Farmenkoia

Annonse

Om hytta

Farmenkoia ligger ved Norges beste turrute, Ilsengstiene - et stinett rundt Ilseng som både går i skog og kulturlandskap - og som krysser 4 elver (Svartelva, Starelva, Lageråa og Fura). Merking og skilting, brubygging, infotavler og kart har kommet opp. Les mer på www.ilsengstiene.no. Turforslag på ligger her på ut.no, søk på Ilsengstiene så får du flere alternativer.

Farmenkoia var ei gammel skogskoie, eid av Farmen gård ved Ilseng. Den hadde stått og forfalt i mange år, men våren 2013 bestemte eierne Berit Solum og Eivind Helset seg for å sette den skikkelig istand. Det var Ilseng fengsel med innsatte og ansatte som utførte arbeidet. Koia ble en perle i skogen nord for Ilseng sentrum like ved stien. Akkurat når den var ferdigstilt og "innflyttet" brant dessverre koia.

Så etter akkurat to år kunne vi glede oss over at Farmenkoia er bygd opp igjen av Ilseng fengsel og står nå klar og åpen for dagsturbesøk.

I 2016 ble det bygd en minigapahuk til vedlager og ny utedo . Og i 2019 ble det bygd en flott gapahuk med byggesett fra Løten bygdesag - støttet av Stange idrettsråd. 

Eierne har samarbeidsavtale med Hamar og Hedemarken Turistforening om å forestå drift og ettersyn av denne åpne dagsturhytta.

Kontaktinformasjon til hyttetilsyn.

Fasiliteter

  • Vedovn

Passer for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Sykkel

Adkomst sommer

Tog: Rørosbanen til Ilseng stasjon. Ta nordover og til høyre i første vei (Linjevegen), forbi avkjøringen til Ilseng fengsel og fortsett rett fram til du kommer til Idrettsparken, Ilseng IL. Derfra er det skiltet til Farmenkoia, 1,0 km, blåmerket.

Bil: Fra Hamar, kjør til Ridabu og Vang kirke. Ta til høyre i lyskrysset etter kirken og følg skilting til Ilseng. Rett før Ilseng sentrum, ta til venstre Linjevegen og kjør parallelt med jernbanelinja til Idrettsparken, Ilseng IL. Derfra er det skiltet til Farmenkoia, 1,0 km. Blåmerket.

Annonse

SjekkUT | Farmenkoia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
305

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Farmenkoia ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT