Halgutusveen

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fra 1. november 2021 kan man ikke lenger bestille hele hytta. Styret i HHT har besluttet at halvparten av sengekapasiteten fortsatt kan bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dagsbesøk er også tillatt på HHTs hytter.

Halgutusveen er ei enkel overnattingshytte i Vang allmenning. Hytta ligger i skogsterreng langs Rondanestien, ca. 1½ km nord for Bringbusetra i retning Raufjellet. Den er utstyrt med vedovn, solcelleanlegg, propankokeapparat og kjeler, servise mm. Det er to køyesenger som er doble nede og enkle oppe, med trappestige, til sammen 6 sengeplasser. Hytta har ikke dyner, bare tepper, så sovepose anbefales hvis man skal overnatte. Det er solcelleanlegg med leselys og USB-lader.

Hytta har blitt totalrestaurert i 2020 og har nå ny ovn, ny romløsning kjøkkenet, nye vinduer, ny ytterdør, ny ytterkledning, nytt tak, ny rastebenk utendørs. Dette har blitt til i et godt spleiselag med Vang almenning og massevis av dugnadstimer av HHTs glade dugnadsfolk. Restaureringen ble ferdig i slutten av august og vi anbefaler å bruke hytta nå - den framstår som delikat og fristende! Det har vært hogst i området slik at det nå er mye lysere i området rundt hytta og den har blitt mye lettere tilgjengelig pga ny driftsveg som krysser Rondanestien flere steder og kan evnt gåes eller sykles på.

Gode turmål er langs Rondanestien og nordover mot Raufjellet i Øyungshytta eller sørover mot Sandfløten. Dersom man følger Rondanestien litt nordover, kommer man inn på Birkebeinerstien. Herfra kan man gå østover til Rena eller vestover mot Åkersætra, Ljøsheim og Sjusjøen. Det er også en fin dagstur fra hytta å gå opp mot Rundhaugen der man også passerer en fin gapahuk like ved trig-punktet. Fin utsikt. 

Hytta er også et fint turmål på vinteren. Det er åpen vintervei til Bringbu, og fra vinterferietid kjøres det med løypemaskin fra Bringbu og mot Raufjellet (se ny trasé øst for veien). Fra veien er det 300 meter fra løypa og inn til hytta, greit å finne fram (skilt ved løypa og merket med rødt på trærne langs Rondanestien helt fram til hytta).

Koia er eid av Vang Almenning, men har vært leid ut til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) siden 1990. Hytta ble satt opp i 1962, som den siste av en lang rekke koier for skogsarbeiderne i Vang Almennings skoger. Mannen som hadde ansvaret for byggingen var skogvokter Gustav Gustavsen. Han var glad i å lese og likte spesielt godt Johan Falkberget. I Falkbergets bok, Bjørneskytteren, het personene Halgutusveen, og Gustavsen kalte skogsarbeiderne som skulle bruke koia det samme. Dermed var navnet gitt.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Fasiliteter

  • 12v
  • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst med bil til Bringbu sæter via Gåsbu (30 km) i Vang allmenning (både sommer og vinter) eller via Prestsætra i Furnes allmenning (stengt i vintersesongen). Følg Rondanestien 1,5 km til hytta.

Adkomst vinter

Det er mulig å nå fram til hytta vinterstid i traseen langs Rondanestien som kjøres opp til vinterferien, men de siste 300 m inn til Halgutusveen må tråkkes opp av skituristene. Man kan kjøre inn til Bringbu hele året.

SjekkUT | Halgutusveen

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
56

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Halgutusveen ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT