Maistua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden 1. april - 31. okt. ()
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Nøkkel/Key - Sted/Place: Kiwi Medkila, Strandåkeren 15 (Man-Lør 07-23) og MIX Stopp Storkiosk, Storåkeren 9 (Alle dager 11-23)
Hytta har egen nøkkel som lånes mot depositum i perioden 1. april - 31. oktober. I vintersesongen fra 1. november - 31. mars kan standard DNT nøkkel benyttes. The cottage has its own key which is borrowed against the deposit during the period April 1 - October 31. The standard DNT key can be used during the winter season from 1 November to 31 March.
Høsten 2018 var Maistua med i TV3-programmet Eventyrlig Oppussing. Hytta ble da totalrenovert og fremstår nå som ei svært innbydende og moderne hytte. Harstad Turlag er stolte over å ønske deg velkommen på besøk hit! Det er anledning til å forhåndsbooke hele Maistua for eksklusiv bruk. Dette gir rett til å disponere hytta fra kl 17:00 til påfølgende dag kl 11:00. I dette tidsrommet har andre gjester ikke adgang til hytta.

Sengeplasser
Maistua har 4 sengeplasser som kan benyttes på vanlig måte når hytta ikke er forhåndsbooket. Det er ikke mulig å forhåndsbooke enkeltsenger.

Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Hytta var tidligere brukt som radiolinkstasjon, derav den høye (322 moh) og frittliggende plasseringen. Utsikten er formidabel. I nord ligger Harstad, Grytøya og Senja. I nordøst og øst ser en Dyrøya, Andørja, og Rolløya. Med denne utsikten er det bare å sitte og se utover vårt vakre omland.

Hoveddelen i 2. etasje består av ett rom med en svevende hems. Rommet er utrustet med kjøkkenøy og køyeseng. Hemsen har to brede sengeplasser under takvinduer og med panoramautsikt over Vågsfjorden. Det er elektrisk komfyr for matlagning samt elektrisk oppvarming av oppholdrommet og en flott vedovn. Det er et forbrenningstoalett i 1. etasje. Vann finnes i en liten bekk sør for hytta. Om sommeren må vann medbringes etter tørkeperioder. Om vinteren er det ikke vann i bekken. Snø kan smeltes, men vær OBS på forurenset snø.

Utendørs er det bygget en VikingDome som står åpen hele året. Her kan man søke ly, nyte utsikten, sitte i en gyngestol og også overnatte.

Til første søndag i advent tennes tennes det hvert år et juletre ved hytta.

Turforslag

Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge turlagets merkede løype, rute lvh28, til Folkeparken og Harstad. I sørøstlig retning til Vestheia ca. 1,5 kilometer fra hytta ligger platået mellom Hindsteinen, Vardheia, og Blåhatten. Platået med fjellene er like lettgått som det er vakkert.

Nøkkel: Hytta har egen nøkkel som lånes mot depositum i perioden 1. april - 31. oktober. I vintersesongen fra 1. november - 31. mars kan standars DNT nøkkel benyttes.

Hyttestyre: Kontaktes for mere informasjon her

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Peis
 • Mobildekning
 • Steikeovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss/bil sørover fra Harstad ca 6km. Stopp ved krysset med Kiwi i Medkila. Følg vegene Strandåkeren, Høgholtet, og Maistuvegen opp til fotballbanen. Deretter følges en godt merket sti. Hytta ligger god synlig hele veien.

Stien starter her: Maistuveien 25, 9414 Harstad

Adkomst vinter

Samme som sommer.

Papirkart

Kartblad: 161 Harstad

Annonse