Holden fjellgård, Bekkstuggu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  15 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

En idyllisk overnattingsmulighet i Blåfjella - Skækerfjella nasjonalpark.

På grunn av Covid-19 er det kun mulig å bestille hele hytten.

BELIGGENHET Holden Fjellgård ligger i Blåfjella - Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa kommune og er den midtre av tre fjellgårdene som ligger inntil svenskegrensen i Snåsafjella.

Ca. 14 km. nordover ligger Gjevsjøen (to bruk) og ca. 15 km lenger sør ligger Gaundalen (to bruk) - begge fine dagsmarsjer fra Holden. Besøk Gaundalen fjellgårds egen nettside for mer informasjon.

SMITTEVERN For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud må alle booke hytteovernatting på forhånd og følge de gjeldende smittevernrådene. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt samt teltere kan ikke benytte fasilitetene ved hyttene på grunn av smittevernhensyn. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR Hytta har 15 sengeplasser, 7 i den gamle delen og 4 i den nye delen. I tillegg er det mulig å ligge på sofa/gulv i begge avdelinger. De to avdelingene har to separate kjøkken. Hytta er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr og dekketøy. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Hytta har også et proviantlager med hermetikk og pålegg. Mobildekning finnes ca 200 m fra hytta. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER Holden fjellgård byr på mange turmuligheter; også for barnefamilier. Det er gode jakt- og fiske muligheter i området. Fiskekort kan kjøpes på IN-natur.

HUND Hunden er velkommen på tørkerommet.

BOOKING Overnatting skal bestilles på forhånd her 

BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bookingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her

HISTORIE Man vet at Holden hadde fast bosetting i 1778, men det kan ha vært bosetting her tidligere. Det er flere dyregraver i nærheten. Holdens opprinnelse henger sammen med ferdselen gjennom området langt tilbake i tiden. Det vesentligste grunnlaget for trafikken var handel og i følge tradisjonen skal snåsninger og kallsokninger (svensker) før 1780 hatt byttehandel i Hallaren, et flatt berg nær Holden. Snåsningene kom med smør, korn og sild, svenskene bragte jernvarer. Hester ble også byttet på "Hallarmarknaden". Om ikke dette er dokumentert, var det livlig byttehandel i 1800 årene. På vintesrtid kunne opptil 12 - 15 kjørere i lag dra innover fra Belbu med sledelass på 15 - 16 våg (nær 300 kg). Det var korn, sild, tørrfisk. I bytte med svenskene fikk de øser, spader, karder, grev, spiker og stangjern, ofte også lin, silke, spillkort og røde toppluer. I Snåsa ble varene kjøpt opp av handelsmenn. Omkring 1880 tok ferdselen slutt, handelsvarene tok andre veier.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Tørkerom
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Korteste vei til Holden er fra Björkedet på svensk side. Fra Sandvika i Verdalen tar man veien til Kallsedet (ca 45 minutter), videre til Øveräng og videre til Björkedet. Merket sti fra Björkedet til fjellgården langs ved Holderen, ca 4 km. Fra Gaundalen fjellgård og Gjevsjøen fjellgård kan man følge telefonlinja; ca 15 km. Fra Grønningen i Snåsa er det merket sti 11 km (Holdenstien).

Adkomst vinter

Korteste vei til Holden er fra Björkedet på svensk side. Fra Sandvika i Verdalen tar man veien til Kallsedet (ca 45 minutter), videre til Øveräng og videre til Björkedet. Veien til Björkedet kan i korte perioder være uploget. Merket sti fra Björkedet til fjellgården langs ved Holderen, ca 4 km. Fra Gaundalen fjellgård og Gjevsjøen fjellgård kan man følge telefonlinja; ca 15 km. Fra Grønningen i Snåsa er det merket sti 11 km (Holdenstien). 

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 0 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: