Legg til huskeliste
  192
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Fonnabu turisthytte ligger ved brekanten av Folgefonna og består av to hytter og uthus. Hytten er nyrenovert og er et ettertraktet sted for alle med breoppleving på turprogrammet, for brekurs, for skiglade som ønsker å gå Folgefonna på langs eller tvers, og for alle som vil svette litt for en sjelden tur- og friluftsopplevelse. Hyttene er utstyr...

  Fasiliteter

  • Booking
  • Steikeovn
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  FolgefonnaFolgefonna nasjonalparkBergen og Hordaland Turlag

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst til Fonnabu er å gå stien opp fra Sunndal i Mauranger, ca en halvtimes kjøring fra fergeleiet ved Rosendal. Se reiseinfo. Man kjører av hovedveien i Sunndal sentrum, gjennom et gårdstun og opp til tilrettelagt parkering ved stistart. Herfra går det et lite stykke på kjerrevei i nydelige omgivelser inn Bondhusdalen. Litt før man kommer til vatnet dreier veien av mot venstre. Den gamle stien ble i 2007 gravet opp og utvidet til sin opprinnelige bredde, opp til Gardshamarstølene. Videre går man på meget god sti til man er oppe ved breen. Herfra grei tur langs kanten til Fonnabu. Turen tar 4-5 timer.

  Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

  Adkomst vinter

  Vinterstid følger man sommerløypen, hvis det ikke er rasfare.

  Skal man gå over breen fra Rosendal eller Folgefonna Skisenter nord på breen, må man har godt utstyr og være i god form. Man bør være to i følge og ha god erfaring med orientering i vinterfjellet. Turen Folgefonna på langs er en klassiker, og går fra Nordfonna og over til Sørfonna.

  SjekkUT | Fonnabu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  192

  SjekkUT-besøk