Halgutusveen

Annonse

Om hytta

Halgutusveen er ei enkel overnattingshytte i Vang allmenning. Hytta ligger i skogsterreng langs Rondanestien, ca. 1½ km nord for Bringbusetra i retning Raufjellet. Den er utstyrt med vedovn, propankokeapparat og kjeler, servise mm. Helt nye senger ble montert i februar 2013. Det er to køyesenger som er doble nede og enkle oppe, med trappestige, til sammen 6 sengeplasser. Hytta har ikke dyner, bare tepper, så sovepose anbefales hvis man skal overnatte.

Gode turmål er langs Rondanestien og nordover mot Raufjellet i retning Godlidalshytta eller sørover mot Sandfløten. Dersom man følger Rondanestien litt nordover, kommer man inn på Birkebeinerstien. Herfra kan man gå østover til Rena eller vestover mot Åkersætra, Ljøsheim og Sjusjøen.

Hytta er også et fint turmål på vinteren. Det er åpen vintervei til Bringbu, og fra omtrent vinterferien kjøres det med løypemaskin fra setra og mot Raufjellet. Da er det 300 meter fra løypa og inn til hytta, greit å finne fram (skilt ved løypa og merket med rødt på trærne langs Rondanestien helt fram til hytta).

Koia er eid av Vang Almenning, men har vært leid ut til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) siden 1990. Hytta ble satt opp i 1962, som den siste av en lang rekke koier for skogsarbeiderne i Vang Almennings skoger. Mannen som hadde ansvaret for byggingen var skogvokter Gustav Gustavsen. Han var glad i å lese og likte spesielt godt Johan Falkberget. I Falkbergets bok, Bjørneskytteren, het personene Halgutusveen, og Gustavsen kalte skogsarbeiderne som skulle bruke koia det samme. Dermed var navnet gitt.

Se oversikt over hyttetilsyn på våre hytter. Har du spørsmål om hytta er det bare å kontakte de.

Fasiliteter

  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst med bil til Bringbu sæter via Gåsbu (30 km) i Vang allmenning (både sommer og vinter) eller via Prestsætra i Furnes allmenning (stengt i vintersesongen). Følg Rondanestien 1,5 km til hytta.

Adkomst vinter

Det er mulig å nå fram til hytta vinterstid i traseen langs Rondanestien som kjøres opp til vinterferien, men de siste 300 m inn til Halgutusveen må tråkkes opp av skituristene. Man kan kjøre inn til Bringbu hele året.

Papirkart

Kartblad: 067 Lillehammer

Annonse