Flotsberget

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    2 sengeplasser
  • Åpningstider
    Hele året

Flotsberget byr på fenomenal utsikt over «sju kjerkesogn». Opprinnelig var hytta bosted for brannvakta som om somrene hadde tilholdssted på Flotsberget der du finner et brannvakttårn. Tårnet ligger ca. 400 m nord for hytta.

Den opprinnelige hytta på «Flotsberget Skogbrandvaktstasjon» ble bygget i 1898 og skogbranntårnet ble reist 6 år senere. Skogbrannvakta bodde i hytta fra 1. juni til 15. august. Siste år med brannvakt var 1972.

Hytta har vedovn med mulighet for koking og er utstyrt med en del kjøkkenutstyr.

Flotsberget er et yndet turmål med ca. 1000 personer på toppen hvert år, men de aller færreste overnatter, så du kan regne med å nyte nattutsikten nokså alene.

Flotsbergets venner arrangerer «bløtkaketur» til Flotsberget første onsdag i juni hvert år. I 2012 var det 200 med på turen, og ja, det er bløtkake å få for alle som kommer seg til topps!

Hytta ble restaurert i 2009 og 2010, ny utedo og mange sitteplasser utendørs ble ordnet. Husk på at det ikke er vann på toppen, så det må du ha med deg opp selv.

Adkomst fra setrene/hyttene i Sør-Flotta via blåmerket, 1,5 km lang, bratt sti til toppen. Nordfra er det nylig ryddet og ny-merket sti fra Storhovsetra via Mellum-vollen til Flotsberget.

Fasiliteter

  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra sørvest; langs bomvei med selvbetjent bom fra Jømna ved rv 20 inn over Borgåsen og fram til Flotta. Derfra på merket sti opp til hytta, ca 2 km og 200 høydemeter opp. Fra nordvest; lags bomvei med selvbetjent bom fra Nøtåsen øst i Heradsbygda (kjør inn fra rv 20 mot Melåsberget) og inn til Storhovsætra. Derfra på merket sti opp til hytta, ca 3 km og 180 høydemeter. Fra øst; på flere merkede stier som krysser fentlig veg mellom Risberget og Kynnberget/Sørskogbygda.

Adkomst vinter

Sommerstien kan følges, men terrenget er ikke velegnet for skiløping.
Annonse

SjekkUT | Flotsberget

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
32

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Flotsberget ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT