Legg til huskeliste
    92
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    BELIGGENHET: Halgutusveen er ei enkel overnattingshytte i Vang allmenning. Hytta ligger i skogsterreng langs Rondanestien, ca. 1,5 km nord for Bringbusetra i retning Raufjellet lengst nord i Hamar kommune. Hytta har blitt mye lettere tilgjengelig pga. ny driftsveg som krysser Rondanestien flere steder og kan event. gåes eller sykles på.

    UTSTYR: Hytta er utstyrt med vedovn, solcelleanlegg, propankokeapparat og kjeler, servise mm. Det er to køyesenger som er doble nede og enkle oppe, med trappestige, til sammen 6 sengeplasser. Hytta har ikke dyner, bare tepper, så sovepose anbefales hvis man skal overnatte. Det er solcelleanlegg med leselys og USB-lader.

    TURFORSLAG: Gode turmål er langs Rondanestien og nordover mot Raufjellet til Øyungshytta eller sørover mot Sandfløten. Dersom man følger Rondanestien litt nordover, kommer man inn på Birkebeinerstien. Herfra kan man gå østover til Rena eller vestover mot Åkersætra, Ljøsheim og Sjusjøen. Det er også en fin dagstur fra hytta å gå opp mot Rundhaugen der man også passerer en fin gapahuk like ved trig-punktet. Fin utsikt. 

    Hytta er også et fint turmål på vinteren. Det er åpen vintervei til Bringbu, og fra vinterferietid kjøres det med løypemaskin fra Bringbu og mot Raufjellet (se ny trasé øst for veien). Fra veien er det 300 meter fra løypa og inn til hytta, greit å finne fram (skilt ved løypa og merket med rødt på trærne langs Rondanestien helt fram til hytta).

    HUND: Du kan ta med hund på alle HHTs hytter, men på denne hytta er det ingen spesiell tilrettelegging for hund.

    BOOKING OG BETALING: På HHTs hytter kan halvparten av sengekapasiteten bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dersom du ikke har bestilt på forhånd, kan du betale med DNTs hyttebetalingsapp. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Husk at minst én i følget må være medlem for å kunne deponere på nøkkel. Velkommen til våre hytter! Bli DNT-medlem her.

    HISTORIE: Koia er eid av Vang Almenning, men har vært leid ut til Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) siden 1990. Hytta ble satt opp i 1962, som den siste av en lang rekke koier for skogsarbeiderne i Vang Almennings skoger. Mannen som hadde ansvaret for byggingen var skogvokter Gustav Gustavsen. Han var glad i å lese og likte spesielt godt Johan Falkberget. I Falkbergets bok, Bjørneskytteren, het personene Halgutusveen, og Gustavsen kalte skogsarbeiderne som skulle bruke koia det samme. Dermed var navnet gitt.

    Hytta ble totalrestaurert i 2020 og har nå ny ovn, ny kjøkkenløsning, nye vinduer, ny ytterdør, ny ytterkledning, nytt tak og ny rastebenk utendørs. Dette har blitt til i et godt spleiselag med Vang Almenning og massevis av dugnadstimer av HHTs glade dugnadsfolk. Restaureringen ble ferdig i slutten av august 2020, og hytta framstår som delikat og fristende! Det har vært hogst i området, slik at det nå er mye lysere enn tidligere i området rundt hytta .

    VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

    Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. 

    Hold deg til stiene og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk, så hold deg i ro til dyrene har passert.

    Kontaktinformasjon til hyttetilsyn.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Vedovn
    Annonse
    Hedmarken og Hedmarksvidda

    Adkomst sommer

    Adkomst med bil til Bringbu sæter via Gåsbu (30 km) i Vang allmenning (både sommer og vinter) eller via Prestsætra i Furnes allmenning (stengt i vintersesongen). Følg Rondanestien 1,5 km til hytta.

    Adkomst vinter

    Det er mulig å nå fram til hytta vinterstid i traseen langs Rondanestien som kjøres opp til vinterferien, men de siste 300 meter inn til Halgutusveen må tråkkes opp av skituristene. Man kan kjøre inn til Bringbu hele året.

    SjekkUT | Halgutusveen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    92

    SjekkUT-besøk