Legg til huskeliste
    37
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Gullsteinvollen turisthytte er bygd opp på en gammel setervoll. Tunet består av to hytter som er bygd opp av tømmer fra et gammelt fjøs. Det er totalt 15 sengeplasser i hyttene, videre er det plass til 12 personer på hems/flatseng og 2 på sofa. Det er kokemulighet i begge hyttene. Proviantlager og doløsning er i hovedhytta.

    ...

    Fasiliteter

    • 12v
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Bade
    • Vann
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Nordmøre med FjordrutaKristiansund og Nordmøre Turistforening

    Adkomst mulig med

    • Sykkel

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst til Gullsteinvollen er fra parkering på rv. 680 på Gullstein, ca 800 meter nord for Gullstein kirke. Følg skogsvei hele veien frem til hytta. Turen fra parkering og inn til hytta er ca 3,5 km.

    Alternativt kan man også gå inn skogsvei som starter ved rv 680 ca 2,8 km øst for butikker på Leira. Veien går i en runde inne i dalen, om du velger høyre eller venstre rute spiller liten rolle. Følg veien til parkerings-/lunneplass inne i dalen. Herifra følger du merket sti igjennom skogen og til skogsvei (samme vei som kommer fra Gullstein). Følg veien helt til hytta. Turen inn denne veien er ca 4 km.

    Gullsteinvollen er også en del av rutenettet Fjordruta. Det er to t-merkede ruter fra Trollstua, den ene over Jørgenvågsalen/Jurtind, den andre lavere i terrenget og via skaret i Gullsteinsdalen. Fra Imarbu er det t-merket rute som kommer til Gullstein, ved veikryss ved Gullstein kirke går stien opp i terrenget. Det er også mulig å gå langs vei og følge skogsvei slik som beskrevet over.

    Adkomst vinter

    Samme som på sommer. Snøforholdene langs skogsveiene på Tustna kan være gode midt på vinter, men ofte er det lange perioder med bart om vinteren også.

    Fjordrutastien er mulig å gå, men vær oppmerksom på skavler. Hovedruta er normalt ikke utsatt for skred. Ruta fra Jurtind og ned til skaret i Gullsteinsdalen er ikke anbefalt som vinterrute, da den går i bratt og tildels utsatt terreng.

    Det er ikke merket vinterløype.

    SjekkUT | Gullsteinvollen

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    37

    SjekkUT-besøk