Maistua

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Alle besøk på Maistia MÅ bestilles på forhånd! All visits to the cabins MUST be booked in advance! Things to know before you go: ACCOMMODATION RULES 

Det er ikke tillatt med hund på denne hytten.

Høsten 2018 var Maistua med i TV3-programmet Eventyrlig Oppussing. Hytta ble da totalrenovert og fremstår nå som ei svært innbydende og moderne hytte. Harstad Turlag er stolte over å ønske deg velkommen på besøk hit!

Bestilling av Maistua gir eksklusiv rett til å disponere hele hytta for den som har reservert. Ankomst fra kl. 15:00. Avreise senest kl. 12:00. Andre gjester har da ikke adgang til hytta. Det er ikke mulig å bestille enkeltsenger. 

Vilkår for reservasjon av Maistua 

Nøkkel/Key Maistua er låst med egen nøkkel som kan lånes mot depositum ankomstdag. Nøkkel må returneres til samme sted for å få tilbake depositum. The cottage has its own key which is borrowed against the deposit. 

Sted/Place: Kiwi Medkila, Strandåkeren 15 (Man-Lør 07-23) og MIX Stopp Storkiosk, Storåkeren 9 (Alle dager 11-23, søndagsåpen) 

Sengeplasser Maistua har 4 sengeplasser og 2 brisker. Hoveddelen i 2. etasje består av ett rom med en svevende hems. Rommet er utrustet med kjøkkenøy og køyeseng. Hemsen har to brede sengeplasser under takvinduer og med panoramautsikt over Vågsfjorden. Det er elektrisk komfyr for matlagning samt elektrisk oppvarming av oppholdrommet og en flott peis. Det er et forbrenningstoalett i 1. etasje. Vann finnes i en liten bekk sør for hytta. Om sommeren må vann medbringes etter tørkeperioder. Om vinteren er det ikke vann i bekken. Snø kan smeltes, men vær OBS på forurenset snø.

Utendørs er det bygget en VikingDome som står åpen hele året. Her kan man søke ly, nyte utsikten, sitte i en gyngestol og også overnatte.

Turforslag: Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge DNTs merkede løypenett. I sørøstlig retning til Vestheia ca. 1,5 kilometer fra hytta ligger platået mellom Hindsteinen, Vardheia, og Blåhatten. Platået med fjellene er like lettgått som det er vakkert. Utsikten fra Maistua er formidabel . I nord ligger Harstad, Grytøya og Senja. I nordøst og øst ser en Dyrøya, Andørja, og Rolløya. Med denne utsikten er det bare å sitte og se utover vårt vakre omland.

Hund: Hund er ikke tillatt på Maistua

Skoleklasser og grupper: Maistua har begrenset kapasitet og er ikke tilrettelagt for bruk av større grupper. Skoleklasser eller tilsvarende har ikke adgang. For spørsmål kontakt: post@harstad-turlag.no

Hyttestyre: Kontaktes for mere informasjon her 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss/bil sørover fra Harstad ca 6km. Stopp ved krysset med Kiwi i Medkila. Følg vegene Strandåkeren, Høgholtet, og Maistuvegen opp til fotballbanen. Deretter følges en godt merket sti. Hytta ligger god synlig hele veien.

Stien starter her: Maistuveien 25, 9414 Harstad

Adkomst vinter

Samme som sommer.

Annonse

SjekkUT | Maistua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
44

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Maistua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT