Svartskogkoia

Annonse

Om hytta

Trivelig koie av tømmer med malt panel innvendig. Koia er utstyrt med madrasser, pledd, propan, kokeutstyr og dekketøy. Det er ikke dyner, så ta med sovepose om du skal overnatte.

Svartskogkoia har to rom, et større for skogsarbeiderne og et mindre for skogvokteren med hjelpemannskap. I tillegg har koia et lite, ulåst rasterom.

Koia eies av Løiten Almenning og disponeres av Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT), Løten krets. Da koia ble bygd ca. 1940 var det tett, gammel og grov granskog i området, derav navnet. Koia ble pusset opp i 2002/03.

Av rundturer fra Svartskogkoia kan vi foreslå:

1. Følge Rondanestien nordover til Veensætra, deretter vestover forbi vegenden ved Arnstadkoia og Trollheimen, videre vestover på sørsiden av Jøstjernet (her er det nå satt opp en gapahuk). I stikrysset like vest for Jøstjernet tar man stien nordover mellom flotte tjern opp til Torvmyrbrakka (på myra her ble det tatt ut torv til brensel før i tiden), herfra østover forbi Smalmyrkoia og inn på den gamle kløvvegen sørover til Veensætra igjen. Så Rondanestien tilbake til Svartskogkoia.

2. Samme start som over, men fra Trollheimen sti sørvestover til Grefsum, deretter østover forbi Sletthellkoia og til Småsætra. Herfra Rondanestien tilbake til Svartskogkoia.

3. En kort rundtur er å gå vestover til Finstadgardshøgda og videre sørover til man treffer Rondanestien ved Stålsætervegen, derfra Rondanestien tilbake til Svartskogkoia.

Det er også fint turterreng østover fra Svartskogkoia, men her er det ingen merkede stier, og man kommer snart inn i skyte- og øvingsfeltet til Terningmoen.

Kontaktinformasjon til hyttetilsyn

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Bil om sommeren

Adkomst sommer

Fv. 166 fra Løten sentrum mot Rokosjøen, etter ca. 7 km ta av til venstre mot Stålsætra, deretter 5 km fram til P-plass 200 m før enden av vegen. Gangtid langs Rondanestien fra parkeringsplass er ca. 15 min (700 meter).

Adkomst med buss: Holdeplass Tobru mellom Hamar og Elverum. 5 km sydover langs Rondanestien.

Adkomst vinter

Hytta er tilgjengelig om vinteren, men er ikke tilknyttet gjennomgående løype. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Stålsætervegen er normalt brøytet fram til Stålsætra om vinteren.

Papirkart

Kartblad: 057 Hedmarken

Annonse