Bjørsjøtorpet

Bjørsjøtorpet

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Nødbu
 • Sengeplasser
  Ingen sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året

Bjørsjøtorpet er utmerket som utgangspunkt for rundturer på Finnskogen, og kan leies dersom man forhåndsbestiller. Stedet var en gammel husmannsplass under Grue Prestegård. Den eies i dag av Statsskog, men disponeres av Namnå Idrettslag. Det er idrettslaget som har bygd den store foreningshytta som står her i dag.

Bjørsjøtorpet har vært husmannsplass siden tidlig på 1700-tallet, men ble fraflyttet rundt 1950. Det gamle huset som nå er revet var imidlertid benyttet mer eller mindre til rundt 1970. Rester etter de gamle husene kan ennå ses. Det er 3 gapahuker på stedet, hvorav to av god standard. Hver med plass til 3 til 4 personer. Tømret utedo ved siden av gapahukene. Hytta har plass til mange, men her må avtales med Namnå idrettslag. Det er ca. 200 meter til Bjørsjøen, hvor det går an å bade, men det er vanskelige bunnforhold. Vannet er ikke forurenset, og kan drikkes, men smaken kunne sikkert vært bedre. Den gamle vannkilden lå mellom vollen og sjøen, men er delvis gjengrodd.

Det holder til bever i området. Det finnes abbor og gjedde, samt en og annen ørret i sjøen. Fiskekort for Grue Jeger og Fiskeforening gjelder for alle vann i området. Flyktningeruta ”Spiker’n” fra Namnå til Sverige går over plassen. Videre er det stier både nordover mot Finnevegen i Hof, og sørover til Sollia og Skasenden. Om vinteren er det kjørt opp flere mil med skiløyper i forbindelse med stedet. Snøen kommer tidlig her, ofte allerede i november, noe som gjør at stedet er mye benyttet i vinterhelgene.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Utleie

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Vei helt fram.

Papirkart

Kartblad: Svullrya 2115 IV (2007)

Kontakt hytte