inn til hytta er ca 5 kilometer. 

  Man kan også kjøre til Røldal og videre opp gamleveien ved siden av skitrekket. Parker da ved Elversvatn og følg deretter merket sti opp på fjellet til skiltkryss Hallet/Hadle Grøne. Gå deretter i pilens retning og følg den merka stien til Øvre Sandvatn. Dette er en lengre tur enn fra Nedre Sandvatn.

  Adkomst vinter

  Den enkleste veien om vinteren er fra Røldal. Kjør til Skisenteret i Hordadalen. Ta gjerne skitrekket helt opp til toppen. Skal man gå denne turen om vinteren, bør man kunne bruke kart og kompass eller GPS for å finne den letteste og sikreste ruta frem til Øvre Sandvatn-hytta. Husk at de snødekte vatna i området er regulerte. Turen er ca 10 kilometer og 600 høydemeter stigning (fra toppen av skitrekket).

  SjekkUT | Øvre Sandvatn-hytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk