Løkjelsvatnhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Løkjelsvatnhytta ble i utgangspunktet bygget som anleggsbrakke i 1916 og leid av Haugesund Turistforening fra 1980. Turistforeningen ble eier av brakken i 2001. Hytta ble restaurert i perioden 2007 til 2010. Sikringshytte ble oppført i 2001. Det er en dramatisk natur i dette området, men likevel lett tilgjengelig for barnefamilier. Det er en lett-gått tur på ca. to timer inn til hytta fra parkeringsplassen på Skarstøl. Hvis man ønsker litt mer utfordringen kan man gå stigene som går fra enden av vannet (forbi kraftstasjonen) og opp i fjellet. Da kommer man tett inn på de bratte fjellveggene. Det er en fin runde å gå stigene opp til hytta og tilbake langs Løkjelsvatnet og veien ned forbi Røde Kors hytta. Det er og godt merket fra Hardeland og Skarstøl til Løkjelsvatn. Løkjelsvatnet som hytta ligger ved er regulert og en bør derfor holde seg unna isen på vinteren.

UTSTYR 

Hovedhytta har 16 senger, fordelt på fire rom. Senger på to av rommene kan forhåndsbestilles. Romoversikt for hovedhytta

Sikringshytta har 16 sengeplasser. Fire senger på rom, og 12 på hemsen. 

Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her og kan avvike noe da lageret fylles opp årlig. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose. Sovepose er ikke tillatt på Haugesund Turistforening sine hytter.

Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

Slik booker du sengeplass på hyttene våre.

TELEFONDEKNING

Det er generelt lite telefondekning i Etnefjellene. På hytta henger det oppslag om nærmeste sted med dekning. På Løkjelsvatn er det bare noen titalls meter fra hyttene til signal.

AKTIVITET 

Hytta har en robåt med dobbelt åresett. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i foskjellige størrelser henger i uthus på hovedhytta. Husk at Løkjelsvatn er stort og væskifter kommer fort. Det er salg av fiskekort i selvbetjenigskassen på parkeringsplassen på Kritle. Det er tatt fisk på 5,5 kilo i vannet! Fra Løkjelsvatnhytta er ca 20-30 minutter til Hårlandsnibbene (nepane), en fjellformasjon av “tenner” som stikker opp og ut fra fjellet, 650 meter over havet. Gå på T-merket sti mot Olalia, etter 50-70 meter tar du til høyre rett før du går over første demningen. Delvis vardet sti. Du møter på en gjerdeklyver for å komme over et steingjerde – da er du på riktig vei. Stupet mot Hårland er flere hundre meter rett ned, så vær forsiktig om du klatrer opp.

HUND 

Det er to hundebur på hovedhytta. Hund skal ikke tas inn i oppholdsrom eller soverom. Bur bestilles samtidig som seng. Husk å ta med egne matskåler til hunden din. Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BETALING 

Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og opphold via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Ved forhåndsbestilling av senger, betaler du ved bestilling. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig.

Last ned DNT hyttebetaling på mobilen

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Mobildekning
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Litledalen i Etne har du to muligheter.
Fra Hardeland (like forbi kraftstasjonen). En fantastisk opplevelse bratt oppover lia.
Enkelte steder er det så bratt at det er plassert ut stiger i fjellet. Gang tider ca. 1,5 time. Parkering ved den gamle kraftstasjonen. Ved turstart er det kun privat parkering.

Fra Skarstøl: Den enkleste tilkomsten er fra P-plassen i Kritlelia/Skarstøl. Da har en tatt mye av høydemeterene i bil. Grei tur på ca. 2 timer. Barnevennlig.

Hvis man kommer med buss kan man gå av i Etne og ta taxi ca 10 km til Kritle. Alternativt busstoppet på Laureid og gå ca 3,5 km på veien om man heller velger stien fra Frette mot Hellaug-Løkjelsvatn.

Naturligvis kan man også følge T-merking fra Olalia eller Frette/Storavassbu.

Adkomst vinter

Vinterstid er eneste adkomst via P-plassen i Kritlelia/Skarstøl.

For status brøyting på vegen til Skarstøl og annen info, se etnefjellet.no 

Webkamera Røde Kors-hytta v/Hjørnås

SjekkUT | Løkjelsvatnhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
113

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Løkjelsvatnhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT