Storavassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden Hele året

Det er viktig at du leser igjennom denne informasjonen før du drar på hytta. English information

SOMMER 2021 Bestill overnatting på forhånd. Du kan leie hele sikringshytta til din "kohort", eller enkle senger på hovedhytta. Vi har åpnet for vesentlig lavere belegg på hytta enn det faktisk er, grunnet smittevern. Det står i bookingsystemet hvor mange senger pr rom som er tilgjengelige. Bestill overnatting til alle, også til barn som går gratis (0-3 år, og medlemmer til 12 år).

Storavassbu ligger ved Storavatnet, og den enkleste tilkomsten er fra Saudasjøen. Hytta er selvbetjent og ble bygget i 1989, renovert sommeren 2017. Sikringshytta ble bygget i 2017.

Det skal være trygt å bruke tilbudet vårt. Derfor leier vi nå ut hele hytter, slik at det ikke skal komme andre grupper/kohorter å dele hytta med. Dette gjelder i utgangspunktet til 20. juni 2021. Så får vi se hvordan sommeren blir. Bestill oppholdet på forhånd.

UTSTYR Begge hyttene har til sammen 34 senger. Romoversikt for hovedhytta finner du her. Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengtøy. Sovepose er ikke tillatt.

AKTIVITET Hytta har en robåt. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i forskjellige størrelser finnes på Storavassbu. Det er lov å fiske med stang i Storavatnet. Gode bademuligheter, temperatur, som oftest kaldt! Storavassbu – Blomstølen, ca 5 timer Storavassbu – Løkjelsvatnhytta, ca 6 timer Storavassbu - Frette, ca 3,5 timer

HUND Det er plass til en hund i hundehuset, den minste hytta på tunet. Her er det ei køyeseng (to sengeplasser). Liten kjøkkenkrok, og benytter toalett og proviantlager på sikringshytta. Ta med egne matskåler til hunden. Bestilles på forhånd. Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BETALING Betaling skjer på hyttene. Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat (og overnatting ) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

SMITTEVERN På grunn av smitteverntiltak må all overnatting bookes på forhånd. Det er også viktig at du leser igjennom regler for hyttebesøk i 2020 før du drar på hytten.

Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt, men teltere kan hente ut proviant og låne toalettet ved behov. Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Båt
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sauda:

Fra FV520 Saudavegen (hovedvegen), ta av til Nordstøldalen. Skiltet ved Sauda Fjordhotell. I første kryss til venstre (skilt til bl. a Hovlandsnuten), følg Amdalsvegen til endes, ca 5 km.

Parkering sommer: Skeivane

Til fots fra Sauda Fjordhotell kan du også følge grusveg/sti opp Fosstveitvegen og følge skilt merket Eventyrskogen.

Fra Frette, Etne: ca. 3,5 times gange.

Adkomst vinter

Som sommer, men parkeringen er på Brekkestølsbråtet.

Vintervegen inn til Storavassbu blir stukket med røde brøytestikker av idrettslaget Ny von. Oppkjørte løyper i sesong.

Grunnet snøskredfare i ura langs Storavatnet, er man avhengig av is på vannet for å komme til Storavassbu fra Nordstøldalen.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 4 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: