Gammelsaga

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fra 1. november 2021 kan man ikke lenger bestille hele hytta. Styret i HHT har besluttet at halvparten av sengekapasiteten fortsatt kan bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dagsbesøk er også tillatt på HHTs hytter.

Gammelsaga ligger i Stange allmenning langs Rondanestien og like ved bilveg for de som er ute til fots eller sykkel i allmenningen. Det er ei enkel, ubetjent hytte. Hytta ligger i ei lita "grend" i skogen, denne inneholder flere bygninger med lang historie fra skogsdrift.

Hytta er meget trivelig med kjøkkenbenk, vedovn, solcelleanlegg, spisebord og stoler. Den har ikke dyner, så sovepose er nødvendig ved overnatting. Det er sengeplasser til 5 personer (en seng på 120 cm og tre senger på 75 cm bredde). Hytta er låst med DNTs standardnøkkel.

Vi anbefaler hytta til overnattingsturer for familier og andre på sykkelturer f.eks. fra Vensvangen over Lahlumsvangen eller Bergsjøen. For de som ønsker lengre fotturer, kan turen opp til Knuktårnet være verdt å få med seg. Om du har med fiskestanga, er det bra fiske i både Hersjøen og Bergsjøen (du må kjøpe fiskekort). På vinterstid er det fine skiløyper med utgangspunkt fra Knuken som ligger ca. 7 km nord for hytta.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte dem.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

Passer for

  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Gateadresse: Svarverudvegen 3, 2338 EspaAvkjøring fra E6 ved Skaberud i retning Vensvangen (ca. 12 km fra E6). Bomveg. Parkering 50 meter fra hytta.

Det er også veiforbindelse til Gammelsaga fra Rasen og Odal.

Adkomst vinter

Veien fra E6 ved Skaberud via Vensvangen og Bergsjøen er åpen hele året. Veiene fra Rasen og Nord-Odal kan være stengt deler av våren grunnet telehiv.

SjekkUT | Gammelsaga

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
37

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Gammelsaga ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT