Fløtdamkoia

Annonse

Om hytta

NB! I sommer MÅ du forhåndsbestille overnatting på HHTs hytter - hyttene åpner 11. juni og er åpne for booking nå!

Koia ligger idyllisk til ved Fallåa i Romedal allmenning ca. 3 km nord for Malungen langs Rondanestien. Den eies av Romedal Almenning, men disponeres av HHT Stange krets.

På hytta er det en kjøkkenbenk, bord og et par krakker. I tillegg er det 6 senger. Det er også gasskokeapparat og ordinær utrustning. Det er ikke dyner, så sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte. Ute er det et vedskjul og utedo. Fløtdamkoia ble bygd i 1951 som koie for de som arbeidet i skogen. Koiekulturen slik den var for skogsarbeiderne – var noe verdifullt. Selv om boforholdene kunne være så som så, fylte koia også andre funksjoner. Kulturformidlingen hadde sin arena her, og kameratskapet var unikt. Å være på Fløtdamkoia ei natt eller to gir deg et lite inntrykk av den gamle fløterhistorien fra skogene på Hedmarken!

I tømmerfløtingas tid var Fallåa sett på som krevende. Like ovenfor Malungen har Stygghølet skapt store forviklinger gjennom alle årene det ble fløtet tømmer her. Tømmeret satt seg fast i ett sett, og mange livsfarlige situasjoner oppstod for de som jobbet her. Mye ble prøvd for å utbedre Fallåa uten særlig hell. Det endte med at det ble bygd ei tømmerrenne utenom fossen, og dermed en ny dam: Renndammen. Like ovenfor ligger Fløtdammen og Fløtdamkoia.

Kontaktinformasjon til hyttetilsyn

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Malungen Gjestegård ved Rv 24 mellom Stange og Odal følger man Rondanestien ca. 3 km nordover opp lia. Stien krysser riksveien rett sør for gjestegården.
Eventuelt med bil (bomavgift) på veien som går nordøstover fra Malungen og til veien ender. Herfra er det ca. 1 km langs Rondanestien til Fløtdamkoia.

Adkomst vinter

Kjør fra Rv 24 inn vei mot Sjøenden i sørenden av Harasjøen. Følg scooterkjørt skiløype langs skogsbilvei inn Falldalen. Man må tråkke opp skiløype selv siste del mot koia.

Eventuell rute langs sommerstien Rondanestien - sjekk da om veien i retning av Fløtdamkoia er åpen på nettsiden til Romedal og Stange almenninger oversikt skogsbilveier: Skogsbilveier Det er veien med nr 5 Nydamvegen som gjelder.

Papirkart

Kartblad: 057 Hedmarken

Annonse

Eier

Hamar og Hedemarken Turistforening

Kontakt hytte

Værvarsel ikke tilgjengelig