Storkvolvbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  27 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Storkvolvbua (tidligere Storkvelvbu) ble bygget i 1948 og er den første selvbetjeningshytta til DNT med proviant. Hytta ligger høgt oppe i Storkvolven med flott utsikt over Langsua. Langsua har et lettgått terreng så mulighetene i området er mange for både store og små. Det er muligheter for lettere dagsturer - og stopp gjerne opp ved ett av de mange vannene. Det er godt med fisk i mange av vannene og fisken er oftest bitevillig. Er du interessert i en større utfordring kan du ta turen opp på Nordre og Søre Langsua, begge toppene er over 1500 meter høye og gir fin utsikt til området rundt.

Storkvolvbua er også en del av det rutenettet som kvistes til vinterferien i februar, så her er det muligheter for flotte skiturer hele vinteren. Området er lite rasutsatt og mulighetene for flotte skiturer er mange.

Skoleklasser og grupper

Storkvolvbua egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en selvbetjent hytte.

Alle skoleklasser som ønsker å legge opp tur til denne selvbetjeningshytta må ta kontakt med aktivitetsavdelingen i DNT Oslo og Omegn for pristilbud og informasjon om tilgjengelighet og turplanlegging på telefon 22 82 28 00 eller e-post: aktivitet@dntoslo.no

Selvbetjeningshyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på propanapparat og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av selvbetjeningshyttene. Sjekk også hvilke type proviant som finnes på hytta.

Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finne du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hunderom: Eget hunderom med tre hundebur og to sengeplasser. Ingen oppvarming.

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Espedalen 10057"
Turkart:Huldreheimen (2008), Peer Gynts Rike (2008) og Skåbu-Espedalen-Fefor (2011) 1:50 000 og Huldreheimen (2008) 1:100 000 fra Nordeca

Fasiliteter

 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Lokalbuss fra Lillehammer til Strand fjellstue eller Espedalen fjellstue. Fra Strand er det ca 4 timer å gå opp til hytta, ca 3 timer ned. Fra Espedalen er det ca 4 timer å gå. Alternativt kan man starte på Storhøliseter eller Revsjøen. Det går bilvei til begge disse stedene, ca 2,5 timer å gå til Storkvolvbua fra Revsjøen, ca 4 timer å gå fra Storhøliseter.

Adkomst vinter

Letteste adkomst vinterstid er å ta buss eller bil til Strand fjellstue, Espedalen fjellstue eller Dalseter fjellstue og gå på ski langs vintermerket/kvistet rute inn til Storkvolvbua. Alternativt på vinteråpen vei inn til Finnbølsetra, ca 9 km å gå på ski inn til Storhøliseter for overnatting og videre til Storkvolvbua neste dag..

Varsel

Værvarsel for Storkvelvbu. Vis på YR.no
Man (30.03)Lettskyet-10º0 mm
Laber bris (5.8m/s) Vest-nordvest
Tir (31.03)Delvis skyet-3º0 mm
Frisk bris (8.3m/s) Vest-nordvest
Ons (01.04)Delvis skyet-1º0 mm
Frisk bris (10.3m/s) Vest-sørvest
Tor (02.04)Snøbyger1º2 mm
Liten kuling (13.6m/s) Sør-sørvest
Fre (03.04)Delvis skyet-3º0 mm
Liten kuling (12.3m/s) Vest-sørvest
Lør (04.04)Delvis skyet-5º0 mm
Frisk bris (8.7m/s) Vest-sørvest
Søn (05.04)Delvis skyet-5º0 mm
Frisk bris (8.6m/s) Vest-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen

Annonse
Værvarsel for Storkvelvbu. Vis på YR.no
Man (30.03)Lettskyet-10º0 mm
Laber bris (5.8m/s) Vest-nordvest
Tir (31.03)Delvis skyet-3º0 mm
Frisk bris (8.3m/s) Vest-nordvest
Ons (01.04)Delvis skyet-1º0 mm
Frisk bris (10.3m/s) Vest-sørvest
Tor (02.04)Snøbyger1º2 mm
Liten kuling (13.6m/s) Sør-sørvest
Fre (03.04)Delvis skyet-3º0 mm
Liten kuling (12.3m/s) Vest-sørvest
Lør (04.04)Delvis skyet-5º0 mm
Frisk bris (8.7m/s) Vest-sørvest
Søn (05.04)Delvis skyet-5º0 mm
Frisk bris (8.6m/s) Vest-nordvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt