Storavassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  34 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden Hele året
Bli DNT-medlem

Viktig informasjon: Grunnet smittevernstiltak holdes Storavassbu stengt inntil videre. Sist oppdatert 8. desember 2021.

Storavassbu ligger ved Storavatnet, og den enkleste tilkomsten er fra Saudasjøen. Hytta er selvbetjent og ble bygget i 1989, renovert sommeren 2017. Sikringshytta ble bygget i 2017.

FORHÅNDSBESTILLING Du kan forhåndsbestille senger på rom på hovedhytta. Sengene på hems på hovedhytta kan ikke forhåndsbestilles, heller ikke sikringshytta. Hundehuset fortsetter med forhåndsbestilling.

UTSTYR Begge hyttene har til sammen 34 senger. Hovedhytta har to firemannsrom, og 14 senger på hemsen. Sikringshytta har 10 senger på hems. Romoversikt for hovedhytta finner du her. I hundehuset er det to senger (ei køyeseng). Les mer om hund litt lenger nede.

Hyttene er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengtøy. Sovepose er ikke tillatt.

AKTIVITET Hytta har en robåt. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i forskjellige størrelser finnes på Storavassbu. Det er lov å fiske med stang i Storavatnet. Gode bademuligheter, temperatur, som oftest kaldt! Storavassbu – Blomstølen, ca 5 timer Storavassbu – Løkjelsvatnhytta, ca 6 timer Storavassbu - Frette, ca 3,5 timer

TELEFONDEKNING Det er generelt lite telefondekning i området. Det er ikke dekning på hytta, men på hytta henger det oppslag om nærmeste sted med telefonsignal.

HUND Hund skal ikke inn på hyttene, unntatt i den minste hytta på tunet: Hundehuset. Her er det ei køyeseng (to sengeplasser). Liten kjøkkenkrok, og gjester benytter toalett og proviantlager på sikringshytta. Ta med egne matskåler til hunden. Bestilles på forhånd. Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BETALING Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og overnatting (om du ikke har bestilt på forhånd) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Båt
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Sauda:

Fra FV520 Saudavegen (hovedvegen), ta av til Nordstøldalen. Skiltet ved Sauda Fjordhotell. I første kryss til venstre (skilt til bl. a Hovlandsnuten), følg Amdalsvegen til endes, ca 5 km.

Parkering sommer: Skeivane

Til fots fra Sauda Fjordhotell kan du også følge grusveg/sti opp Fosstveitvegen og følge skilt merket Eventyrskogen.

Fra Frette, Etne: ca. 3,5 times gange.

Adkomst vinter

Som sommer, men parkeringen er på Brekkestølsbråtet.

Vintervegen inn til Storavassbu blir stukket med røde brøytestikker av idrettslaget Ny von. Oppkjørte løyper i sesong.

Grunnet snøskredfare i ura langs Storavatnet, er man avhengig av is på vannet for å komme til Storavassbu fra Nordstøldalen.

Annonse

SjekkUT | Storavassbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
4

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Storavassbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT