Bjørnhaugen

Annonse

Om hytta

STENGT: HYTTEN ER STENGT INNTILL VIDERE SOM FØLGE AV CORONA SMITTEN. CABIN IS CORONA CLOSED. HYTTEN ER STENGT MED EGEN LÅS.

STENGT: Som et resultat av den raske utviklingen av Korona og myndighetenes råd stenger Harstad Turlag sine veinære hytter for publikum. Hytten er avlåst.

Bjørnhaugen ble i 2017 renovert og framstår nå som en flott hytte. Hytta ligger ved fylkesvei 14 i et attraktivt og mye benyttet friluftsområde ved foten av populære Melå og Finnslettheia. Dette er et fantastiske ski- og fottur område for de som liker vekslende utfordringer. Terrenget rundt hytta passer utmerket for småbarnsfamilier til mindre utflukter. Hytta er ofte besøkt av skoleklasser. Det er nå mulig å forhåndsbooke sengeplasser. Gruppeleie må avtales: post@harstad-turlag.no

Hytta har innlagt strøm til oppvarming og matlaging.

De fleste vannene i omegn har gode forekomster av ørret og røye. Fiskekort fåes kjøpt i Sørvik og på Borkenes. Hytta ligger på turruta mellom Harstad og Kanstadfjorden (lvh28 til/fra Harstad og rute lvh29 til/fra Haakonsbu). På samme trasé ligger også hyttene Haakonsbu og Toralfsbu.

Tilgjengelighet: Hytta ligger 40 m fra bilvei. Stor offentlig parkeringsplass vis a vis hytta, 50 m fra hytta. Rundt selve hytta er det ganske flatt med noe gressmark. Beveger en seg lengre ut i fra hytta, er det noe mer kupert og ikke godt fremkommelig for rullestol. Hytta har heller ikke rullestolrampe. 2 - 3 trinn.

Hund: Ikke tillatt på denne hytten.

Nøkkel: Hytta er låst med DNT-standardnøkkel. Informasjon om hvor du kan låne denne i Harstadområdet finner du her.

Hyttestyre: Kontaktpersonene for mere informasjon om hytten og området finner du her

Hyttekalenderen: Sjekker du her
Ordningen er et forsøk på å unngå kollisjoner av flere større grupper samtidig på hyttene. Vi oppfordrer derfor større grupper til å se i kalenderen før de legger på tur, og eventuelt melder sin ankomst. Uansett er alle velkommen til hyttene våre, når som helst, og uten å ha sjekket hyttekalenderen. Dette er ingen bookingordning, og gir ingen eksklusiv rett tilhytta.

Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Fiske
  • Strømovn
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Kollektivtransport
  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Med bil, 7 km langs rv. 83 fra Tjeldsund bru mot Harstad til Sørvik eller 18 km langs Rv83 fra Harstad mot Tjeldsund bru til Sørvik. Herfra følges fylkesveien mot Kvæfjord. På høyden etter Storvann, ca 10 km fra Sørvik, er hytta lokalisert. Kjører man fra Kvæfjord mot Sørvik tar man av følger man fylkesveien fra Straumsbotn ca 10 km mot Sørvik. Bussforbindelse mellom Harstad - Sørvik - Tjeldsund bru flere ganger daglig. Kontakt Boreal (telefon 177) for ruteinformasjon.

Varsel

Papirkart

Kartblad: 161 Harstad

Annonse
Værvarsel for Bjørnhaugen. Vis på YR.no
Lør (04.04)Skyet-5º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Vest
Søn (05.04)Lettskyet-3º0 mm
Lett bris (5.1m/s) Vest
Man (06.04)Skyet-1º0 mm
Lett bris (4.0m/s) Sør-sørøst
Tir (07.04)Sludd4º2 mm
Laber bris (7.8m/s) Sørvest
Ons (08.04)Sludd3º4 mm
Frisk bris (10.0m/s) Sørvest
Tor (09.04)Snø3º3 mm
Lett bris (4.2m/s) Vest
Fre (10.04)Delvis skyet0º0 mm
Svak vind (3.0m/s) Vest-sørvest
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt