Legg til huskeliste
  14
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Olandsbu er en av Norges sørligste DNT-hytter. Den åpnet i 1962 og er en liten, men trivelig tømmerhytte, bare 50 min kjøring fra Arendal. Vi anbefaler hytta spesiellt for barnefamilier. I gode snøvintre finner man et flott skiterreng i området som ligger rett sør for Austheiene.  

  Fasiliteter

  • Booking
  • Mobildekning
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  Annonse
  Sørlandskysten

  Adkomst sommer

  Kjør fra Osedalen via Askland til Heldal. Videre tar du under jernbanen og opp til Oland. Der er det en skogsbilvei som du kan følge til merket sti tar av til hytta. Her kan du parkere. På sommerstid anbefales det å studere bjørnehiet som ligger på høyre side et par hundre meter før hytta. 

  Adkomst vinter

  Kjør fra Osedalen via Askland til Heldal. Videre kjører du under jernbanen og opp til Oland. Her vil det normalt være mulig å parkere bilen. Deretter følger du veien og etter ca. 1 kilometer vil du møte skiltet som viser vei til hytta sommerstid. Her anbefales det ikke å gå om vinteren. Følg i stedet veien videre til den deler seg ved Kjempetjønn, hold til venstre her og fortsett fram til Brannstagslåtta. Herfra går du rett vest fram til hytta. Det er ikke merket løype vinterstid, så ta med kart og kompass.

  SjekkUT | Olandsbu

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  14

  SjekkUT-besøk