Stordalsstua

    Legg til huskeliste
    0
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 8 sengeplasser
    • Åpen hele året

    NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

    Stordalsstua består av to hytter og ligger idyllisk til ved Stordalselva rett på svenskegrensa i Stordalen. Her har du unike muligheter til å utforske storslagen natur både over og under bakken! 

    Beliggenhet

    Bonås - Stordalshytta: 11 km, ca. 3,5 timer.

    Parkering på merket parkeringsplass før du kommer til den siste gården, se adkomst.

    Fra parkeringsplass, (se adkomst), innover veien forbi siste gård (Bonås), fram til Stordalsmyran. Herfra langs kjerrevei de første kilometerne i svak stigning mot sør. Like etter det tredje partiet med gangbanger, drøyt 100 m før helårsbrua over Stordalselva/Stuoravákkejohka, (som ikke lenger skal krysses), tar T-stien til venstre og ganske snart opp en bratt morenerygg. 

    OBS - viktig! Det var tidligere merket hvor man tar av fra ATV-trasèen MEN, av ukjent årsak har noen fjernet denne merkingen med kniv. Vi vil remerke ved første anledning. 

    Deretter slakere med flere bekkekrysninger før ny stigning opp på en langstrakt haug, fin utsikt nedover dalen. Videre er det lite stigning, men flere krysninger av småbekker før hyttene. NB! Denne siste delen av ruta fra rett nord for brua til hyttene, er feilinntegnet på trykte kart. Her går T-stien hele veien på østsida av elva, til dels et stykke unna. 

    Rom

    Stordalsstua har på sine to hytter tilsamen 8 sengeplasser.
    Den ene har kombinert stue/kjøkken og to soverom, totalt seks køyeplasser.
    Den andre har oppholdsrom og to køyeplasser. 

    Utedo.

    Utstyr

    Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

    Hyttene er utstyrt med sengetøy. Ta med lakenpose eller sovepose.

    Vann

    Drikkevann henter du i elva.

    Vinterstid kan det være en del snømåking for å komme ned til åpent vann. Vanligvis finnes det en åpen kulp 150 mfra hjørnet eller i fjell klypa 500 meter oppover i elva.

    Hund

    Det er mulig å ha hund i yttergangen på Gamle Stordalsstua. Det er 2 hundebur i yttergang.
    Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

    Bestilling og betaling

    Se bestillingslenke på høyre side.

    Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

    Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.  

    Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

    Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

    NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

    DNT-medlemsskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

    Aktiviteter

    Det anbefales å ta en ekspedisjon inn i Stordalsgrotta, som man enkelt ser utløpet til på vei til Stordalen, tre kilometer fra hytta. Inngangen ligger én kilometer lenger opp og inn på fjellet. Dette er ei lang og krevende grotte med romslige ganger, digre haller og bunnløse stup. 

    En fin vintertur vestover forbi Isvatnet er Nævertinden (1420 moh.) med vid, vakker utsikt og herlig nedkjøring. Breen gir som regel svært gode snøforhold.

    Annet

    Mobildekning
    Det er ikke mobildekning ved hyttene. For å få dekning må en gå inn på svensk side og opp i fjellet, ca 2-2,5 km fra hytta. I dårlig vær er det lettere å ta seg ned mot Bonås og finne mobildekning der. 

    Fasiliteter

    • Vedovn
    Annonse
    Indre Troms

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst: Bonås til Stordalsstua.

    Ca. 50 meter før siste gård Bonås, er det merket parkering på høyre side av veien, rett etter passering over bru. (Se bilder)

    Adkomst vinter

    Som sommer

    SjekkUT | Stordalsstua

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    0

    SjekkUT-besøk