Legg til huskeliste
    42
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Storavassbu ligger ved Storavatnet, og den enkleste tilkomsten er fra Saudasjøen. Hytta er selvbetjent og ble bygget i 1989, renovert sommeren 2017. Sikringshytta ble bygget i 2017.

    UTSTYR

    Begge hyttene har til sammen 34 senger. Hovedhytta har to firemannsrom, og 14 senger på hemsen. Sikringshytta har 10 senger på hems. Romoversikt for hovedhytta finner du her. I hundehuset er det to sengeplasser (ei køyeseng). Les mer om hund litt lenger nede.

    TILKOMST

    Den korteste veien til Storavassbu er fra Skeivane, 5 km og rundt 2 timer å gå. Her starter du turen ved en inngjerdet parkering på Skeivaflåte. Et annet alternativ er å gå fra Frette. Dette er en tur på 10,6 km og tar rundt 4 timer å gå.

    Storavassbu er en del av rutenettet i Etnefjellene og SignaTuren Gullruta. Du kan gå videre nordover til Blomstølen eller legge turen videre mot Løkjelsvatnhytta.

    FORHÅNDSBESTILLING

    Ønsker du å bestille oppholdet på forhånd, kan du bestille rom eller seng på hovedhytta. Enten et helt rom, senger på rom eller enkeltseng på hemsen.

    Storavassbu er ei selvbetjeningshytte. Det vil si at den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Proviantlisten finner du her. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sengtøy. Sovepose er ikke tillatt.

    Husk å skrive deg inn i hytteprotokollen ved ankomst! Mer info om hvordan en benytter DNT hyttene finner du her.

    AKTIVITET

    Hytta har kanoer og en robåt til låns. Ved bruk av båt skal redningsvest benyttes. Vester i forskjellige størrelser finnes på Storavassbu. Det er lov å fiske med stang i Storavatnet. Her er også gode bademuligheter.

    TELEFONDEKNING

    Det er generelt lite telefondekning i området. Det er ikke dekning på hytta, men der henger det oppslag om nærmeste sted med telefonsignal.

    HUND

    Hund skal ikke inn på hyttene, unntatt i den minste hytta på tunet: Hundehuset. Her er det ei køyeseng (to sengeplasser), liten kjøkkenkrok, og gjester benytter toalett og proviantlager på sikringshytta. Ta med egne matskåler til hunden. Husk å bestille på forhånd.

    Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august. I Etne kommune er det utvidet båndtvang 1. april - 31. oktober.

    BETALING OG BESTILLING:

    DNT Hyttebestilling kan du bestille seng på hytta i forkant av turen. Hvis du bestiller seng på forhånd har du rett på denne så lenge du ankommer hytta innen kl. 19.00. Fjellhyttene er åpne for alle uavhengig om de har bestilt seng på forhånd eller ikke. Dersom du ikke har bestilt opphold på forhånd må du huske å betale for oppholdet i etterkant. Dette kan gjøres på appen DNT hyttebetaling.

    Vi anbefaler å laste ned appen DNT hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale for mat og overnatting (om du ikke har bestilt på forhånd) via smarttelefonen i stedet for på fullmakt. Om du ikke har mobildekning legger du dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Last ned DNT hyttebetaling på mobilen.

    Husk å skrive deg inn i hytteprotokollen!

    Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under mye snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. På vinterstid: Grunnet snøskredfare i ura langs Storavatnet, er man avhengig av is på vannet for å komme til Storavassbu fra Nordstøldalen.

    Slik bruker du DNT’s selvbetjente hytter.

    Som medlem får du gode rabatter på hytteovernatting. Bli medlem her.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Båt
    • Fiske
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Etne- og Saudafjella

    Adkomst sommer

    Fra Sauda:

    Fra FV520 Saudavegen (hovedvegen), ta av til Nordstøldalen. Skiltet ved Sauda Fjordhotell. I første kryss til venstre (skilt til bl. a Hovlandsnuten), følg Amdalsvegen til endes, ca 5 km.

    Parkering sommer: Skeivane

    Til fots fra Sauda Fjordhotell kan du også følge grusveg/sti opp Fosstveitvegen og følge skilt merket Eventyrskogen.

    Fra Frette, Etne: ca. 4 times gange.

    Storavassbu – Blomstølen, ca 5 timer

    Storavassbu – Løkjelsvatnhytta, ca 6 timer

    Adkomst vinter

    Som sommer, men parkeringen er på Brekkestølsbråtet.

    Grunnet snøskredfare i ura langs Storavatnet, er man avhengig av is på vannet for å komme til Storavassbu fra Nordstøldalen.

    SjekkUT | Storavassbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    42

    SjekkUT-besøk