Maistua

Annonse

Om hytta


Høsten 2018 var Maistua med i TV3-programmet Eventyrlig Oppussing. Hytta ble da totalrenovert og fremstår nå som ei svært innbydende og moderne hytte. Harstad Turlag er stolte over å ønske deg velkommen på besøk hit! Det er anledning til å forhåndsbooke hele Maistua for eksklusiv bruk. Dette gir rett til å disponere hytta fra kl 17:00 til påfølgende dag kl 11:00. I dette tidsrommet har andre gjester ikke adgang til hytta. Hund er ikke tillatt inne på hytta. Booking av overnatting på våre hytter for 2020 åpner 10. desember 2019 når nytt system er på plass. Det er for tiden bare mulig å booke frem til 31.12.2019.​​​​​​
Nøkkel/Key - Sted/Place: Kiwi Medkila, Strandåkeren 15 (Man-Lør 07-23) og MIX Stopp Storkiosk, Storåkeren 9 (Alle dager 11-23)
Hytta har egen nøkkel som lånes mot depositum i perioden 1. april - 31. oktober. I vintersesongen fra 1. november - 31. mars kan standard DNT nøkkel benyttes. The cottage has its own key which is borrowed against the deposit during the period April 1 - October 31. The standard DNT key can be used during the winter season from 1 November to 31 March.

Sengeplasser
Maistua har 4 sengeplasser som kan benyttes på vanlig måte når hytta ikke er forhåndsbooket. Det er ikke mulig å forhåndsbooke enkeltsenger.

Hoveddelen i 2. etasje består av ett rom med en svevende hems. Rommet er utrustet med kjøkkenøy og køyeseng. Hemsen har to brede sengeplasser under takvinduer og med panoramautsikt over Vågsfjorden. Det er elektrisk komfyr for matlagning samt elektrisk oppvarming av oppholdrommet og en flott vedovn. Det er et forbrenningstoalett i 1. etasje. Vann finnes i en liten bekk sør for hytta. Om sommeren må vann medbringes etter tørkeperioder. Om vinteren er det ikke vann i bekken. Snø kan smeltes, men vær OBS på forurenset snø.

Utendørs er det bygget en VikingDome som står åpen hele året. Her kan man søke ly, nyte utsikten, sitte i en gyngestol og også overnatte.

Turforslag:
Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge DNTs merkede løypenett. I sørøstlig retning til Vestheia ca. 1,5 kilometer fra hytta ligger platået mellom Hindsteinen, Vardheia, og Blåhatten. Platået med fjellene er like lettgått som det er vakkert. Utsikten fra Maistua er formidabel . I nord ligger Harstad, Grytøya og Senja. I nordøst og øst ser en Dyrøya, Andørja, og Rolløya. Med denne utsikten er det bare å sitte og se utover vårt vakre omland.

Nøkkel: Hytta har egen nøkkel som lånes mot depositum i perioden 1. april - 31. oktober. I vintersesongen fra 1. november - 31. mars kan standars DNT nøkkel benyttes.

Skoleklasser og grupper:
Maistua har begrenset kapsitet og er ikke tilrettelagt for bruk av større grupper. Skoleklasser eller tilsvarende har ikke adgang. For spørsmål kontakt: post@harstad-turlag.no

Hyttestyre: Kontaktes for mere informasjon her

Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Peis
  • Mobildekning
  • Steikeovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss/bil sørover fra Harstad ca 6km. Stopp ved krysset med Kiwi i Medkila. Følg vegene Strandåkeren, Høgholtet, og Maistuvegen opp til fotballbanen. Deretter følges en godt merket sti. Hytta ligger god synlig hele veien.

Stien starter her: Maistuveien 25, 9414 Harstad

Adkomst vinter

Samme som sommer.

Papirkart

Kartblad: 161 Harstad

Annonse