Olandsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Olandsbu er en av Norges sørligste DNT-hytter. Den åpnet i 1962 og er en liten, men trivelig tømmerhytte, bare 50 min kjøring fra Arendal. Vi anbefaler hytta spesiellt for barnefamilier. I gode snøvintre finner man et flott skiterreng i området som ligger rett sør for Austheiene. Her er alle fasiliteter i samme rom; kjøkken, stue og senger. Hytta og terrenget egner seg godt for de som vil prøve sitt første opphold på en DNT-hytte. Både barnefamilier og bærplukkere tar ofte turen hit. Det er et gammelt bjørnehi ca. 200 meter øst for hytta.

Det er ikke tillatt med hund på hytta.

Tilsyn er Knut Olaf Knudsen, Dag Olav Pettersen og Gunnar Dag Tørå.

Hytta er låst med DNT-standardnøkkel. 

Fram til 18.oktober 2021 må plass på hytta bestilles med epost til aat@dnt.no.

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kjør fra Osedalen via Askland til Heldal. Videre tar du under jernbanen og opp til Oland. Der er det en skogsbilvei som du kan følge til merket sti tar av til hytta. Her kan du parkere. På sommerstid anbefales det å studere bjørnehiet som ligger på høyre side et par hundre meter før hytta. 

Adkomst vinter

Kjør fra Osedalen via Askland til Heldal. Videre kjører du under jernbanen og opp til Oland. Her vil det normalt være mulig å parkere bilen. Deretter følger du veien og etter ca. 1 kilometer vil du møte skiltet som viser vei til hytta sommerstid. Her anbefales det ikke å gå om vinteren. Følg i stedet veien videre til den deler seg ved Kjempetjønn, hold til venstre her og fortsett fram til Brannstagslåtta. Herfra går du rett vest fram til hjytta. Det er ikke merket løype vinterstid, så ta med kart og kompass.

SjekkUT | Olandsbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
13

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Olandsbu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT