Olandsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

En av Norges sørligste turistforeningshytter, åpnet i 1962 og er en trivelig tømmerhytte med sjel, bare 50 min kjøring fra Arendal. Vi anbefaler hytta for alle og spesiellt for barnefamilier. I gode snøvintre finner man et flott skiterreng i området som ligger rett sør for Austheiene.

Her er alle fasiliteter i samme rom; kjøkken,oppholds og soverom. Hytta og terrenget egner seg godt for de som vil prøve et første opphold på en DNT-hytte. Både barnefamilier og bærplukkere tar ofte turen hit. Det er et gammelt bjørnehi ca. 200 meter øst for hytta.

Det er ikke tillatt med hund på hytta.

Tilsyn er Knut Olaf Knudsen, Dag Olav Pettersen og Gunnar Dag Tørå.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Denne turen anbefales for alle aldersgrupper. De minste vil også oppleve dette som flott tur i nydelig terreng.

Kjør fra Osedalen til Heldal, under jernebanen på Heldal og opp til Oland. Der er det en bomveg som høyst sansynlig er låst,så parker bilen der og begynn å gå. Ta til venstre et stykke opp,og følg merket sti til hytta.
På sommerstid anbefales det også studere bjørnehiet som du ligger på høyre side et par hundre meter før hytta på høyre side.
For de som driver med geocaching, så kan dere logge denne iforbindelse med bjørnen sover

Adkomst vinter

Denne turen anbefales for alle aldersgrupper. De minste vil også oppleve dette som en flott tur i nydelig terreng.

Parker bilen angitt sted. Deretter følger veien og etter ca. 1 kilometer vil du møte skiltet som viser vei til hytta sommerstid. Her anbefales det ikke å gå om vinteren. Følg veien videre 600-700 meter til den deler seg, hold til venstre her. Framover går det ganske bratt oppover og du får en stigning på ca. 75 meter fram til hytta. Følg bakken oppover til møter en stor privat hytte. Etter denne skal du mot venstre. Ikke noe merket løype her, men sjansen for at du treffer noen skuterspor eller gamle skispor er absolutt tilstede. Hvis ikke, ta ut kompasskurs mot hytta.

God tur!!!!

Papirkart

Kartblad: 006 Arendal og 011 Tvedestrand

Annonse