Legg til huskeliste
    82
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    BELIGGENHET: Hytta ligger i grov skog på 760 moh., ca. 650 meter vest/nordvest for toppen av Gjetholen (Gitvola) og ca. 1,5 km nord for Gjetholen (Gitvola) sæter.  

    UTSTYR: Inne på hytta er det en kjøkkenbenk, et bord og et par krakker. I tillegg er det 5 senger. Det er også gasskokeapparat og ordinær utrustning. Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte. Det er ikke dyner der, bare pledd. Koia har tidligere stått ulåst, men er nå låst med DNTs standardlås.  

    AKTIVITETER: Rondanestien passerer forbi Snippkoia. I nærmiljøet til koia kan man oppleve urskog og istidshistorie. Fra Snippkoia kan en også gå inn på Rondanestien og følge denne over toppen på Gjetholen (852 moh).

    HUND: Du kan ta med hund til alle HHTs hytter, men denne hytta har ingen spesiell tilrettelegging for hunder. Vi ber hundeeiere vise hensyn overfor eventuelle andre besøkende.

    BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

    HISTORIE: Snippkoia er ei gammel, enkel skogskoie som eies av Løiten Almenning, men disponeres av Hamar og Hedemarken Turistforening, Løten krets.

    Her kan man virkelig oppleve den norske skogsarbeiderhistorien som skogsområdene på Hedmarken er en så viktig del av! Mange av HHTs hytter er gamle skogskoier som tømmerhoggerne brukte som overnattingsplass når de var på arbeid. På Snippkoia kan man føle denne historien sitte i veggene! Navnet Snippkoia kommer av beliggenheten i Brennsætersnippen, den nordlige spissen av Løten kommune (og Løiten Almenning), klemt mellom kommunene Hamar og Åmot. Koia ble oppført tidlig på 1950-tallet i forbindelse med ei tømmerdrift som Løiten Almenning avviklet i Gjetholsberget (på kartet: Gitvola).

    VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

    Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk, så hold deg i ro til dyrene har passert.

    Kontaktinformasjon til hyttetilsyn. 

    Fasiliteter

    • Booking
    • Mobildekning
    • Vedovn
    Annonse
    Hedmarken og Hedmarksvidda

    Adkomst sommer

    Ta av fra rv 3/25 ved Ebru og følg østre fjellveg (skiltet mot Nordhue) og følg denne så langt den går - til Gjetholen (Gitvola) sæter. Følg Rondanestien (2,5 km) eller Brennsæterstien (blåmerket 1,8 km) til koia.

    Alternativ adkomst: Fjellveg i Vang allmenning, ca. 17 km fra Gåsbu til avkjøring mot Brennsætra. Parkering ved Brennsætra. Følg Rondanestien (2 km) eller blåmerket sti over Synsåsen til koia.

    Adkomst vinter

    Hytta er tilgjengelig om vinteren, men er ikke tilknyttet løypenettet. Man kan parkere etter fjellvegen på Brumund og gå løypa mot Gitvola. Rondanestiens trasé anbefales ikke fulgt på ski. Østre fjellveg fra Ebru er brøytet til Storødegarden (Støregarden) sætergrend. Alternativ parkering ved Budor (15 km fra Løiten Brænderi v/rv 25) eller ved Brumund (15 km fra Gåsbu). Det må brøytes løype ca. 2 km fra nærmeste oppkjørte løype (Brumund - Gjetholen (Gitvola) sæter.

    SjekkUT | Snippkoia

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    82

    SjekkUT-besøk