Sandvasshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

SOMMER 2021 

Bestill overnatting på forhånd. Du kan leie hele sikringshytta til din "kohort", eller enkle senger på hovedhytta. Vi har åpnet for vesentlig lavere belegg på hytta enn det faktisk er, grunnet smittevern. Det står i bookingsystemet hvor mange senger pr rom som er tilgjengelige. Bestill overnatting til alle, også til barn som går gratis (0-3 år, og medlemmer til 12 år).

Sandvasshytta er Haugesund Turistforening eldste hytte, dvs hytta fra 1930 er nå erstattet av ny hytte som ble bygget i 2010. Den framstår som en romslig og flott hytte. Sikringshytta ble bygget i 1992. Rett ved ligger Sandvatnet.

UTSTYR

Hovedhytta har til sammen 48 senger, sikringshytta har 12 sengeplasser. All overnatting må forhåndsbestilles. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengetøy. Sovepose er ikke tillatt.

Lyset i hytta er fra solcelleanlegg. Ved perioder med overskyet og regnvær kan det bli preget av det.

Slik bruker du DNT's selvbetjente hytter.

Romoversikt for hovedhytta finner du ved å klikke her

Proviantlisten finner du her.

AKTIVITETER 

Hytta har egen robåt. Ved bruk av båt skal redningsvester benyttes. Vester i ulike størrelser henger i uthuset. Vikinggraven: Det finnes en vikinggrav i nærheten av hytta. Du finner god beskrivelse på hvordan du finner den i perm på hytta.

HUND

Det er 3 hundebur i uthuset. Hundebur reserveres samtidig med seng. Husk å ta med egen matskål til hunden din.Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BETALING

Bestill overnatting på nett før du drar. Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat (og overnatting i nødtilfeller) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

SMITTEVERN 

På grunn av smitteverntiltak må all overnatting bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov. Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Steikeovn
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Bil: Kjør E134 til Markhus i Åkrafjorden. Derfra opp til Øvra Markhus for parkering. Det koster kr 50 pr døgn. Betales med vipps.
Haukeliekspressen til Åkrafjordtunet. Derfra til fots på vei til Markhus ca. 2,5 km. Opp til Øvra Markhus. Herfra på sti til Sandvasshytta. Gangtid ca. 4 timer.

Adkomst vinter

Samme som for sommer.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 55 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: