Vardadalsbu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Vardadalsbu er åpen for booking. For å begrense smitte må alle booke seng på forhånd.

På grunn av smitteverntiltak må alle sengeplasser bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2021 før du drar på hytten. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Vardadalsbu ligger i Modalen kommune, 890 moh., ved foten av Eldhusfjell 1206 moh. som er et av Stølsheimens beste utsiktspunkt. Hytten er knutepunkt for rutene vest i Stølsheimen og et godt turmål for korte og lengre helgeturer. Vardadalsbu ligger i åpent høyfjellsterreng der det er sparsomt med vegetasjon. Hytten har proviantert og sengeplasser. Begrenset overnattingskapasitet i 2021 av smittevernhensyn. All overnatting må forhåndsbestilles. Det gjelder både voksne og barn. (Les også: Slik booker du sengeplass på turlagshytter).

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

"Eller hva skal en si til et rundskue som i et sugende sveip innbefatter både Folgefonna, Hardangerjøkulen, Fresvikbreen, Jostedalsbreen og havet i vest?" Står det i boken ”Hytter over alle hauger”. Forfatteren hadde slitt seg opp fra Straume i Modalen, og latt seg imponere av rundskuet langs den t-merkede stien som snor seg over kraftige fjellrygger fram til hytten.

Vardadalsbu var DNTs hytte nr. 300. Dens tilblivelse og plassering har lang historie og den er blitt hegnet godt om av både turfolk og dugnadsfolk gjennom årene.

Mange ruter fører til Vardadalsbu og man trenger ikke velge den tyngste, skjønt det er den absolutt mest storslagne. Med litt kreativitet når det gjelder transport, kan man finne gode rundturer. På senvinteren er hytten og området populært blant dem som liker vårskiturer utenom det vanlige. Har man en ekstra dag og været er godt, er turen over Taket eller Seljestigen en flott opplevelse. Alternativ kan man gå dagstur på det høytliggende platået, og avslutte med en tur på Eldhusfjellet. Vinterstid trenger man erfaring fra skigåing i høyfjellet for å gå til Vardadalsbu og det fordrer noenlunde godt vær.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter». Utstyr 

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm. Fiske ved Vardadalsbu 

Dette er høyfjell og næringsfattig grunn og man behøver ikke dra på fiskestang. Hund på Vardadalsbu 

Det er tilrettelagt for hund (bur) i sikringshytten, der eier kan sove sammen med hunden. Hundebur og sengeplass må forhåndsbestilles.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Bade
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Modalen: Steinsland om Kvernhusbotn – - Vardadalsbu 5 timer

•Fra Modalen: Hellandsdalen/Skjerjevassdammen (anleggsvei) – Vardadalsbu 4 timer Anleggsveien fra Helland i Modalen er stengt med bom like over bebyggelsen.

•Skavlabu - Vardadalsbu 5 timer

Modalen: Straume - Vardadalsbu 8-9 timer

•Matre: Stordalen –- Vardadalsbu 6-7 timer

• Norddalshytten - Vardadalsbu 5 timer

• Fjellvassbu (Stordalen) - Vardadalsbu 3 timer

SjekkUT | Vardadalsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

27

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vardadalsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT