Olalia

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  45 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Olalia ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. På Olalia er det tre hytter på tunet: Olalia Fjellstove, sikringshytte og Olabu. Fjellstova er åpen med kafé og overnatting i sesong, og sikringshytta er åpen og ulåst hele året. Overnatting må forhåndsbestilles. Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

Hyttene kan nås fra flere kanter, blant annet fra Rus i Etne, Litledalen, Helgeland/Fjellstøl i Sandeid eller fra Opheim.

OLALIA FJELLSTOVE

Olalia Fjellstove er Haugesund Turistforenings største hytte med 45 sengeplasser. Hytta ble åpnet i 2014. Den gamle Olalia ble bygget og innviet i 1939. Den ble revet og bygget opp igjen etter samme form. Mye av det gamle ble innlemmet i Fjellstova, som en del av det gamle tømmeret, skyvedørene mellom peisestue og matsal.

Hytta er åpen og kafé vinter, sommer og høst. Følg med på https://www.facebook.com/Olaliafjellstove/ for åpningstider.

Fra midten av august er det kafé hver lørdag (11-16)og søndag (11-15), overnatting hver helg. Overnattingsgjester er velkomne fredager fra kl. 19 ved helgeåpent.

Åpent hver dag i uke 41 (skolens høstferie). Siste åpningsdag for høstsesongen er 17. oktober.

Ønsker du å leie hele hytta utenom sesongen, kontakt Haugesund Turistforening: haugesund@dnt.no / 52715311.

Romoversikt Olalia Fjellstove finner du her.

OLALIA SIKRINGSHYTTE 

Bestill oppholdet på forhånd.

Olalia Sikringshytte ble bygget i 2012. Den fungerer som en selvbetjent hytte hele året, og har vanlig sortiment på proviantlageret. Hytta har til sammen 30 sengeplasser. Romoversikt 1.etasje finner du her. I 2. etasje er det 20 senger. Hytta ligger på en høyde med god oversikt over Olaliområdet. 

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale for proviantuttak på hyttene. 

OLABU Olabu ble bygget i 1975. Hytta består av et rom, her er det 4 sengeplasser, stue og kjøkken. Det er ikke proviant i denne hytta, den hentes i sikringshytta som ligger like ovenfor. Olabu er tilrettelagt for hund. Vannet er stengt om vinteren. Gjestene benytter toalettet på Olalia Fjellstove, og er derfor åpen for bestilling i samme tidsrom som den hytta.

UTSTYR Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengetøy. Sovepose er ikke tilllatt.

HUND Har du med hund, kan du enten overnatte på Olabu eller på rom i uthuset. Det er to rom, et med 2 senger, og et med enkeltseng. Gjester på rommene i uthuset bruker toalett og kjøkken på Fjellstova. Samme åpningstider som Olalia Fjellstove.Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

PRISER 

AKTIVITETER  

 • Toppturer til Steinfjellet, Hauganutane, Roaldkvamsnuten, Lysenuten og Høylandsnuten m.fl.  
 • Tur til Furevatnet og padling i kano 
 • Bading i kulp i Furevasselva. 
 • Bål og matlaging utenfor hytta. 
 • Ørretfiske i elv og vann  

SMITTEVERN

På grunn av smitteverntiltak må alle sengeplasser bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt. Teltere kan hente ut proviant, men ikke tilberede eller spise mat inne.

 Olalia er tilrettelagt for skoleklasser med følgende materiell/utstyr: 

 • Aktivitetsrom med utstyr som liggeunderlag, kompass, lavvoer, stormkjøkken, kart, sager og wokgryte til bålpanne, kubb-spill.  
 • Skoleperm som inneholder kart over orienteringsposter som står ute hele året, matoppskrifter, forberedelse til turen, turtips og praktiske aktiviteter 
 • 5 kanoer ved Forevatnet (ca. 40 minutter fra Olalia) 
 • Overnattingskapasitet med 45 sengeplasser, samt madrasser  

Skoleklasser som ønsker å benytte Olalia må bestille dette via Haugesund Turistforening telefon 52 71 53 11 eller haugesund@dnt.no.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v

Tilpasset for

 • Skoleklasser
 • Barnevogn
 • Rullestol

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

OPPHEIM: Fra Ølen opp Olaliveien til parkeringsplassen ved Opheim. Stor parkeringsplass. Parkering mot avgift, se frivest.no. Herfra går turen i lett kuppert terreng på gruset sti 5,5 km. Du møter på noen brattere bakker. Turen tar ca 1 time og 20 min.

FJELLSTØL, Sandeid: Ta av ved Sandeid kirke, kjør Helgelandsvegen ca. 3 km, ta deretter av på Fjellstølvegen og kjør ca 2,2 km til endes på denne.

Fra Rusveien. Du kommer til Rusvegen ved å kjøre igjennom Etne sentrum og svinger opp til høyre til Litledalen rett før du kjører over sideelva til Etneelva som E134 krysser. Denne følger du til du ser skilt Rusveien (bomvei) på høyre side. Denne snirkler seg oppover fjellet og ender opp på god parkeringsplass på høyre side. Du følger herfra traktorvei innover fjellet og du skal holde høyre hele veien oppover til den ender ved en bekk. Dette er ikke merket sti så du er avhengig av kart og kompass for å finne fram og du går uten sti halve veien fram til hytta. Du skal igjennom staurskar på din vei mot hytta - ca. 1 1/2 time.

Adkomst vinter

Det blir kjørt spor inn til hytta så fort det er nok snø, fra Oppheim og Fjellstøl. Enten ved tråkkemaskin eller snøscooter.

Se om det er snø på webkamera som Friluftsrådet Vest har satt opp på Opp heim og Fjellstøl

Se også Skiløypestatus Fjellstøl, Olalia og Opheim på Facebook for oppdateringer.

Trenger du skiutstyr til turen? Frilager Haugalandet har nå plassert ut henger med utstyr som kan leies på Oppheim!

Når og hvor ble det sist kjørt skiløype: Se skisporet.no 

SjekkUT | Olalia

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

453

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Olalia ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT