Legg til huskeliste
  41
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Gullsteinvollen turisthytte er bygd opp på en gammel setervoll. Tunet består av to hytter som er bygd opp av tømmer fra et gammelt fjøs. Det er totalt 15 sengeplasser i hyttene, videre er det plass til 12 personer på hems/flatseng og 2 på sofa. Det er kokemulighet i begge hyttene. Proviantlager og doløsning er i hovedhytta.

  Hytta ligger på øya Tustna i Aure kommune. Den er plassert i Gullsteinsdalen og har en fin utsikt utover havet og Smøla. Rundt dalen ligger fjella Skarven, Jørgenvågsalen / Jurtind og Knubben, disse alpine toppene er flotte turmål, og rutealternativene fra Gullsteinvollen er mange. De litt luftige eggene fra Skarven til Jurtind og videre til Knubben blir gjerne nevnt som Nordmørseggen. En helg på Gullsteinvollen for å utforske dette området anbefales!

  I elva nedenfor Gullsteinvollen er det en fin badekulp, her er det greit å få badet og vasket seg etter turen.

  Den gamle setervollen består av to hytter som er bygd opp av tømmer fra et gammelt fjøs. Det er totalt 15 sengeplasser i hyttene, videre er det plass til 12 personer på hems/flatseng og 2 på sofa. Det er kokemulighet i begge hyttene. Proviantlager og doløsning er i hovedhytta.

  Hunden og dens eier kan også overnatte innendørs på Gullsteinvollen. Det er lagt til rette for hund i annekset. Hunden skal da ligge i bur når den er inne, og skal kun være inne med tilsyn. Den skal ikke inn i hovedhytta eller andre rom, dette grunnet allergihensyn. Vi ber om at dette respekteres.

  Fjordruta Gullsteinvollen er også en av hyttene som er tilknyttet rutenettet Fjordruta. Ved start i Kristiansund vil dette være den andre hytta du møter på, turen fra Trollstua kan gjøres som tur over Jørgenvågsalen/Jurtind eller lavere i terrenget og rett til skaret i Gullsteinsdalen. Turen videre til Imarbu følger skogsvei et stykke nedover før den går litt høyere i terrenget. Du finner mer informasjon om Fjordruta på nettsiden fjordruta.no

  Gullsteinvollen er åpen for alle, uten krav om reservering.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Bade
  • Vann
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Nordmøre med Fjordruta

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Raskeste adkomst til Gullsteinvollen er fra parkering på rv. 680 på Gullstein, ca 800 meter nord for Gullstein kirke. Følg skogsvei hele veien frem til hytta. Turen fra parkering og inn til hytta er ca 3,5 km.

  Alternativt kan man også gå inn skogsvei som starter ved rv 680 ca 2,8 km øst for butikker på Leira. Veien går i en runde inne i dalen, om du velger høyre eller venstre rute spiller liten rolle. Følg veien til parkerings-/lunneplass inne i dalen. Herifra følger du merket sti igjennom skogen og til skogsvei (samme vei som kommer fra Gullstein). Følg veien helt til hytta. Turen inn denne veien er ca 4 km.

  Gullsteinvollen er også en del av rutenettet Fjordruta. Det er to t-merkede ruter fra Trollstua, den ene over Jørgenvågsalen/Jurtind, den andre lavere i terrenget og via skaret i Gullsteinsdalen. Fra Imarbu er det t-merket rute som kommer til Gullstein, ved veikryss ved Gullstein kirke går stien opp i terrenget. Det er også mulig å gå langs vei og følge skogsvei slik som beskrevet over.

  Adkomst vinter

  Samme som på sommer. Snøforholdene langs skogsveiene på Tustna kan være gode midt på vinter, men ofte er det lange perioder med bart om vinteren også.

  Fjordrutastien er mulig å gå, men vær oppmerksom på skavler. Hovedruta er normalt ikke utsatt for skred. Ruta fra Jurtind og ned til skaret i Gullsteinsdalen er ikke anbefalt som vinterrute, da den går i bratt og tildels utsatt terreng.

  Det er ikke merket vinterløype.

  SjekkUT | Gullsteinvollen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  41

  SjekkUT-besøk