Lågaros

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  38 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 1. mars - 15. okt. ()
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Lågaros ligger i krysningspunktet for flere merkede ruter på Hardangervidda, og er et fint mål for en første etappe om du tar turen fra Møsvatn og innover på vidda. Den T-merka stien går i lett terreng fra Møsstrond via Mogen og langs Gjuvsjåen inn til Lågaros. Hytta ble åpnet i 1960 og sikringshytte ble bygget ferdig i 1985. Hytta ligger høyt og åpent til med godt utsyn mot de vestlige delene av Hardangervidda.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er tre hundebur i uthus. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Fasiliteter

 • Tørkerom
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst fra sør: Fem timers gange fra Mogen Turisthytte. Båten M/S Fjellvåken til Mogen fra Skinnarbu. Parkering ved Skinnarbu, eller lokalbuss fra Rjukan. Rjukanekspressen fra Oslo til Rjukan.

Adkomst fra nord: Parkering eller buss langs Rv 7. To til tre dagsmarsjer inn til Lågaros via Sandhaug eller Rauhelleren avhengig av startsted.

Papirkart

Kartblad: 041 Hardangervidda

Annonse